Home > Bincang > Budak sekolah sekarang

Budak sekolah sekarang

Mama comel :

Eh! Kenapa  pakai seluar track tu…. tak ke panas pakai berlapis2 ni ?

Anak pompuan comel :

Budak2 lelaki kat sekolah tu suka sangat selak kain la mama….

Mama comel :

Abis tu ? Kenapa tak marah je….?

Anak pompuan comel :

Dah marah la… Tapi mereka degil.  Ni pakai seluar senang nak sepak nanti…

Mama comel :

Aaiik ?? Sejak bila kamu pandai main sepak2 ni ?

Anak pompuan comel :

Sejak pindah sekolah kat sini laa……Budak2 lelaki kat sekolah tu suka kacau orang. Kita sepak je……


funny-pictures-cat-does-a-good-high-kick1

Mama comel :

Alamak !! Anak mama dah jadi ganas lak ! Tak pe, nanti mama beli kain dalam jenis seluar. Senang nak kungfu .

Anak pompuan comel :

Oh….thank you mama !! (sambil tersengih )


Psst:  Hmm…..susah la macam ni, kecik2 dah suka selak kain orang…hu hu… Dah besar esok nak jadi apa, ek ??


myspace layouts codes

v

v

v

v

Award2 ni baru diterima dari Suzi dan NekPP. Terima kasih banyak2 ! Makcik ni kalau ada apa2 yang diberi, memang laju je datang ambil. Entah entah tuannya belum pun sedar lagi….kih kih …!!

award-logo-hrs-744509-11

(dari Suzi)



(dari NekPP)

679756vtql6ozj6a.gif Blue Floral image by cateyberry

Categories: Bincang Tags: , ,
  1. April 24, 2009 at 9:35 pm

    tp kak t..masa dulu2 time sy sekolah pun…sy dh pandai sepak budak laki jugak sbb cuka ngacau sy..heheh

    • Tie
      April 24, 2009 at 9:38 pm

      Ooo…..ye ke ??

      Kak tie dulu (men & ren)sekolah convent. Jumpa budak2 lelaki bila masuk ITM je…

      Tak tahu lak gini rupanya perangai budak2 lelaki, ek .

  2. April 24, 2009 at 9:51 pm

    eshhh budak zaman sekarang… kecik2 dah buat perangai… elok la blajar tekwando je.. hehe

    • Tie
      April 24, 2009 at 10:06 pm

      Hmm…….

      Sebenarnya Tie tak suka anak pompuan ni berkasar. Tapi dah terpaksa, kalau tak kena buli lak….

  3. April 24, 2009 at 10:03 pm

    errkk!!! main selak2 ni
    bkan nak kene trajang je.. mau nye kasi makan kasut trus ni

    sy dulu jenis lepuk org je haha
    tak kena penampar ade la blakang sesape yg kena tu lepuk haha
    time kecik2 je la buat mcm tu.. masuk form 3 camtu jadi ala2 ayu.. kot? WAKAKAKAK

    • Tie
      April 24, 2009 at 10:10 pm

      Ho ho……. tak dapat bayangkan kasut masuk mulut !!

      Wah…..ganas gak, main lepuk2 ni. Mesti ada yang takut kat Adila…. kih kih ..!!

      He he….bila besar, jadi ayu, ek. Bagus laa….. kalau ganas sampai besar tentu susah nak cari pakwe, waaakakaka…….😆

      • April 24, 2009 at 11:15 pm

        hahaha..adila pernah belasah sorang budak nama afiq farhan kak tie..waktu darjah 6..hahaha

        masuk je karate yang syd join tu..mesti budak laki jauh 5 meter ..hehe

        • Tie
          April 25, 2009 at 2:37 pm

          Wow !!

          Memang adila pengganas !! waakakakaaa….. Atau yang kena belasah tu sayyid tak ?? Kih kih ….!!

        • April 25, 2009 at 10:40 pm

          wakakakaka
          xde xpenah kena ngan sy lagi… kot? WAKAKAKAAK
          dulu tak baek sgt dgn dia walopon same class time skolah rendah
          masuk form 4 cam tu baru rapat sket haha
          so dia terlepas dari kena katok WAKAKAKAKA

          da besar2 dah insaf~ haha

      • April 25, 2009 at 9:58 am

        erk! den suko bermakwe yg kasar sikit nie..

        kan Adila kanzzzz..hehehe

        erk! bila kita punya date nie adila?

        • Tie
          April 25, 2009 at 2:39 pm

          Eh, ada pulak pokcik ni…..

          Tak balik jumpa kekasih ko ??

          Ni dah berani nak ajak Adila dating tu. Kang panjang sebelah telingo tu…. waakkakakaaa….😆

        • April 25, 2009 at 10:41 pm

          eh mcm mana nih?
          sy dah cop anak kak tie utk nak bwak gi dating

          sy date 2 skali bulih? WAKAKAKAKAKA

        • Tie
          April 26, 2009 at 6:29 am

          Huwaaaa………

          Tamaknya….!!

          Anak kak tie tu tak tau apa lagi. Asyik dengan handphone dan gadget2 yang sewaktu dgnnya…. Bagilah peluang kat sayyid tu…kih kih…..

  4. April 24, 2009 at 10:21 pm

    naik risau fikir budak2 sekarang ye…lagi2 kita yg ada anak pompuan ni…
    kalau dah keperluan…anak2 pompuan kena belajar seni memperthnkan dirilah nampaknya….

    tq ambil award tu kak tie..:)

    • Tie
      April 24, 2009 at 10:31 pm

      Gitu laa…..

      Budak pompuan tak boleh lembik2 lagi. Kalau kak tie mesti dah nangis je bila orang usik, hu hu…. Memang kuat melalak !!

  5. ain
    April 24, 2009 at 10:56 pm

    budak2 sekrg ni daring2. klu nak raba..main terus raba aje. kenapa jd mcm ni yek..??

    p/s..kak tie masih kuat melalak lg ke..???

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:40 pm

      Adoi….budak2 sekarang teruk2 tau !!

      Kak tie kuat melalak masa kecik je.

      Sekarang ni kuat makan…..kih kih …!!

  6. April 24, 2009 at 11:10 pm

    wakakaa…lucunya…masa kecik selak kain orang, dah besar selak kelambulah pulak…wakakaa…mudah-mudahan semakin membesar anak-anak akan berubah menjadi insan yang lebih baik…InsyaAllah…jangan jemu2 berdoa kepadaNya…

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:43 pm

      Ha ha….lucu, ya. Kang kena batang penyapu baru tau , he he…..

      Harap2 budak2 ni setakat nakal2 gitu je…. dan cepat insaf bila besar nanti. Kak tie selalu nasihat kat anak bujang tu. Dia suka bergurau. Takut dah biasa bergurau dengan adik2 terus terbawa2 ke sekolah pulak…. dah jadi lain cerita…kihkih..!!

  7. kin
    April 24, 2009 at 11:13 pm

    iye ke kak tie? budak2 laki main selak2 kain budak pompuan pulak? melampau betul budak2 sekrg ni ek? macam2…

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:43 pm

      Haa…. betul… dah lama dah………..

      Anak kak tie jadi garang. Sekarang tak de yang berani usik2 lagi… he he…

      • kin
        April 25, 2009 at 7:58 pm

        Anak dara kak tie tu umo brape?

        • Tie
          April 25, 2009 at 8:08 pm

          Masa tu darjah 4…..(citer basi) sekarang dah form 2. Jadi ganas gak. Tak macam kak tie dulu, lembut dan ayu, gitu, ekekekeee……

          Agaknya kerana budak2 lelaki ni suka sangat usik2… jadi dia agak kasar kot. Entahlah….

  8. April 25, 2009 at 12:22 am

    best ada mak sporting…wacha…..

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:46 pm

      WATCHA !!! He he he……😛

  9. April 25, 2009 at 2:03 am

    kesiah terkena aku..dalam kepala otak ni terfikir la pulak..kat sekolah mana la pulak berlaku kes macam..rupa-rupa nya tipah tertipu….
    tiba-tiba teringat kes selak kain…🙂

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:47 pm

      Eh, ini tak tipu laa…

      Kat sekolah anak kak tie la ni…. Itu meow cuma tunjuk demo je…he he…

      • April 25, 2009 at 10:47 pm

        ya ka..makin parah anak-anak kita ya,macam mana ya..zaman kita minya cap kapak aje tuang kak kerusi budak perempuan..zaman karang lagi letup..anak-anak

        • Tie
          April 26, 2009 at 6:38 am

          Aaiik ?

          Ada pengalaman ke ??

          Cian budak pompuan kena minyak cap kapak. Abis satu hari pening kepala, hu hu… Mujur kak tie tak satu kelas dgn papa-itam…ekekekee……..

  10. April 25, 2009 at 3:00 am

    lor…
    jadi pada ank kak tie ke??
    ish..budak laki zaman skang nakal2..

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:47 pm

      Budak2 sekarang dah ‘maju’ …..hu hu…

  11. April 25, 2009 at 7:22 am

    perghhh.. kucing pun fandai kungfuuu tewww..

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:48 pm

      He he…..

      Itu meow belajar dari Jacky Chan….. !!😛

  12. me
    April 25, 2009 at 7:43 am

    anak kak ke tu? hiihi. comel ye. tapi ape nak jadi la budak laki tu. kecik2 da pandai wat keje haram tu

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:49 pm

      Kih kih …!!

      Bila masa pulak kaktie beranak kucing..hu hu…

      Itu cuma demo je… Anak kak tie comel lagik !!

      • April 26, 2009 at 2:37 am

        haha. umur bpe? ade tak gambar diorang dlm entri kak yg lepas2?

        • Tie
          April 26, 2009 at 6:35 am

          Ooo……sekarang umor 11,14 dan 16 tahun…

          Gambor ? Ada gak dlm blog ni… carilah sendiri… kak tie tak ingat dok kat mana…he he…

  13. April 25, 2009 at 9:32 am

    budak2 skrg ni bergurau melampau-lampau..

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:50 pm

      Hmm…

      Kerana itu selalu kena nasihat kat anak2 tu.

      Kita tak tahu apa mereka buat kat sekolah. Selalu kena tanya itu dan ini…

  14. April 25, 2009 at 9:45 am

    uiks.. zaman sekarang dah ada syllabus main selak2 kain ko? huhuhu rugi den..

    wakakaka

    Memang tak bermoral sungguh pelajar lelaki itu.. boleh dakwa dia ke mahkamah,. sex harassment tu.. huhuhu

    tapikan maso den kecik2 lak.. den lah menjadi mangso budak perempuan.. ado ke patut dio orang mintak den rabo eh.. aderkk!

    Terkedu maut den.. hampir2 jo den dicemari oleh wanita iteww.. kesian kat bini den nanti dapek second hand! Ah.. den dicemari.. huhuhu

    “Maza!”, gigurls Milah mula terkeseng2 minta perhatian kat den.

    “Yo”, den sedang sibuk menulis.

    “Mintak rabo, boleh tak? Alahai bolehlah. Ekau punyo lawalah”,

    “Omang ai! ekau gilo ko Milah? Ni kat dalam kalas lah.. mano boleh! lagipun kalau orang nampak, apo lak dio org kato eh. Karang tak pasal2 keno ngadap guru bosar lak.. tak pasal2 den dituduh gilo seks…. Ekau yang mintak den lak yg keno. Huh!”

    “Woit! aku bukan suruh rabo aku lah. Aku nak pinjam Rubber.. Getah pemadam ekau yang lawa tu ha! Huh!”, Milah jawab dengan muko serius..

    Den dimarahinya. Ah! Apakah doso den, sampai den diperlakukan seperti itu. Aderkk..

    “Lain kali cakap biarlah torang. Tapi, kalau ekau mendosak nak rabo den.. hmm”, den cubo melepaskan diri dari cengkaman tuduhan bersalah itu.

    Belumpun habis membelo diri tibo-tibo, “Bangun! Selamat Pagi Ms. Chan”, ketua darjah mula bersuaro.
    .
    ****

    uiks! apo lak ekau tersenyum2, tersengih2 lak tu.. suko lah tu..

    dah poie sanun.. karang berasap lak dapur, hanguis lak lauk ekau tu.. tak makan lak anak dan laki eh…huh!

    wakakakkakaaa

    • April 25, 2009 at 12:11 pm

      keh keh keh….en maza, kasihan kat milah di salah tafsir…keh keh keh….lawak-lawak

      • Tie
        April 25, 2009 at 2:54 pm

        Pokcik tu memang selalu perasan, sayyid…jangan tak tahu…

        Dah banyak kali dia nak pikat Adila tu.

        Eloklah cepat2 sayyid jadi hero. Kesian Adila tu, takut termakan kata2 ‘romantik’nya…..ekekekekee……

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:52 pm

      Uuuuiii..!!

      Bukan main lagi buat entry kat blog kita, ek !! (sambil cekak pinggang saiz s )

      Hari ini tak balik jumpa kekasih ke ?? Pandai sangat lah tu….

      Perasan pulak kat siMilah tu… Sapa pulak yang nak suruh raba tu…… nak duduk dekat pun tak minat…..waaakakakaa…….

      • April 25, 2009 at 6:46 pm

        haha…pinggang saiz s?haha..

        antara maza dan adila syd tak campur kak tie..kang telinga syd lak yang panjang sebelah~hehe

        • Tie
          April 25, 2009 at 7:52 pm

          He he……

          Apa salahnya….. toksah bimbang laa… sapa lak nak tarik telinga tu… ke dah ada yang istimewa ?? Kih kih …!!

        • April 25, 2009 at 11:26 pm

          hehehe…..

  15. April 25, 2009 at 10:43 am

    hai Tie …..kali pertama masuk blog baru tie …..heheheh…… saja nak tanya…kenepa tie selalu tukar-tukar blog….ada problem ker….nakgak tahu…hehehehe…nak busy bodilah ni….heheheh

    • Tie
      April 25, 2009 at 2:55 pm

      Kih kih …..!!

      Ooo…..chekdee… Blog Tie dulu selalu sangkut2.

      Tie tukar ke wordpress ni supaya tak de masalah lagi. Harap2 terus kekal kat sini… hihi….

  16. April 25, 2009 at 1:04 pm

    salam…wah….ganas,,,mungkin mak dia dulu pun macam tu kot….mana tumpahnya kuah kalo tidak ke nasi..btoi x …kak tie…

    • April 25, 2009 at 1:27 pm

      owh kelate upanya…ceh….kantoi dah saya…klatan kt na…saya bnayk membe kt kltan……memang asl kelatan ke…

      • Tie
        April 25, 2009 at 2:58 pm

        Eh….tak de laa….

        Mama dia dulu satu2nya gadis paling ayu, lemah gemalai (pijak semut pun tak mati !) ala2 gadis melayu terakhir , gitu…….

        Kak tie asal johor, kahwin dengan orang klate … sekarang tinggal kat ganu…. tak sabar2 tunggu hubby dapat posting ke klate…. entah bila agaknya….

        • April 25, 2009 at 4:01 pm

          aik,btoi ka kak tie,,gadis mlayu akhir zaman..mak dia…hu3

          owh,,,aik tganu plak….wah banyak brpindah noh……..saya doa smoga hubby kak tie posting mai kedah…..ada mau….hu3

        • Tie
          April 25, 2009 at 4:13 pm

          Kedah ??

          Ooo….tak nak laa…

          Kak tie nak dok kat rumah sendiri.. boleh bela ayam, itik, kambing …. dll..he he…

  17. ima
    April 25, 2009 at 3:19 pm

    kak tie …dasyatnya budak2 sekarang ,kecik2 dah pandai selak kain orang….apa nak jadilah dgn dunia sekarang….anak kak tie tu darjah berapa….?

    p/s…wah kak tie tak sabar2 nak balik kelate….samalah ngan ima,klu boleh hari ni jugak nak balik…tapi apakan daya…

    • Tie
      April 25, 2009 at 4:17 pm

      Masa tu anak kak tie darjah 4. Cerita lama…. biasalah, blog kaktie selalu bagi cerita basi, kih kih …!!

      Ima asal klate, ke ?? Kat mana tu ? Kak tie ada rumah kat selising, kampung hubby. Rumah dah pun siap, tepi baruh…. sekarang ni mentua selalu gak gi tolong siram bunga dan tanam2…. rumah kak tie dekat dengan tali air…. kalau nak tengok ada kat sini…. http://kayteeze.wordpress.com/2008/10/04/kembali-lagi/

  18. April 25, 2009 at 6:27 pm

    kecik2 selak kain

    besar2 nnt jd tukang jual kain

    dah tua nnt dok jaga tepi kain org he…23x

    (fikirkan sesuatu yg positif je) tp tue la budak zaman skrg kan huhuhu

    out of topic–> nama monster die Reuk.. mmg lucu pun huhuhu..dah la muke plastik je kan… lapo cam nk makan apple je rasenye

    • Tie
      April 25, 2009 at 6:38 pm

      Huh ?

      Bukak kedai kain ??

      Hmm…….bagus la tu…. kih kih ….!

      Ooo….. baru ingat, Reuk namanya…. Kak tie tengok di internet je… Tapi siri yang last tu macam tak best kan ? Dan si L tu asyik dok mencangkung , lama2 dapat buasir, waakakakaa………

  19. kutaksempurna
    April 26, 2009 at 2:00 am

    bebudak skrg mmg serba tahu…

    tak mcm kita dulu… innocent je… smpi skrg… hikksss

    • Tie
      April 26, 2009 at 6:31 am

      Oooii!!

      Innocent lagi ke ?? Ingat makcik sorang ni je yang sentiasa innocent !! Kih kih …!!

  20. nekPP
    April 26, 2009 at 4:23 am

    aduoiii…feninnn feninnnn…uhuhhh

    • Tie
      April 26, 2009 at 6:32 am

      Laaa……nah ambik minyak cap kapak ni….hi hi…

  21. April 26, 2009 at 6:54 am

    adoii budak2 skrg ni bhy tol la! risau di buatnyer

    • Tie
      April 26, 2009 at 7:11 am

      Ish….!!

      Memang canggih2 perangai mereka…. Kak tie ni naik pening kepala, bila anak2 balik mengadu masalah! Susah…..susah……!!

  22. April 26, 2009 at 12:43 pm

    ish ish.. pengaruh apa lah tu kan.. tapi kan Kak Tie, bukan nak kata apa..
    anak neeza Shahmey tu dah pandai selak kain orang. Takde sape pun ajar. Tapi sekarang tak lagi la.. dia suka buat something yang orang marah dia buat..

    • Tie
      April 26, 2009 at 12:46 pm

      Ha ha ha…….

      Kelakor betul. Ish….. kat rumah tu biasalah….

      Lagipun budak kecik memang suka intai mengintai ni…. main chak2 laa…. Jangan sampai ke besor , sudah lah. Kang lebam pulak mata tu nanti. Pesan elok2 kat dia tu Neeza….. kih kih …!!

  23. April 26, 2009 at 12:56 pm

    wah. sampai selak kain. gila budak laki sekarang ye..

    • April 26, 2009 at 1:08 pm

      kita mude2 dl tak gitu kan titan.. hehe..gurau je!

      • Tie
        April 26, 2009 at 2:14 pm

        Ye ke ??

        Jangan2 lagi teruk tak ?? He he….

    • Tie
      April 26, 2009 at 2:13 pm

      Haa….. memang teruk.

      Rasa nak pelangkong je….kih kih ..!!

  24. April 26, 2009 at 1:49 pm

    budak2 sekarang banyak sangat tengok benda tak elok , tu yg terikut2 tu..huhu

    • Tie
      April 26, 2009 at 2:15 pm

      Memang…

      Kat tv, kat majalah , kat wayang pun ada…..

      Benda2 tak elok memang rajin sangat terikut2. Yang baik2 tak nak pulak jadi amalan… hu hu….

  25. April 27, 2009 at 10:36 am

    budak lelaki zaman dulu suka gak kacau..nak time budak pompuan main getah…dia dok bertenggek kt depan

    tapi tak de la seganas budak skrg

    • Tie
      April 27, 2009 at 10:53 am

      Ha ha…

      Pernah kena lastik ke ??

  26. OD
    April 28, 2009 at 2:09 am

    Memang menakutkan bila budak-budak kecik dah pandai menyelak-nyelak kain. Dulu, masa sekolah rendah dulu, tengok kawan-kawan lelaki letak cermin kat kasut. Nak intai seluar dalam cikgu India dan Cina yang pakai skirt. Sekarang, dia orang pakai selak je. Tak sorok-sorok dah. Apa nak jadi, opah pun tak tahu.

    • Tie
      April 28, 2009 at 9:46 am

      Entahlah..

      Budak2 sekarang makin berani.

      Cikgu2 pun dah tak larat nak tegur, takut kereta mereka dicalar atau budak2 tu berdendam lain pulak…

  27. sebaliktabir
    May 28, 2009 at 8:54 am

    ermmm… takut kan…mendidik anak dari sebelum lahir…
    Salam….

    • Tie
      May 28, 2009 at 9:40 am

      Memang takut….

      Anak2 sekarang makin sukar dikawal….

      Ada banyak sebab sebenarnya…………..

  28. February 6, 2010 at 6:20 am

    sekarang nie… mcm2 faktor yg boleh mempengaruhi kanak2 buat benda tak elok…huhu pening kepala parent…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: