Home > Tingtong > Letih

Letih

tired_bear

Adoi……… minggu ni mokcikย  selalu keletihan. Tak tahu lah kenapa. Mungkin kerana cuaca kot. Hari2 minum air isotonik, sebab macam tak larat je.

Bukannya buat kerja kat tengah panas tu. Tie hanya duduk rumah dalam suasana yang amat selesa. Walaupun tak ada pendingin hawa, kipas ni pun sudah cukup meriah.

Hmm……macam mana, ek ? Ada apa2 cadangan tak ?


Psst ! Bloglist Tie pun macam lembab je. Selalu buat Tie tercicir…..hu hu…

679756vtql6ozj6a.gif Blue Floral image by cateyberry

Categories: Tingtong Tags:
  1. May 5, 2009 at 9:09 pm

    kak tie kena banyak makan coklat..tambah tenaga sket hehe

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:12 pm

      Abis tu, napa tak bawak sekali ?

      Kak tie dok kat ulu, cokelat susah nak cari, yang ada nisay je…..

  2. May 5, 2009 at 9:21 pm

    Terima Kasih Tie…itulah ujian yang terbesar pernah saya hadapi…

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:29 pm

      Ibu memang begitu dekat dengan kita sejak dari dalam rahimnya lagi. Tentulah rasa terduga amat sangat bila dalam keadaan begini. Terus tabah dan berdoa…….

  3. May 5, 2009 at 9:30 pm

    semua org akan rasa mcm ni Tie
    ada satu2 masa…kita down…kendian kita boleh lari laju
    ala………………dah lama kan Tie sakan gerak aktif sana sini
    kena rehat la pula..kumpul tenaga

    Tie..ngape pakcik tu tak update blog?

    lupa password nk sign in ke?

    hehehehe…

    abaikan pc rehatkan mata…………..

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:34 pm

      Huwaaa………rindu kat pokcik tu ke ??

      Tie pun heran laaa……. Takkan dia ambik cuti lama sangat. Lama tak tengok dia merempit ni, he he… dan tengok dia komen merapu, kih kih…

      Cuaca panas laaa……… mata pun naik pedih. Pulak tu mesih basuh tie mogok lak. Lusa baru boleh bawak gi ICU…… Nampaknya esok kena mendobi secara manual, hu hu…..

  4. May 5, 2009 at 9:31 pm

    hmm..pe kata try minum air masak lebih sket.
    cuaca kering panas sekarang ni.
    elok minum air masak lebih.

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:35 pm

      Kak tie biasa minum air tapis tu, masak air bila nak guna air panas je…

      Tapi memang banyak kak tie minum air. Tak larat nak gi bilik air pulak. Dah tua kot…..

  5. May 5, 2009 at 9:42 pm

    tie…letih fizikal namanya malas, letih minda namanya stress, letih emosi namanya keciwa…gitu ekkkk

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:53 pm

      Adoi mak !!

      Betul ke tu ?

      Kak tie letih kesemuanya…… Patutlah macam nak tidur je, tapi susah lak nak lelap mata. Kecewa pun ada sikit, agaknya musim emo…… hu hu…

  6. May 5, 2009 at 9:47 pm

    hehe…pegi spa kak tie..refill energi balik..keh keh keh..kalau tak suruh je yang kecik-kecik tu ngurut…kalau cik abg nak ngurut pun apa salah nya..hehe

    adeh..sini pun panas gila..siang2 macam nak hibernasi je…malam pun boleh berpeluh-peluh~

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:57 pm

      Ho ho…..

      Teringin juga nak manja2 kan diri, pergi spa atau buat facial. Tapi, orang kata kat spa tu kena tanggal semua pakaian, cuma pakai tuala atau kain sarung je… eeee….geli dan malu la.

      Mana tau tetiba ada kebakaran atau gempa bumi, takkan nak keluar lari lintang pukang dengan sekeping kain tu ?? Eeeee……….

      Budak2 tu pun nampak letih dek sekolah. Cik abang pulak….hmmm…..tak berani nak suruh urutkan, nanti jadi cerita lain, he he….๐Ÿ˜›

  7. May 5, 2009 at 9:49 pm

    sy pulak.. bkn letih psl ape..
    letih nak baca buku kuikuikui
    ada jugak yg nak kena jentik telinga nih hehehe

    kalau letih, makan best2 lps tu tido
    fulamak~ nikmat nya (tp lepas tu boroi la kan hehehe)

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:59 pm

      Adila woii !!

      Tu bukan letih tapi malas !!

      Meh sini kak tie pulas telinga tu, tentu terus jadi rajin…. he he….๐Ÿ˜€

      • a01lida
        May 6, 2009 at 6:15 pm

        adoi2๐Ÿ˜› *larrriiiiiiikkkkk*

        • Tie
          May 7, 2009 at 9:12 am

          Oooiitt !!

          Jangan lari………..:mrgreen:

    • May 5, 2009 at 10:13 pm

      hahahaa…adila boroi~

      • Tie
        May 6, 2009 at 6:18 am

        Waaakakakaa……… Sayyid, mana nasi goreng juara tu? Kak tie nak sikit !!

  8. May 5, 2009 at 9:55 pm

    kak T…g cuti2 malaysia..hehe

    • Tie
      May 5, 2009 at 9:59 pm

      Nak gak !!

      Intan sponsor, ek !! Boleh laaaaaaa……………. ๐Ÿ˜†

  9. ain
    May 5, 2009 at 10:14 pm

    cuaca sekrg ni pns sgt le kak. sebab tu bdn cepat letih, penat. yg tak tahan tu cpt ngantuk. pantang nmpak tilam..mesti nak landing sejam dua.hehe

    p/s…penatnya beruang tu kan.

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:20 am

      Betul tu……..

      Kaktie asyik nampak bantal je. Cik abang selalu tanya, “demam ke ?” kih kih ……..!!

  10. May 5, 2009 at 10:28 pm

    alahai kak tie..ok ler tu…kalau cam saya ni penatlah pasal nak kene jaga org tua..berak kencing menjejes aduhai..sabo je ler..25hari kat bandung tu mmg cuti rehatlah..so ni kene sambung keje balik..

    walaupun keadaan rumah yg amat selesa tapi sakit mata pasal semak..kain baju dah ler basuh berlambak..nak melibat plak haa…dah menggunung kinabalu..tulun..tulun..tulun lipatkan hihi..

    tapi ade plak masa melangok depan komputer ni hah..ape cer tu kan hehe..

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:23 am

      Agaknya kak tie tak ada kerja , kot….

      Sebab tu rasa macam letih… he he. Kain baju kak tie ada bertimbun juga kat atas tu. Kak tie tak larat nak lipat takut tertidur dengan baju2 tu, he he…..

      Nrina, masa pregnant ni, elok rajin2. Nanti baby tu jadi rajin juga. Kak tie masa pregnant memang buat kerja macam lipas kudong.

      Siap panjat2 lagi pasang langsir dan baiki apa2 yang perlu. Mentua selalu puji menantu dia yang comel ni, ekekekekee………………

      • May 7, 2009 at 6:36 am

        rajin nak tido ade ler hehe..

        asyik mual dan mabuk je..berpeluh2 nak menahan sambil buat keje..nasib baik tak rebah hihi..

        bila pk tak bestlah awal ngandung ni pasal nak kene layan sakit itu ini.tapi bila dah besar plak perut ni..lagi penat nak bawak huhu..cepatlah kuar baby ni..

        • Tie
          May 7, 2009 at 9:20 am

          Biasalah mabok2 tu. Kak tie dulu, masa dah 8 bulan pun masih mabok dan loya lagi.

          Tapi bab shopping tak pun mabok. Laju je jalan terkedek2…. he he…

          Memang rasa tak sabor nak tunggu baby keluar.

          Bila dah keluar, tak sabor lak nak antor asrama, kih kih ……

  11. May 5, 2009 at 10:29 pm

    eh salah taip ler..melibat hihihi..ape maksud tu? melipat ok..bukan melepat hihi..

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:25 am

      Kih kih………. ingat nak melibas !๐Ÿ˜›

  12. May 5, 2009 at 10:32 pm

    hadiahnye kalau dapat print screen tu ialah 25% diskaun kain kat znrina collection tu..tp takde sape yg dapat hihihihi..

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:27 am

      Kak tie tak tahu pulak kena print screen tu. Bila masa nrina cakap ? tak aci laa…..

      Kalau kak tie tahu tentu kak tie terus buat hari tu…. Kak tie cuma intai2 je…. (dengan muka comelnya…)

      Lain kali, tepeklah notis besor2 kat situ. Baru kak tie perasan !! Hu hu….

      Kalau bagi kain free tak boleh ke ?? Cian kaktie tak de kain, he he….

      • May 7, 2009 at 6:33 am

        eh.eh..ni nampaknye tak mengikuti entry ler ni hihi..masa saya kat Bandung hari tu ada buat entry ni http://nrina.blogspot.com/2009/04/semakin-mendekat.html

        haaa…lupelah tu hihi..

        Bagi kain? hmm…kene jadi kakak kandung ni baru leh bagi hihihihi…

        tp ada syarat..kene kongsi jaga mak dan baba saya kihkihkih…boleh?

        • Tie
          May 7, 2009 at 9:18 am

          Oooo…..kak tie tercicir la tu…..

          he he…..tak pe la …tak de rezeki.

          Kongsi jaga mak dan baba ??

          Antor je kat sini. Kak tie boleh ajor blogging lagik !! Waaakakakaa…………..

  13. zareda
    May 5, 2009 at 10:36 pm

    tie

    jom bercuti jom..

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:28 am

      Memang nak cuti2 ni, kena tunggu cuti sekolah dulu……๐Ÿ˜€

  14. pu3
    May 5, 2009 at 11:25 pm

    kak tie,
    pe kata cuba red bull. ihik. pasti bertenaga!

    =)

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:30 am

      Betul ke ? Rasa macam mana ?

      Tapi, takut gak……….

      Takut tetiba tumbuh tanduk dan jadi bull !!

  15. May 5, 2009 at 11:40 pm

    letih aje takpe. Ramai yg dah demam dan batuk uhuk uhuk

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:31 am

      Ooo….. Tie ada gak batuk2!

      Tapi letih ni mengada2 pulak. Susah nak buat kerja kat rumah… Asyik nak tidur je, hu hu…..

  16. May 5, 2009 at 11:55 pm

    hopenye kak tie dan cergas n ceria kembali..mungkin sbb cuaca panas agaknye..nadine pun badan lemah n malas semacam jgk..tekak n kepale rase panas je 2-3 menjak ni..mungkin kurang minum air masak kot..

    mm,ape kate kite buat senaman ringan atau tarian poco2 ke..ekeke,kasi meriah sket suasana.. ;D

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:32 am

      Tarian poco2?

      Adoi………. kak tie tak boleh joget2 ni. Nanti terus terbelit kaki pulak ! Hi hi……..

      Senaman ? Kak tie selalu, malah setiap hari buat senaman………. senaman jari, ekekekekee………..

  17. May 6, 2009 at 12:44 am

    cadangan apa kata kak tie minum aje tongkat ali pasti kecergasaan berganda-ganda..tak caya tanya la kawan-kawan.

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:34 am

      Eh, boleh ke orang pompuan minum tongkat ali tu ??

      Tak ada kesan negatif ke ? Kak tie biasa minum air kacip Fatimah je, tu pun yang sedap dlm tin, he he ….

      Tongkat Ali tak pernah minum lagi, nanti nak tanya cik abang ๐Ÿ˜›

  18. nekPP
    May 6, 2009 at 12:52 am

    yuhuuu dah titun kaaa…pikir dtg nak tulung picit2…wahaksss ;p

    pstttt bila nak titun..pas mandi tuuu lumor badan gan minyak mustajab..asyikkk..

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:39 am

      Laaa……… Napa tak tekan loceng ? Tie tido macam kayu semalam.

      Tak sedar pun nekPP datang, hu hu…

      Minyak mustajab ? Alamak! Tak pernah dengar lak . Minyak panas ke ?

  19. May 6, 2009 at 2:11 am

    saya plak letih sebab asyik study..asyik la sgt.hahaha

    guna google reader.sng..

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:40 am

      Ada lagi ke exam ? Kalau letih study kena minum jus kurma madu, he he….

      Nanti jadi sihat dan kuat!!

  20. May 6, 2009 at 2:15 am

    neeza tak letih.. tapi agak seloooowww jugak blog hop..
    sebabnya, terasyik dengan cite cinee.. hehee..

    • Tie
      May 6, 2009 at 6:57 am

      Haa……. dulu ada gak kak tie kemaruk dengan citer ni, citer korean, ekekekee…….

  21. May 6, 2009 at 7:32 am

    kak tie, saya rasa pun elok kak tie pergi bercuti tempat yg tenang…rehat sungguh2. Fizikal n mental. Pergi berdua je lagi bagus hihihi…

    • Tie
      May 6, 2009 at 7:44 am

      Honeymoon ke ?

      Teringin gak, tapi budak2 tu nak letak mana ? Hu hu… susah gak. Kena tunggu cuti sekolah juga……

  22. May 6, 2009 at 8:30 am

    Tie… nekcun rasa macam dah kena jangkitan penyakit tie tu ler… rasa letih dan malas ajer… tapi, oleh kerana kita ni ‘pekerja yg menurut perintah’ terpaksalah jugak pi kerja walau pun dah rasa tak larat nih!… huhuhuhukk…

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:03 pm

      Oooo……………….

      Tie pun ‘pekerja yang menurut perintah’

      Kalau kerja kat rumah tak siap, hubby tak nak bawak jenjalan, hu hu…kena siap jugak !! Walaupun rasa macam nak tertiarap!!

  23. May 6, 2009 at 9:03 am

    salam kak Tie lama tak jumpa baru sekarang ketemu semula… sihat ker?? nampak rilek jer… bukan kipas angin jer dapat memeriahkan kak tie… blog kak tie pun makin meriah semakin ramai yang setia menanti buah bicara santai dan berisi kak tie… sy pun dah terlalu jauh ketinggalan sejak dua menjak ni tapi semakin tenang dan teratur sebelum ni terlalu obses dengan blog sampai terlalai… harap tak terulang.

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:07 pm

      Adoii…………

      Janganlah puji kak tie ni…… Malu gak !! Kang kembang setaman idung ni, hi hi….

      Entry kak tie ni tak de isi pun. Kebanyakannya hanya luahan hati mokcik tintong, hehe….

      Tenangkan diri Lyn. Segalanya adalah dari yang Pengasih. Hidup ini cuma pinjaman je. Esok2 terpaksalah dikembalikan kepadaNya.

      Kak tie ingat nak kurangkan blogging juga. Tapi tak sampai hati bila tengok komen2 dari teman2 ni. Mereka telah luangkan masa utk kita, jadi mesti hargai kesemuanya…. ๐Ÿ˜†

  24. May 6, 2009 at 9:44 am

    salam kak tie.. dah banyak ketinggalan n3 kak tie ni.. tak nampak pun update kat blog saya.. tu pasal dah lama tak masuk.. bukan sebab saya tak suka kak tie tau.. saya rasa ada banyak persamaan dengan kak tie.. banyak ker?? nama tie tu dah sama.. pastu kita sama2 budak convent.. ngeeeeeeeee..

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:10 pm

      Ye ke ?

      Blog Nur pun gitu. Kak tie kena tengok selang 2 hari, sebab memang tak tunjuk update tu….

      Nama Tie tu cuma nickname je. Nama sebenar tak ada ‘tie’ pun…. memang lucu pulak.

      Sekolah Convent tu yang buat kak tie jadi penakut. Betul2 takut kat lelaki. Jumpa hubby pun masa semester akhir. Kalau tak tentu tak kahwin2, kih kih ….!!

  25. May 6, 2009 at 10:29 am

    Tie,
    Jom la buat eksesais dgn saya…saya la ni pi jogging tiap petang balik keja. Best tau..nanti Tie mesti rasa segar dan cergas..Jom laa..

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:11 pm

      Tie biasa buat kat rumah.

      Naik turun tangga je.. Tu pun dah semput….hu hu…

      Tie malu nak jogging kat luar… Nanti semua tak buat kerja pakat tengok Tie ramai2…. he he…..

  26. May 6, 2009 at 10:53 am

    letih banyak sebab kat tie tapi saya nak sebut satu saje…mungkin ada kebaikan untuk kak tie.Salah satu sebab orang letih kerana tahap kecergasan fizikalnya yang menurun, cara paling mudah nak tahu ialah dengan mengira kadar nadi rehat kita.sekiranya kadar nadi rehat lebih tinggi drpd 70 deyutan seminit, bermakna tahap kecergasan fizikal kita rendah.Sekiranya kurang drpd 70 seminit tahap kecergasan fizikal kita tinggi dan kita tidak akan mudah rasa letih. cara nak kira kadar nadi rehat ialah dengan meletakkan dua jari di leher(tepi bawah dagu), atau di tepi pergelangan tangan sebelah ibu jari.Paling baik apabila bangun tidur, kira selama satu minit sebanyak 3 kali kemudian bahagi dengan 3 untuk dapat purata……selamat mencuba…..

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:18 pm

      Betul…….

      Kak tie dah kurang cergas. Dah tua la tu…..

      Ooo…… tak ingat pulak. Cikgu ni guru PJ, kan ??

      Kak tie dulu tak minat sukan. Tak suka berpeluh2. Sekarang pun tak minat. Kak tie suka dok relax sambil baca novel atau majalah… he he.. Teruk betul gaya hidup kak tie, kan…. Agak2 cepat padam tak ??

      • May 6, 2009 at 4:56 pm

        jangan cakap macam tu kak tie…hidup mati di tangan Tuhan…tapi kemahuan dan usaha diamanahkan kepada kita…kak tie jangan salah faham pulak, PJ dan sukan tu berbeza @tidak sama kak…biasanya bersukan tu tentu berpeluh, tetapi pj tidak semestinya berpeluh kak…

        • Tie
          May 7, 2009 at 9:07 am

          Ooo….gitu ke ??

          Ada pulak bezanya ? Buat pj macam mana lak tak berpeluh ? Heran gak !

          Tapi, kak tie memang kena cergaskan diri. Dulu selalu buat gardening ni.

          Tapi sejak pindah sini macam malas je, sebab tanah walaupun luas mata memandang, keras macam batu !! Sakit pinggang nak menyangkul ni… hu hu….

  27. May 6, 2009 at 11:08 am

    Salam Kak Tie, mood kita macam ada persamaan la.

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:19 pm

      Salam Kakchik,

      Kakchik muda lagi, tak boleh letih2….. Kot2 ada isi tak ?? He he……

  28. May 6, 2009 at 11:28 am

    salam kak. aaa. hehe. cuaca dunia panas sekarang. mcm zaman dinasour diambang kepupusan dulu2

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:20 pm

      Oooo..?

      Adakah kita akan pupus ??

  29. May 6, 2009 at 11:42 am

    salam…saya cadangkan kak tie p cuti la cuti skola nanti,,,,xpun…kak tie fikiaq mcm nie…kt dunia memang kena letih becoz nak senag kt alam lain…hu3

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:22 pm

      Salam fuad,

      Memang hasrat tu nak gi cuti2.

      Tapi kan… bila gi cuti2 pun kak tie juga yang sibuk. Ye laaa……..sebelum pergi urus luggage tu… balik dari cuti, mendobi pulak. Memang jadi house manager ni tak ada cuti laa………..

  30. May 6, 2009 at 12:07 pm

    jom minum dulu… kopi kacip patimah

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:22 pm

      Tie cari kat kedai hari tu, yang ada jenis kopi. Tie suka jenis perisa buah tu…

  31. Tirana
    May 6, 2009 at 12:18 pm

    Tie..

    Kena makan lebih kot….hehehehe.. Tapi saya kalau makan lebih, lagi letih..baik tak makan..laju aje buat kerja…

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:24 pm

      Eh….kalau makan lebih memang lagi letih kan…?

      Cuaca gini kena banyak minum air kosong je…. tapi tak larat nak ke bilik air, he he…

  32. iza
    May 6, 2009 at 2:04 pm

    kak tie minum air kacip cik timoh okey kot..huhu..
    Tapi sekali sekala malas menjelma tu biasa dah tu… penyakit M tu berjangkit…tak bahaya macam Influenza A tu lah hehe

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:32 pm

      Dah lama tak minum ni…..

      Puas cari kat merata kedai, tak jumpa…. Nanti nak gi cari lagi… ๐Ÿ˜›

  33. May 6, 2009 at 2:57 pm

    Salam Kak Tie..
    Hari2 panas..
    Mood pun terpengaruh..

    terus jer ar minum isotonic tue..
    huhu..

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:33 pm

      Mekasih kerana ambil berat.

      Kak tie akan terus minum…………………sampai kembung, he he he…….๐Ÿ˜€

  34. kutaksempurna
    May 6, 2009 at 3:05 pm

    yuhuuuuuuuuuuuuuu…

    mama…. angie dah balik..

    lepas ni mama tentu takkan letih lagi.. sbb angie nak mama masakkan ikan kerapu 3 rasa… tomyam… sup sayur… telur bungkus…. kerabu mangga…. kerabu ikan bilis.. kuih donut… kek coklat… kuih lapis… kuih keria… lepat pisang… ada lagi… nanti angie tambah menu tu..

    hik hik hik…

    mama dah tak penat kan…๐Ÿ˜€

    • Tie
      May 6, 2009 at 4:37 pm

      Ye sayang……………………๐Ÿ˜›

      Kamu pergi mana, aaa??

      Napa tinggal bawang2 tu…..? Pi panggil CC suruh abiskan kopek bawang..!!

      Amboi3!!!

      Ada ke patut suruh kita masak !! Mama ni baru nak meniarap sambil layan citer korean tu… CC kan ada…….suruh dia masak laa………..

      Adoi……. mama nak gi kedai cari jus kacip patimah ! Malam ni papa balik !! Kamu dan CC dok diam2 tau !! Ekekekekeee……………:mrgreen:

      • kutaksempurna
        May 6, 2009 at 9:37 pm

        aaaaaaa… aaaaaaa..

        papa nak balik??

        ho yeahhhh… nak tido ngan papa.. rindu la ngan papa..
        mama igt mama je rindu ngan papa..

        muehehehehe

        • Tie
          May 7, 2009 at 9:15 am

          Oooiitt !!

          Jangan nak ngada2, eh !!

          Angie gi tido dengan CC…… pergi cepat!!

          Kacau daun je…….. kih kih kih …!!

  35. May 6, 2009 at 6:10 pm

    saya letih2……. saintis kata terlebih asid, gamaknyer…. kena minum air bateri ler lepas ni. tukar kepada alkali

    • Tie
      May 7, 2009 at 9:11 am

      Haa…bagus gak minum air bateri ni.

      Terus menyala mata tu……ekekekee……..

  36. May 6, 2009 at 7:11 pm

    den dah balik .. huhuhu

    tapi tak berapa sihat laie.. uhuk uhuk uhuk

    ada batuk2 kahak mcm tu..

    kahaknyanya warna kuning.. kekadang ijau.. rasanya masin….. kalau kita kahak keluarkan lalu ludah,.. perhhh selesa giler..

    tapi bila tengok balik kahak itu, yg melekat kat singki, atau kat kain yg ditekapkan kat mulut.. ah ha! ekau jo yg tau..

    hehhehehe

    (apa mcm kembang tak tekak tu?) wakakakak

    • Tie
      May 7, 2009 at 9:13 am

      Uuwek …!!

      Adoi……….pokcik ni buat kita loya je………… wek….wek….!!

  37. May 6, 2009 at 11:15 pm

    salam kak tie

    bawak2 berehat kak tie…
    cuaca pon skrg ni tak berapa elok…

    >> erk kak, jwb tag… senang aje kak
    >> amik award utk akak juga๐Ÿ™‚

    • Tie
      May 7, 2009 at 9:16 am

      Tag tu kak tie dah buat, kak tie ambik award je laaaa, hehehehe………..

  38. May 7, 2009 at 9:44 am

    salam ziarah kak Tie,

    maaf, saya sampai sini secara tak sengaja, hanya terdetik, inilah yg telah Dia janjikan.

    Jika kak rasa down, kosong, boring, saya syorkan kak cepat2 ambil buku petunjuk aka Al Qur’an, lebih baik yg ada sekali dgn terjemahannya. Baca satu ayat dan perhatikan terjemahannya, atau, baca terjemahannya dulu then baca ayatnya… lepas tu rasakanlah perbezaannya…. aduih… inilah ubat kepada segala rasa kekosongan dan kegusaran.. itulah janjiNya.

    • Tie
      May 7, 2009 at 10:37 am

      Salam AyKay,

      Terima kasih kerana sudi ziarah dan tinggalkan nasihat yang berguna.

      Buat masa ni , Tie belum lagi down, cuma lebih kepada letih fizikal. Tak cukup air kot.

      Namun nasihat tu tetap berguna di masa2 akan datang. Memang hidup kita bergantung kepadaNya.

  39. May 7, 2009 at 12:05 pm

    out sikit–> gemuk ek he..23x lg chubby dari dulu kan kak

    • Tie
      May 7, 2009 at 1:02 pm

      Waaakakakaa……..

      Chubby tu comel !!๐Ÿ™‚

  40. May 7, 2009 at 12:51 pm

    orang kata…..bukan saya kata yer….kalau selalu letih2 tandanya ada isi kut……

    haa…apa lagi kak tie…sling…sling…mai..mai datang tengok. kehkeh.

    • Tie
      May 7, 2009 at 1:04 pm

      Hu hu…….tak sanggup la shais !!

      Kak tie dah tua, takut lak !!

      Apa lagi nak sling sling tu…. terus tertiarap pulak!! Baby kak tie semua debab2 masa kecik..

      Tak sesuai. Kena bubuh dalam troli….hu hu…

  41. May 7, 2009 at 1:30 pm

    mmg sangat panas sekarang.. if letih, kita tido je kak tie.. ternak lemak hehe

    • Tie
      May 7, 2009 at 6:07 pm

      Laa…..kak tie dah lama ternak lemak ni………Dah beranak pinak pun….๐Ÿ˜›

  42. kin
    May 9, 2009 at 4:12 pm

    Kalau letih….mengadap blog la bagus…. rasa segar je mata…hehehhh…

    • Tie
      May 9, 2009 at 4:47 pm

      Ha ha ……..memang blogging terus jadi segar….

      Tak panas ke kat sana kin ?? Kat ganu ni panas ting ting…. hu hu…

  43. OD
    May 10, 2009 at 12:17 am

    Ooo… esok nak cari minuman isotonik la jugak. Kot boleh jadi bionic woman. Dua tiga abad ni, opah penat sokmo. Dah lama dah cari ubatnya. hari ni jumpa kat blog Tie.

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:47 am

      Tie dah minum berbotol2………

      Perut ni dah kembong pulak !! Harap2 tak mabok isotonik !!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: