Home > Uncategorized > Kasihnya Ibu

Kasihnya Ibu

Kasihnya ibu
Membawa ke syurga
Kasihnya saudara
Masa berada

Berkorban nyawa
Tanda kasihnya
Berkorban raga
Rela binasa

Kasihnya ayah
Sanggupkah berpisah
Dan kasih anakanda
Berkorban nyawa

Biar lah jiwa
Akan tersiksa
Ikhlas dan rela
Asal kan bahagia

  1. May 10, 2009 at 9:29 pm

    Eh aku first ke malam ni?

    Selamat Hari Ibu kepada Kak Tie dan semua ibu2. Hari ini semakin sampai ke penghujungnya tapi tak bermakna hari utk ibu juga akan berakhir. Setiap hari adalah hari utk ibu kerana jasa mu tiada tolok bandingnya.

    • Tie
      May 10, 2009 at 9:38 pm

      Amboi……….lajunya……..

      Tie baru nak layan lagu tu, ekekekee………….

      Selamat hari ibu semua…. he he….

  2. ain
    May 10, 2009 at 9:35 pm

    saya berdoa semoga anak2 saya nanti akan sentiasa menyayangi dan menghargai segala pengorbanan saya sebagai ibu mereka. Selamat hari ibu Kak Tie!!!!

    • Tie
      May 10, 2009 at 9:39 pm

      Kita doakan terbaik buat mereka…. (macam AF je, kih kih ..!)

      Happy Mothers Day, Ain…!!

  3. May 10, 2009 at 9:35 pm

    kat tie ke yang nyanyi tu hehe

    • Tie
      May 10, 2009 at 9:40 pm

      Dah tentu laa…….

      Betapa merdunya suara kak tie ni…. waakakakaa…….

      Eh…napa rajin sangat dok kat keyboard ni ? Tak tengok tv ke ??

  4. May 10, 2009 at 10:11 pm

    sob….sob….sob…menyentuh jiwa

  5. iza
    May 10, 2009 at 10:22 pm

    adoiiyai gemalai sungguh… Kak Tie duk karaKO ler tuhπŸ˜€
    tadi telinga Iza duk teringat lagu yg Aishah nyanyi..
    Duhaia apakah gerangan budi balasan
    untuk insan, melahirkan, membesarkan

  6. May 10, 2009 at 10:38 pm

    erkk.. syarifah ini tu sape? hehehe… selamat ari ibu skali lagik ;o)

  7. May 10, 2009 at 10:46 pm

    dah lewat ke pada semua yang bergelar ibu,ummi,emak,mama,mami dan lain-lain
    selamat hari ibu untuk semua…jaga ibu tak ternilai harga nya..

  8. OD
    May 10, 2009 at 10:53 pm

    Alahaiii… sora dia mendayu-dayu. Tak ada siapa yang boleh kalahkan Datuk Sharifah Aini ni. Memang biduanita negara.

  9. May 10, 2009 at 11:11 pm

    hmmm

    uhuk… uhuk…uhuk!!!

    lebih 24 jam maza nantikan.. hmm tapi sorg pun tak ada ucapkan selamat hari ibu pada maza…huhuhu

    haru gak tu…

    uwakkkkk

  10. May 10, 2009 at 11:24 pm

    selamat hari ibu…semuga ceria selalu..

  11. May 10, 2009 at 11:31 pm

    selamat hari ibu kak tie..hehe..lepas ni kita syorkan buat makcik’s day~haha..boleh sambut 2 kali..huhuhu

  12. May 11, 2009 at 12:06 am

    lagu lama nih…yg versi Yuna Maya ada tak kak?

  13. ima
    May 11, 2009 at 1:22 am

    kak tie,selamat hari ibuuuu!!!!!
    baru sampai dr kampung ni ….penat betul.

  14. zareda
    May 11, 2009 at 1:46 am

    Kaytiezie

    Salam Hari Ibu..

    bes lagu tu…so touching

  15. May 11, 2009 at 8:16 am

    Selamat Hari Ibu… semoga kita semua akan dapat menjadi seorang ibu yang mithali….

  16. May 11, 2009 at 9:06 am

    Selamat hari ibu untuk tie…… walau susah payah….kita kenalah juga berusaha menjadi ibu yang terbaik untuk anak-anakkita kan……

    ps…blog yg ini paling friendly….hehehehehe

  17. nahmy
    May 11, 2009 at 10:58 am

    mmg benar…kasihnya ibu membawa ke syurga. selamat hari ibu.

  18. May 11, 2009 at 11:04 am

    Selamat Hari Ibu ya Tie, mudah2an kita jadi ibu yg baik yg solehah..

    Lagu ini selalu buat kat kerongkong saya ada batu, tak boleh telan air liur..pasti kolam mata pun melimpah basah…sob sob sob

  19. May 11, 2009 at 11:06 am

    Happy Mother’s Day Kak Tie..

    Kak Ibu yang baik..

    God Bless!

  20. May 11, 2009 at 11:49 am

    selamat hari ibu….

    kak tie,
    dah siap masak hantar kat rumah ye…

  21. May 11, 2009 at 12:22 pm

    Selamat Hari Ibu kak..

  22. dyg
    May 11, 2009 at 1:17 pm

    kak tie, nanti balik kampung sampaikan salam dyg kat mak kak tie k. banyak2 bersabar k. dyg doakan mak kak tie cepat sembuh. supaya kak tie pun boleh gembira sambut hari ibu tahun ni. aminn..

  23. May 11, 2009 at 2:46 pm

    semoga berbahagia selaluπŸ™‚

  24. May 11, 2009 at 4:08 pm

    salam…
    lagu yang tak pernah ditelan zaman… tetap terharu mendengarnya.

  25. May 11, 2009 at 10:08 pm

    fulamak..merdu sungguh suara saya menyanyikan lagu tu jugak…sejibi cam kak ani tu hihihi..

    pasal tu tak hujan lagi ni..kalau tak merdu tu mesti dah hujan beserta ribut petir kihkihkih…

  26. jun
    May 12, 2009 at 7:19 am

    slamat ari ibu jugak..mmuahhhhhh!

  27. May 12, 2009 at 9:33 am

    dah nyanyi sampai abis dah nie… sampai burung2 terlena

  28. May 12, 2009 at 10:17 am

    Biar lah jiwa
    Akan tersiksa
    Ikhlas dan rela
    Asal kan bahagia

    part yg syahduuuuuuuuuuu ni

  29. May 12, 2009 at 12:38 pm

    k tie,

    (Dengan ceria) – selamat hari ibu sedunia…πŸ˜€

    saya dah bersedara dengan bear putih dibawah sana tu……

  30. Ezan
    May 12, 2009 at 1:45 pm

    K’Tie, ambik award kat umah sy kπŸ™‚

  31. May 12, 2009 at 3:37 pm

    Happy Mother`s Day,Tuan Rumah. πŸ™‚

  32. May 12, 2009 at 10:07 pm

    hmm

    tuan rumah agaknya menyorok di balik gebar tu….

    dia demam sambil memeluk bantal peluk tu ha…

    huhuhh

    mudah2an cepat sembuh, tie…

  33. May 14, 2009 at 7:38 am

    kasih ibu membawa kesyurga tewww..
    kasih bapa takdok tolok bandingnyerr kannns.. salamms kak t

  34. ima
    May 14, 2009 at 11:44 am

    salam kak tie,
    kat mana kak tie menghilang ni…..tak meriahlah tanpa kak tie….sunyi rasanya….

    demam ke ???harap kak tie cepat kembali

  35. May 15, 2009 at 1:17 am

    assalamualaikum….assalamualaikum…assalamualaikum

    kak tie oo kak tie…ada orang x??

    hmm…orang takde~datang lain kali…

  36. May 15, 2009 at 4:06 am

    Assalamualaikum…

    Selamat hari-hari ibu…πŸ™‚

  37. adminkdmb
    May 15, 2009 at 5:52 am

    best layan lagu nie shahdu

  38. May 15, 2009 at 3:32 pm

    happy mother’s day buat kak tie

  39. nekPP
    May 16, 2009 at 4:13 am

    salammmmmmmmmmmmmmm org ganuuu..wahaks lama tak sekodeng nihhh..baru legaaaaaaaaaaa…pekaborrrr ekeke..lagu k pah tu nekpp nak tuju kat tie yerr..bayangkan alunan lemak merdu suara tuuu suara sayeeeeeeeeeeeee ;p

  40. kutaksempurna
    May 16, 2009 at 4:23 pm

    MAMA! MAMA!

    huhuhuhuhu..
    mana mama ni?/

    huhuhuhuhu… sampai hati mama..
    pergi bercuti lama2… tak bawa kita pun..

    huhuhuhuhu…
    mama… rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu papa la
    .
    .
    .
    .
    .

    errkkk… sakittt… jgnla pukul..
    rindu mama sebenarnya..

    hikkksss…

    RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.. cepatla balik…

  41. Kak Long
    May 16, 2009 at 6:48 pm

    Ibu memang guru sejati.
    Jadi boleh ucap Selamat hari Guru pada ibu tak??

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: