Home > Tag dan award, tumbuhan > Awards dan ular

Awards dan ular

awardmanje

Award pink ni datangnya dari Manje. Tak pernah lak dapat bunga sebanyak tu, dulu masa muda2 adalah sorang dua bagi sekumtum rose merah, ekekekee……….. Thanks Manje !!

gadiskirana.blogspot

Award Sunflower ni pula dari Pu3. Tie suka sunflowers. Dulu ada tanam kat garden kecik depan rumah. Setiap hari, mesti ada tetamu datang dok belek2. Sebab sunflowers tu besar gedabak!! Macam tuannya jugak!! Kih kih….

Terima kasih Pu3!! Comel sangat2!!

award-logo-hrs-744509-1 Yang ini dari Pearls. Dah lama dapat,  mujur tak terlupa nak ambil. Agaknya tuannya pun dah tak ingat, hi hi… Thanks alot Pearls. Macam betul je jadi best blogger ni, kah kah !!

award

Akhir sekali dari NekPP. Seorang teman yang sangat2 mesra nun jauh di hujung dunia……. Walaupun baru je kenal, NekPP ni tak kedekut langsung. Selalu pelawa minum petang bersama2nya . Walaupun terpaksa berputih mata tengok hidangan kuih2nya… hu hu… Kalau dalam citer PRamlee, boleh gak ambil bau, ni cuma dapat tengok gambor je. Sabor je laa…..ekekekekee………

selamat hari ibu

Edit – Baru je dapat kad ni dari Ilyn…… Mekasih banyak2… Kak tie terus rembat je ni, he he he….

>

>

>

>

>

Kenal tak sayur ni ? Inilah petola ular (bukan ular, ekekeke……). Ada juga yang lebih panjang. Tie mula kenal bila jadi isteri hubby. Dia yang ajar masak ni. Biasa masak sayur lemak je.

petola-ular

Tapi kali ini Tie nak buat solok . Macam solok lada laaa…. Kalau nak tahu pergilah ke  dapur Tie tu… di KAYTEEZE’S KITCHEN

Categories: Tag dan award, tumbuhan Tags: , ,
  1. May 9, 2009 at 10:03 pm

    wah…dah kembangkan bisness rupanya..buka dapur online…hehehehe

    sy ni pemalas masak…:p

    suka petola ni..wat sayur air pun dah sedap tapi selalu petola segi

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:38 am

      He he……, saja suka2 sebab tak de kerja…..

      Tie pun suka yang segi2 tu. Kalau masak air memang manis benor….😛

  2. iza
    May 9, 2009 at 10:36 pm

    kata p ramlee dalam ahmad albab
    itu felato…
    oh salah
    fetola
    hehehe
    selamat hari ibu kak tie…

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:39 am

      Waaakakakaaa……….

      Terima kasih atas ucapan itu. Iza tak calling2 kat ibu ke ?

  3. May 9, 2009 at 10:42 pm

    huu~masak?? adeyhh,,go2 kak tie!!

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:40 am

      Hmm…..biasalah.

      Kita orang pompuan ni mestilah pandai bersilat kat dapur!!

  4. May 9, 2009 at 11:16 pm

    potola ular?..x pnh tgk n x pnh dengar pulak..
    terserlahkan sy ni kureng memasak..heheh

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:41 am

      Kak tie , kalau tak kawin dengan hubby memang tak tahu pun.

      Banyak yang kak tie belajar dari hubby, hehehehe……..😆

  5. May 9, 2009 at 11:27 pm

    Wah!…seronoknya jadi orang yang disayangi…bukan ramai blogger yang dapat begitu banyak penghargaan daripada rakan blogger…bertuah sungguh kak tie ni…
    Tahniah kak tie…saya tumpang gembira…..”Happy Mother’s Day” to kak tie…

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:42 am

      Terima kasih………..😛

      Kak tie kumpul banyak2 baru tayang, kih kih !!

  6. ain
    May 10, 2009 at 12:06 am

    banyaknye awards kakkkk!!!!tahniah…tahniah…

    p/s…HAPPY MOTHERS DAYYY!!!!

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:43 am

      Happy Mothers Day, Ain !!

      Cik abang tak ajak celebrate ke ?? Kurang2 dinner ada orang belanja… hihi………

  7. OD
    May 10, 2009 at 12:08 am

    Ooo… ingatkan Tie mimpi ulau macam anney hari tu… he he he… tahniah, dapat awards…

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:44 am

      Ekekekekee………..

      Ish….takut gak mimpi ulor ni. Dulu masa muda2 memang dah pernah mimpi.

      Lari tak cukup tanah!!

  8. OD
    May 10, 2009 at 12:10 am

    Lupa lak nak ucap. Selamat Hari Ibu, Tie. Mwah.

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:45 am

      Selamat Hari Ibu OD !!

      Ajaklah Anney tu gi romantik dinner…..:mrgreen:

  9. May 10, 2009 at 3:13 am

    Issyyy… sedapnya solok petola ulor. lama doh dok makang….

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:52 am

      Aaiik ??

      Asal dari pantai timur ke ?

      Tapi Tie suka solok lada. Cuma kena pilih lada yang kurang pedas.

      Takut berasap telinga, hi hi…………

  10. May 10, 2009 at 5:43 am

    Salam,

    Solok tu apa ya?

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:53 am

      Hmmm………

      Solok tu isi ikan bersama ramuan lain, disumbat dalam lada atau petola tu… pastu di rebus/kukus dlm santan pekat.

      Makan dengan nasi putih. Biasa orang kelantan dan terengganu yang buat. Orang pahang tak tahu pulak. Kak tie belajar dari mentua.

  11. nahmy
    May 10, 2009 at 8:13 am

    alhamdulillah…bykle saya dpt tahu sayur-sayuran yg jarang kedapatan di pasar-pasar dari blog ni. petola ular. hari tu kacang purple…cuma nak merasanya je payah sbb kat psr tani tu pun takde.

    • Tie
      May 10, 2009 at 11:19 am

      Eh…betul ke kat pasar tani tak ada ? Kat sini berlambak2 pulak. He he…

  12. May 10, 2009 at 9:53 am

    salam…
    selamat hari ibu kak tie… ada award dan kad untuk kak tie sila ambil yer… terima kasih.

    • Tie
      May 10, 2009 at 11:20 am

      Terima kasih…. kak tie dah pun ambik dan tepek kat atas tu, ekekekee……

  13. May 10, 2009 at 10:33 am

    daysat nama petola tu..hehe

    selamat hari ibu mok cik😀

    • Tie
      May 10, 2009 at 11:21 am

      Ha ha….. esok2 kalau CC dapat kahwin dengan orang jauh tentu macam2 benda dapat tahu….

      Ni datang lenggang kangkong ke ?? Cokelat tak ada ke ??

  14. Tirana
    May 10, 2009 at 10:49 am

    Selamat hari ibu untuk Tie… Saya dapat cuti dari suami dan anak-anak hari ni..hehehe

    • Tie
      May 10, 2009 at 11:22 am

      Selamat hari ibu Tirana.

      Tie kena masak hari ini, petang nanti boleh gi jenjalan… hehe….

  15. nekPP
    May 10, 2009 at 12:45 pm

    salam ahad ceria k tieeee ;)))

    amboiii tersedak2 daku di siniii…pepagi dok sekodeng niii..

    haiyooohhhh tipah tertipu bang!!! ularrr…cittt…amboiii petola sumbat..masak solok..aduoiiii bak sinii sekittt…ekeke amek bau ajer lahh tarak bau tengok ajer laa gamborr…wahakss… ;p

    enjoy ur day k tiee… pssst nak ikut..pie ngopee2 mom’s day ;p

    • Tie
      May 10, 2009 at 7:11 pm

      Waaakakakakaa………..😆

      Pernah makan ke petola gitu ? Tie belajar dari hubby gak !

      Dulu masak petola yang bergerigi je… masak air… Bila kahwin dengan orang kelantan, asyik masak lemak je.. hi hi…

      Ooo….Tie ni alahan dengan kopi.., asyik kembung perut je, kih kih…!!

  16. May 10, 2009 at 5:05 pm

    nampak cam belut hijau…he he he…cam alien citer slither pon ada gak…

    • Tie
      May 10, 2009 at 7:14 pm

      Errk..!

      Tak pernah tengok ke ? Tak pe laa….. hari ni pandai sikit, hi hi………

      Benda tu keras, boleh main pedang, kih kih…

  17. May 10, 2009 at 6:38 pm

    erkk..petola??huhu..susah tul nak makan sayur ..suka sayur pucuk ubi, lobak, kangkung jaa~haha

    • Tie
      May 10, 2009 at 7:15 pm

      Alaaahai…!!

      Ni lagi sorang…. Makanlah sayur banyak2.

      Baru sentiasa nampak muda, er…… macam kak tie, waaakakakaa………😛

  18. May 10, 2009 at 6:58 pm

    amboi manyaknya award…
    penuh almari nie..

    errrkkk SELAMAT HARI IBU utk Tie yer

    sy pun IBU wlpun berjauhan dr anak

    • Tie
      May 10, 2009 at 7:16 pm

      He he …………

      Selamat Hari Ibu juga buat Kuina.

      Anak dah besor ke ? Dok asrama jugak ke?

      Tapi Kuina nampak muda je…… he he….

  19. May 10, 2009 at 7:42 pm

    Happy Mother’s Day Kak Tie…

    Banyaknya award.. kalah artis tawwww.. heheh..

    Kak Tie, tak pernah neeza makan solok petola ular.. kena try ni..
    kat sini macam pernah nampak petola ular tu..

    • Tie
      May 10, 2009 at 8:09 pm

      Sama2lah kita, Neeza.

      Neeza lagilah sibuk dengan baby tu… Kak tie ni kira boleh relax sikit….

      Tak pernah makan petola ular ? Kalau ada tu bolehlah buat, sama je macam solok lada……. he he….

  20. May 10, 2009 at 9:03 pm

    Assalamualaikum Tie,

    Terima Kasih atas ucapan Selamat Hari ibu pada Mak Cik.

    BarakaAllah fi ki.

    Salam.

    • Tie
      May 21, 2009 at 7:14 am

      Ooo…maaflah lambat jawab. Afakallah………..

  21. kin
    May 13, 2009 at 11:49 pm

    seperti biasa..kak tie yg glamer …hehehe..
    ni saya datang pun bawakkan hadiah utk kak tie…tapi, eh tertinggal kat rumah plak…
    nanti bila2 senang singgah la rumah, ambik hadiah yer!

    kak tie, saya suka makan sayur lemat tola ular tuh…tapi, dah bertahun2 tak makan nih….

    • Tie
      May 21, 2009 at 7:15 am

      Kin, kak tie dah ambik, nanti kak tie tepek, ya…..

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: