Home > Orang Gaji > Kerja Kosong

Kerja Kosong

orang_gaji

Sesiapa yang berminat untuk menjadi orang gaji @ pembantu rumah @ bibik sila berhubung dengan Tie. Ada ke orang gaji yang  suka blogging ni?  Kalau ada kenal orang yang berminat laa…..(orang susah kat kampung tu…)

Ish…. napa pulak tetiba jadi agen ni…ekekekeee………(Pegawai KDN diharap tutup mata sebelah, ek !)

Sebenarnya ramai sangat dok cari orang gaji kat blog ni. Minggu ni je dah 5 orang cari…..Kesian gak sebab tak dapat nak tolong. Mungkin kerana ramai dah tak percaya kat bangsa lain kot. (Ini mesti gara2 OD!)

Tapi bila dah jadi bibik tu, jagalah maruah dan perangai tu. Kang mokcik ni pulak yang dapat nama!! Jangan dok jeling2 kat suami orang!! Dan jangan pulak dera budak2 tu… !! Buatlah kerja seikhlas hati. Semua jenis kerja mulia tau !!

Okay, hari ni Tie keletihan. Tadi pagi2 dah ubahsusun dapur dan ruang tamu ni. Peti sejuk tu pun Tie bersihkan. Entah kenapa tetiba rasa rajin sangat. Tapi sekarang dah sakit pinggang… Nak rehat laa…. Macam mana nak jadi orang gaji ni.. Longkang pun tak dicuci lagi, hu hu……….

  1. May 3, 2009 at 2:31 pm

    kalo orang gaji suke blogging, kompem sume keje tak siap nnti..ntah2 makanan pun dia bli kat luar je..hehe

    • Tie
      May 3, 2009 at 5:21 pm

      Ahaa……….. mungkin jugak !! Kena cari yang buta IT…..kih kih…..

  2. pu3
    May 3, 2009 at 2:43 pm

    hoho.
    punah hrpn.
    laju2 pu3 bka blog kak Tie.
    rupanya jwtn tok jadi bibik.
    haih! skang ni xley caya ar bibik org asing. mcm2 kes. takot…
    kan kak tie kan?

    • Tie
      May 3, 2009 at 5:23 pm

      Ha ha ha……… kelakor la pu3 ni…..

      Eh…… cubalah mohon jadi orang gaji. Boleh dapat pengalaman. Dulu kak tie pernah gak jadi orang gaji. Ada kat entry yang lepas. Cari laa….. ekekekee……….

  3. May 3, 2009 at 2:47 pm

    seingat sy mak2 sedara sy dulu (tahun 80an) smuanya ada org gaji. diorg dianggap dan dilayan spt sedara sendiri. pun begitu takde la pulak org gaji tu lupa diri atau buat benda2 yg tak sepatutnya.

    • Tie
      May 3, 2009 at 5:26 pm

      Orang dulu lain….. tak canggih macam sekarang ni……

      Orang gaji boleh makan sama2 dengan majikannya, dan dianggap macam keluarga sendiri. Tapi sekarang (bukan semuanya), ada gak yang anggap orang gaji macam orang hina. Kak tie pernah merasa gitu. Kesian kak tie….hu hu….

  4. May 3, 2009 at 3:03 pm

    silap pilih orang gaji, rumah kena gergaji…

    • Tie
      May 3, 2009 at 5:27 pm

      Huwaaaa………….

      Takut tu……

      Cari yang kerepot sikit. Cuma larat angkat senduk je… he he..

  5. kutaksempurna
    May 3, 2009 at 3:53 pm

    sy bole.. sy bole jd bibik..

    cakap je nak lauk apa… semua beres..
    kerja rumah, semua mantop..
    budak2 sy suka…

    suami dorang pun sy boleh uruskan… hikkssss

    nak no contact sy tak??

    hikkkkkkkkkkkk hiiiikkkkkk

    • Tie
      May 3, 2009 at 5:34 pm

      Haaa………….

      Alamat tunggang langgang la rumah majikan tu ooiii !!

      Kang budak2 tu naik berkulat tak dimandikan…… cuma pandai urus ‘suami orang ‘ je…. huaaaa……………….

      Kts uuiiii !! Meh sini kak tie nak pulas telinga tu…….. Kalau macam ni rosaklah business kak tie ni…..

      Psst : Kalau nak jadi bibik kat rumah seorang datok nak tak? Dia tak de anak kecik, urus dia sorang je….. umor 74 tahun…. Boleh kan ?? Gaji kita kongsi dua, ekekekeee…………

  6. May 3, 2009 at 4:28 pm

    heheheh…..tie buat iklan percuma ya……..
    Memanglah…masalah cari org gaji yg sesuai ni memang jd isu …. nasib baik pembantu chekdee ok..dah keje 10 tahun…… cuma banyak kena sabar ….kekadang ada juga rasa nak marah …tapi…bila nak marah…chekdee selalunyer tangguhkan dulu ……. bila dah cool…baru chekdee tegur pembantu tu…….. Dunia dah terbalek….skrg ni kita yg kena pandai jaga hati org gaji………

    • Tie
      May 3, 2009 at 5:36 pm

      Uwaaaa…………

      Chekdee boleh dinominatekan jadi majikan mithali laa……….

      Bersabar tu ada habuannya……. Tapi, tetap kena hati2 tau !! Mudah2an dia terus dapat membantu meringankan kerja chekdee tu….. he he…

  7. May 3, 2009 at 4:36 pm

    kalau ada melayu sanggup kerja kat saudi, visa proses sendiri, kak Tie bagi neeza ya.. hehee.. kat sini kami bayar orang gaji macam bayor exekutip kak Tie..😉

    • Tie
      May 3, 2009 at 5:40 pm

      Wah……. macam esekutip ??

      Kak tie pulak yang terpikat !! Kih kih !!

      Memang susah nak dapat bibik yang sesuai. Kat sini kak tie ada kenal sorang bibik, di rumah boss hubby kak tie. Tapi kesian lak tengok dia, semua kerja dia buat… macam robot je… Kalau kak tie mesti dah tinggal tulang… hu hu…

  8. zareda
    May 3, 2009 at 6:09 pm

    tie

    zar pun nak mencari pembantu dari orang kita ni untuk bantu MIL. Susah cari orang seberang, banyak songel.

    Tapi orang kita ni pun, kalau dah berbibik kenalah bertimbangrasa jugak. Bibik tu bukan robot, kerja 24 jm. Ada juga zar pernah tengok kami datang kol 11 malam.. Bibik tu dah tidur, dikejutkan suruh buat air sedangkan kol 5 pagi esok bibik tu dah nak bangun.. ishhh kalau setakat buat air kosong takkan tuan rumah tak bleh buat..
    Maknanya kena give n take ler..

    • Tie
      May 3, 2009 at 6:23 pm

      Bibik dari seberang tu mahal kan gajinya …. Tak termasuk kos lain2 lagi…

      Memang ramai perlukan bibik sekarang, Tie rasa simpati juga.

      Ya la Zar, Setengah orang bila dah ada pembantu, memang betul2 dikerah. Kalau Tie memang tak sampai hati. Pernah tengok, bibiknya tak diberi makan masa datang ke kenduri sedaranya. Bibik dia disuruh jaga anak2. Kak tie rasa kesian betul.

      Tu laa…… bila kita berada di atas, kena ingat juga pada orang di bawah… barulah berkat hidup kita, kan…..

  9. kutaksempurna
    May 3, 2009 at 6:21 pm

    kak tie, bg la no contact datuk tu…. 74 tahun.. orait la tu..

    tapi dia tu datok yg dpt pangkat drpd sultan ke, atau datok dpt pangkat drpd cucu??

    jgn main2 kaktie… saya dah tak sbr nak jadi bibik ni… untung2 bole jd datin terus..

    muehhehehehhe

    • Tie
      May 3, 2009 at 6:31 pm

      Waaakakakaaa………….

      Datok tu dapat pangkat asli laa…… Maksud kak tie dek usia dia je.

      Nak ke jaga makan minum dia ? Mandi kan dia, suap bubur utknya… (gigi dah tak de…) Dan gosok gigi pelsu utknya, dan…………………….. pakaikan pampers utknya… ?? Nak tak ??😆

      Dia nak yang muda2 dan comel2 je . Kts comel ke ?? Kalau pandai urut lagi dia suka. Eeee……..kak tie tak dapat bayangkan………… Kalau Kts nak jugak , nanti kak tie bagi no ek !!

      • May 3, 2009 at 11:39 pm

        bagi je kat kts tu…dia malu tapi mahu tu wakakaka

        • Tie
          May 4, 2009 at 8:17 am

          Laa…… toksahlah malu2 CC, buat2 tunjuk beralah…………

          Entah2 dalam hati nak gak jadi bibik atok tu.

          Gini laa…… Kak tie offer jawatan bibik kepada kamu berdua. Gaji bahagi 3… kak tie ambik 1/3 je…….. kih kih … Mesti atok tu bahagia…. waaakakakaa…..

  10. May 3, 2009 at 6:57 pm

    orang gaji yg jeliterr yg kak t tewww.. ahaks

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:18 am

      Oooo……. nak bibik jelita ke ?? Ni mesti ada niat lain….. ha ha…😆

  11. May 3, 2009 at 9:00 pm

    Tie..

    Kakak (D) yang jaga anak2 akak dan uruskan kerja rumah KS ni mulanya duduk kat rumah my sister tahun 1981! Dia satu kampung dengan kami. Tapi dek kesusahan hidup dia tak dapat nak teruskan study. She is 3 years younger than me. Masa tu KS baru tingkatan satu sekolah berasrama. Bila weekend balik rumah my sister, D nilah yang basuh baju sekolah KS. Lepas KS kawin and dapat first daughter, D yang jaga anak tu..KS duk satu lorong dengan my sister…so senang hantar anak. Infact, D yang offer to take care of my daughter,..D kata kesian baby tu nak di hantar duk kat nursery.. So, Tie just imagine..now my eldest tu dah umur 14 tahun !.and anak sulung my sister tu dah siap kawin last year…from 1981 – 2009..berapa tahun tu Tie and Dstill duduk ngan my sister until now..walaupun semua anak my sister dah masuk U..D dok ulang alik datang pagi and balik petang dari rumah KS. Now..D basuh baju2 sekolah my anak2 pulak plus baju2 kerja KS…Actually, both of her parent dah takder, meninggal, adik beradik yang lain dah pun berkeluarga..so, takkan dia nak balik kampung lagi kan..We all pun dah treat her as our own family!

    Sorrylah Tie, panjang pulak cerita KS…just for sharing.

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:20 am

      Ooo….. Tie suka siapa2 saja yang sudi berkongsi pengalaman dan pengetahuan.😛

      Bertuahlah kak kerana dapat kenal dengan Kak D tu……. Bila dah mesra gitu, tentu dah jadi sebahagian dari ahli keluarga. Seronok gak bila sama2 merasa selesa dan saling mengerti.

  12. kutaksempurna
    May 3, 2009 at 10:13 pm

    HELP! HELP ! HELP!

    ada org telah mempitenah cinta donut dan perempuan terakhir

    HELP! HELP!

    cepat pergi ke rumah cinta cukulet..

    DIA telah mempitenah kita… cepat!!!

    • May 3, 2009 at 11:40 pm

      jgn jerit2 la..kak tie dah tido tu hehee…

      kak tie, mana ada saya pitenah..takde..betulllll hahahaa

      • Tie
        May 4, 2009 at 8:23 am

        Adoi…….. sakit kepala laa…………

        Napa Kts jerit2 memalam buta ni ??

        Patutlah mimpi donut gergasi mengamuk !

        CC buat apa, ek ?? Pitnah apa pulak ni ??

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:22 am

      Ish!!

      Apa hal pulak Kts ni ??

      Apa dah jadi ? Budak CC tu buat kecoh lagi ….??

      Ni tak boleh jadi…. Nanti kak tie ambik senduk. Nak gi rumah dia……😛

  13. May 3, 2009 at 10:43 pm

    dengar citer basic bibik skrg sudah upgrade ..perh…..dasat…

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:26 am

      Ha ha…… Bibik sekarang amat diperlukan. Kerja pun serba serbi. Silap2 jadi boss kat rumah, hi hi hi……….

  14. iza
    May 3, 2009 at 10:54 pm

    saper2 yg dapat org gaik baik tu memang bertuah.
    Kak Tie bukak agensi lah kalau dah ramai mai carik tang ni hehhee

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:28 am

      Uuuiiii……….!!

      Bukan senang nak dapat bibik yang jujur……. sama gak dengan majikan tu.

      Nasib badan laa………

      Bukak agensi bibik ? Hmmm……. kena bukak sekolah bibik dulu…… kalau tak susah nanti…he he…

  15. May 3, 2009 at 11:38 pm

    aikk..rasa cam dah komen tadi..tak de eh..oh masa tu internet putus kot hahaaa…

    saya nak tulis tadi..kalau gaji 3 ribu,saya okey je..yg penting rumah tu ada internet..bleh saya blogging sambil lipat kain haha

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:30 am

      Gaji 3 ribu ?? Kak tie pun nak gak !! Kak tie takkan bagi kat CC laaa……… kih kih ..!!

      Kalau nak lipat kain, meh datang rumah kak tie. Dah 3 hari dok bertimbun tu. Kalau terseliuh jejari tu jangan nak saman pulak !! Waaaakakakaaa…………….😆

  16. nahmy
    May 4, 2009 at 8:00 am

    krisis org gaji dah mula melanda nampaknya!!…

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:33 am

      Sekarang ni ramai wanita yang bekerja.

      Majikan kena sediakan daycare untuk pekerja2 mereka, barulah dapat kurangkan beban ni…. kesian pompuan….

  17. May 4, 2009 at 8:23 am

    Jom jenguk blog saya. Ada banyak giveaways menunggu. Kalau minat, datang ler ye …

    • Tie
      May 4, 2009 at 8:33 am

      Okay……….

  18. May 4, 2009 at 8:53 am

    sy nak jd org gaji di rumah sendiri…

    bayar gaji utk diri sndiri..

    ok tak tie..

    • Tie
      May 4, 2009 at 9:06 am

      Boleh la tu, boleh ngulor sekali……. waaakakakakaa………:mrgreen:

  19. May 4, 2009 at 9:16 am

    Tie….sy nk apply buleh?

    makcik seksi lagi ni…hahahaha

    • Tie
      May 4, 2009 at 11:09 am

      Amboi……

      Bibik seksi bahaya. Kang Mem tak senang nak gi kerja.

      Cik abang Mem pulak asyik buat2 sakit je…. he he……..

  20. May 4, 2009 at 9:25 am

    dulu, family kita ada seorng kakak yg tinggal sekali utk menolong keja-keja rumah dan juga bendang..Mak bapa dan seluruh ahli keluarga layan mcm saudara sendiri.. Malah kakak tu juga mengajar saya mengaji Qur’an..Orangnya rajin, tak banyak kerenah..akhirnya……mak bapa berkenan terus buat menantu!!! kehkehkeh..

    Ada lagi ke sifat-sifat begitu pada seorng pembantu rumah??

    • Tie
      May 4, 2009 at 11:13 am

      Eh…..ada !

      Kak tie laa……….ekekeeee…….

      Mujur tak jadi menantu doktor dulu. Kalau tak sekarang dah jadi bini lawyer….dok kat Ceylon. Huuwaaaaaaaa……………. 😛

  21. May 4, 2009 at 10:51 am

    hohoho… kak tie kita dah balik! =)))))

    kita nak cari kerja gak nie. nak jd cikgu tuition kot. nak kumpul duit beli camera😛

    • Tie
      May 4, 2009 at 11:15 am

      Laaa……..Pergi mana selama ni ??

      Mexico ke ?? Jangan pulak bawak balik Pig Flu tu… (tak best nak panggil influenza A)

      Taknak jadi bibik ke ?? Ada banyak kerja kosong ni…… Jaga atok pun boleh. Tapi kena layan macam baby………kih kih …!!

      • May 4, 2009 at 5:14 pm

        swine flu..heheheh…susah la zaman sekarang..cepat tul virus ni bermutasi..taksempat abis 1 dapat 1 lagi..huhuh

        kak tie, syd pun nak sorang..yang cantik-cantik ekk……..hehe

        • Tie
          May 4, 2009 at 6:44 pm

          Sayyid nak buat apa dengan bibik lawa ??

          Amboi….. bukan main lagi, yek !! Cari yang kerepot laaaa….baru lasak buat kerja.

        • May 4, 2009 at 7:31 pm

          xbole kak tie..kalau tua kerepot susah sikit nak minta wat kerja..kesian lak…huhu…

        • Tie
          May 4, 2009 at 9:11 pm

          Kalau dah lawa takkan nak gi cuci longkang…. hu hu… Kang cair pulak makeup tu….

          Nak masak pun tak boleh, nanti kulit cantik tu kena minyak goreng ikan…..terus gerutu, eeeee…………..

          Bibik lawa kena duduk diam2 bawah kipas. Suruh sapu pun tak boleh, nanti badan jadi bongkok macam mokcik, oooppsss…macam nenek !! Ekkekekekee………….😛

      • May 4, 2009 at 5:59 pm

        hahahah tak bawak virus tu.. tapi virus gatal2 badan.. nak kata tumbuh kurap kat badan takda kurap.. hahaha.. tapi serious.. asyik gatal2 je badan kita kak tie.. pasal cuaca panas kot. huhu.. terengganu tak panas ke kak tie?

        • Tie
          May 4, 2009 at 6:45 pm

          Gatal badan ?

          Kena kutu tak ?? Atau pijat ? Meh sini kak tie tengok. Kak tie ada berus sental periuk tu. Mesti selesa bila digosok gitu……huuuwaaaaa……….😛

        • May 7, 2009 at 11:35 am

          uwaaa… scarynya!😛

        • May 4, 2009 at 7:33 pm

          ada kulat kot..secara makroskopik tak nampak..tp bila kena peluh mesti gatal satu badan..syd penah kena…huhu…

          pakai bedak gatal je cik nono…kalau tak hilang sila bertemu ngan doktor kulit~

        • May 7, 2009 at 11:37 am

          oh really.. kita dah tukar sabun badan dah. beli dettol ari tu.. omg! scarynya.

        • Tie
          May 4, 2009 at 9:13 pm

          Haaa, ikut kata bakal doktor ni Nono……

          Kalau still gatal2 lagi pergilah jumpa dia, kat Indonesia.

          Sayyid ni hensem tau !! Tentu terus hilang gatal2 tu……. waakakakaaa………

  22. May 4, 2009 at 12:00 pm

    Hahaha..
    Jawatan kosong?

    cepat jer masuk..
    tetiba nak carik bibik..
    huhu..

    sila..
    sila..

    • Tie
      May 4, 2009 at 6:47 pm

      Wah……. Pearls minat ke jadi bibik ??

      Meh sini, kak tie nak tengok !!

      Mesti rajin, comel dan tak kuat makan…. ekekekee………..😀

  23. May 4, 2009 at 3:52 pm

    biasa dengar bibik ni suka gayut talipon blogging ni tak tau le pulak… zino dalam proses nak batalkan pencarian bibik sebelum ni..

    • Tie
      May 4, 2009 at 6:48 pm

      Susah ke nak batalkan tu ?? Duit cengkaram tu boleh ambil semula ke ?

      Atau kira hangus ?

      Setakat ni tak pernah lagi dengar kes bibik sibuk blogging….. he he..

  24. May 4, 2009 at 3:58 pm

    maksu hari ni sakit lutut, lenguh. semalam dok rajin basuh bilik ayo.

    • Tie
      May 4, 2009 at 6:49 pm

      Laaa…….ciannya….. Nanti Tie antor bibik otoman sorang…. ha ha…..

  25. May 4, 2009 at 5:34 pm

    Hmmm…kak tie kena bukak agensi bibiklah ye…senang org yg nak cari bibik. dulu milla ada bibik gak, tapi hatiku tak senang asyik ingat kat rumah je, ingat anak2, hubby plak jauh…risau memanjang, tu yg jadi kurus kering. 2 thn jer…lepas tu tak nak dah bibik2…berenti kerja jaga anak2 sendiri. hati pun senang…. he he he

    Tie – Kak tie bukannya pandai bab2 business ni, kang terus lingkup. Bibik lari, kak tie lak jadi gantinya. Dulu kak tie kerja, gak. Bila dah ada anak, tak sampai hati nak biarkan orang lain jaga.

  26. kin
    May 4, 2009 at 8:56 pm

    Org gaji sekrg dah jadi macam satu keperluan plak, macam henfon, kamera, komputer… takde golongan ni, susah gak. Maklum la sekrg ni, zaman suami istrei keluar bekerja. Anak2..nak tak nak kena ada yg tolong jaga. Tapi, susah kan nak cari org yg betul2 kita boleh percaya. Nanti bila balik mesia, saya kena keje smula. Tak tau la anak2 kami yg 4 org tu camane… dulu 2 org, hantar rumah pengasuh je, tapi, ni dah 4 org…tak tau la…

    • Tie
      May 4, 2009 at 9:15 pm

      Ooo…….kin nak kerja, ek.

      Tak pe, antorlah kat rumah kak tie ni. Kak tie dah pencen dari beranak kecik.

      Bolehlah kak tie jaga anak2 Kin tu. Kak tie janji, takkan dera mereka, he he…

      Hari2 kak tie masak special punya, hi hi….

  27. May 4, 2009 at 9:37 pm

    salam kak tie,
    kalau ingatkan letih saya pun teringin nak org gaji w/pun saya tak kerja…tapi dengar cerita mcm2 terbantut hasrat hihihi…
    dulu saya pernah cari org gaji yg hanya dtg buat kerja …habis kerja dia balik rumah…tu pun tak dpt…

    Kak tie – Haa…. kak tie pun nak cari bibik harian ni. Tapi susah lah. Orang sekarang ramai yang senang. Takkan nak buat kerja kat rumah orang…..

  28. May 4, 2009 at 10:07 pm

    ada ke org2 tempatan yg nak jadi bibik ni? kalo ada sy pon nak jugak. mcm tgk kat drama2 melayu tu,.. pompuan2 yg separuh usia tinggal mcm family dgn boss dia.. kalo dgn org indon x boley buat mcm tu silap aribulan dia plak yg berlagak lebih dr boss. mcm kat drama2 indon jugak. ada jer org luar yg merempat nak merampas harta boss dia.. tu kompom kisah sebenar kan,..

    Kak tie – Memang nak cari mokcik2 bibik ni. Tapi seperti yang kak tie kata kat Suzi tadi, taraf hidup kita semakin tinggi. Biasanya orang yang terdesak je yang sanggup jadi pembantu rumah.

  29. May 5, 2009 at 1:00 am

    saya kat rumah ni pun dah macam org gaji..
    gaji pun ciput…yg bezanya saya ada kad kredit huahuahua…

    Kak tie – Amboi……… Ada kad kredit lagik !!
    Orang gaji ke permaisuri ?? Waaakakakaaa………….

  30. May 5, 2009 at 8:13 am

    Salam Tie, betul ke tie boleh tolong carikan pembantu rumah ni?… nekcun memang nak sangat pembantu rumah sekarang ni kerana yang ada sekarang ni sibuk jaga cucu nekcun yang sorang tu, jadi nak suruh buat kerja-kerja lain kat rumah tu, rasa tak sampai hati plak!… lagi pun nekcun tak mahu cucu terabai kalau dia sebuk buat kerja rumah. Fikir punya fikir, nampak gayanya nekcun kena cari seorang pembantu lagi… jadi kalau Tie boleh tolong carikan (kira macam agenlah!… hehehe…) memang nekcun nak sangat!… Harap sangatlah apa yang Tie citer ni boleh jadi kenyataan… memang nekcun nak sangat pembantu rumah dari kalangan orang kita, yang boleh dibuat macam saudara mara…

    Tie – Adoi Nekcun……
    Niat nak tolong, tapi nampaknya belum berhasil laa…… Ada yang nak gaji RM3000 (baik Tie je jadi bibik), ada yang nak jaga ‘dato’ (sambil niat nak jadi datin…ekekekee….), eh..macam2 laa…
    Kalau ada yang mokcik2 ‘sesak’ ni, nak gak offer kerja jadi bibik. Kat kampung hubby tu, ada gak orang susah, tapi mereka ada anak. Memang tak sesuai laa…..

  31. May 5, 2009 at 11:05 am

    k tie,

    nampak macam best aje jadi bibik ni…. nak kena ambik kursus alih bahasa tak k tie… hihihi…

    ada k tie… cuma kesuntukkan masa sekarang ni… tambahan cukup bulan ni sekolah nak cuti…. tu yang menghabiskan tuk satu bulan sbb ingt nak naik ke utara lama cikit.

    Kak tie – Ha ha ……..best ke ?? Kursus alih bahasa ?? Kih kih ……
    Ooo…..sibuk tak pe… Kak tie cuma tanya khabar je. Kak tie pun sibuk sikit. Dan keletihan. Hari ni mesin basuh kak tie mogok !! Hu hu… Nampak gaya kurus lah kak tie bulan ni, sebab kena jadi tukang dobi…..
    😦

  32. May 5, 2009 at 11:46 am

    seronok buat kerja rumah ni…tak pernahnya sudah…..time anak pegi sekolah, bersih….balik je diorang ….huhuhu….habis…selerakkkk.

    Tie- bila rumah kemas dan bersih, memang suka sangat. Tapi tukang menyeraknya lebih ramai dari tukang kemas, hu hu….

  33. May 5, 2009 at 1:22 pm

    salam…sijil apa nak kena bawa ??????hu3

    Tie – sijil ?
    Ooo….bawak surat beranak je, he he he…..😛

  34. May 5, 2009 at 1:30 pm

    bibik lelaki terima x? mau appyl. kah3

    Tie – Jawatan bibik lelaki tak ada. Nak jadi tukang kebun tak ??

    • May 6, 2009 at 11:23 am

      ok je. driver, tukang kebun, jaga.. tukang masak. technician umh. haha. sume boleh. asal gaji bertimbun2

  35. May 5, 2009 at 1:45 pm

    k tie…

    hihi… dah masukkan dah… mula2 tu dah buat tiba2 hilang.🙂 tenyum2 k tie… (bibik dirumah sendiri… huhuhu :9)

    Kak tie – Adoi…… memang hari ni kena jadi bibik laa….. Letih betul. Siapalah sudi nak picit bahu ni, hu hu…..

  36. a01lida
    May 5, 2009 at 5:45 pm

    errrkk!! sy berminat nak jadi tukang makan
    ade keje kosong mcm tu tak? heheheheh

    • Tie
      May 5, 2009 at 5:52 pm

      Eh…… kak tie rasa ada. Tapi kat mana, ek ?

      Haa…. ada rancangan ‘jalan2 cari makan’ tu…………….. Adila nak jadi sihat macam tu ke ?? Ekekekekee…………. Kak tie tak sanggup!! Nanti tak larat nak jalan… he he…

      • a01lida
        May 5, 2009 at 7:02 pm

        errkkk!!!! mcm nak tapi.. isk.. sihat dan comel ok tak? hehehe

        • Tie
          May 5, 2009 at 7:05 pm

          He he….. ok gak !!

          Tapi, jangan nyesal lak kalau tak muat nak masuk pintu rumah, ekekekee…..

  37. OD
    May 10, 2009 at 12:24 am

    Lerrr… aku jugak yang kena… keh keh keh. Tapi memang itu pun niat opah. Biar rezeki itu jatuh ke tangan orang-orang kita yang mulia peribadinya dan yang boleh dipercayai untuk menjaga anak-anak kita. Tak gitu?

    • Tie
      May 10, 2009 at 6:49 am

      He he he………….

      Ish….. kalaulah Tie banyak duit, nak gak bukak agen bibik untuk orang2 kita.

      Boleh kerja harian. Kira macam cleaning service laa…..

      Pastu bukak daycare pulak. Macam kat negeri omputeh tu…. Berangan je yang lebih, kih kih…….

  38. May 11, 2009 at 4:59 am

    lelaki tak layak jadi bibik ker?

    • Tie
      May 21, 2009 at 7:16 am

      Lelaki layak jadi tukang kebun dan drebar je, hehehe……….

  39. May 20, 2009 at 10:41 pm

    Elok la g tanya kat kg2 ker.. mesti ada kekosongan..

    • Tie
      May 21, 2009 at 7:17 am

      Susah nak cari orang separuh umor yang sudi jadi pembantu. Biasa mereka ada anak…..

  40. beeshyKer
    September 15, 2010 at 2:36 pm

    Hello

    I’m new here and just wanted to drop by with a little “hello” message (sorry if I have posted in the wrong section!)

    My name is Courtney, mom to two lovely boys, and a parttime soccer coach!

    I’m here to sniff around and gather some information, so please welcome me :O)

    Have a great day!

  41. maksu
    October 4, 2010 at 9:47 am

    Salam K.tie,

    Saya perlu pembantu rumah…kalau k.tie ada hubungi saya melalui email ni… nak berhenti keje sayang.. anak nak masuk 4..kalau dapat pembantu umah tu boleh saya teruskan keje…

  42. January 2, 2011 at 8:55 pm

    Bonjour from Evenos
    France🙂

    Pleased to have found this kayteeze.wordpress.com forum especially this Lol !🙂

    http://aboutinillinois.org/blog/villas-on-the-market-in-france/

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: