Home > Tag dan award > Tag dari Suzi

Tag dari Suzi

small-gift-bag-and-tag-how-to-make-main

1. When was your engagement?
February 1992

2. When is your marriage anniversary?
1st September 1992

3. How long have you known your spouse?
5 years

4. How long you got engaged?
7 months

5. Where did you meet your spouse?
Itm Shah Alam, ekekeke……

7. Do you have any children?
Yes

8. How many?
Only 3

9. Do you have any pets?
None

10. Do you own or rent?
Staying in government quarters

11. Do you live in the country, city/town?
A little town

12. What is your favorite activity you do together?
Travelling, eating and shopping.

13. Do you have a favorite vacation spot?
Tak kisah la…….asal ada tempat shopping dan makan2….

14. How many siblings do you have including in-laws?
Tie 5 beradik, hubby 8 beradik…..kesemuanya 8+5 = 13 (betul tak ??)

15. What mosque do you attend?
Ooo…..tak kira laa…..mana2 pun boleh….hi hi..

16. Is this the mosque you got married in ?
Tie nikah kat rumah mak, di bukit chagar, johor….

17. What town is your current address ?
Ooo….Hulu Ganu (bandar bawah tasik)

18. Do you work or stay home ?
Kita ni house manager laa…

19. Where do you go for honeymoon ?
Hubby janji nak bawak ke Langkawi, tapi sampai sekarang (masuk 17 tahun) tak pergi lagi, hu hu……

20. Leave a piece of marriage advice .
Hmm…… Kena banyak2 bersabor je laa……….he he….

Haa…. lepas ni jangan pulak sesiapa yang nak bagi tag lagi kat Tie. Dah banyak kali jawab tag ni. Takut orang pun naik jemu… malu lak…kekekeh!!

679756vtql6ozj6a.gif Blue Floral image by cateyberry

Categories: Tag dan award Tags: ,
  1. April 22, 2009 at 7:58 am

    tq ka tie sudi buat tag ni…
    samalah kita blm honeymoon lagi ni …
    harap2 plan kami kali ni jadi ..kena rehat, takleh ada baby buat seketika hihihi

    • Tie
      April 22, 2009 at 8:08 am

      Haa…….tu laa….asyik sibuk dengan anak kan….hi hi…

      Sampai tak de masa nak gi honeymoon….๐Ÿ˜†

  2. April 22, 2009 at 8:05 am

    dah 17thn eh..
    dah ada anak bujang la ni.

    hehe..bila nak dituntut janji tu…

    • Tie
      April 22, 2009 at 8:10 am

      Hi hi ……. ingat kak tie ni muda lagi ke ??

      Nanti tunggu semua disumbat masuk asrama baru boleh gi honeymoon puas2. Budak2 tu asyik pasang telinga je…takut kena tinggal…kih kih ….! ๐Ÿ˜›

  3. ain
    April 22, 2009 at 8:28 am

    kak tie dh jawab dah tag ni. saya lum lagi le. ada 2 3 tag lg tu ha. aduss!!!

    saya pun tak pernah lg gi honeymoon yg betul2 dipanggil honeymoon. bila la agaknya kan??

    • Tie
      April 22, 2009 at 9:10 am

      Ooo….ye ke..?

      Tu laa……nak tunggu sampai kerepot kot baru boleh pergi… bukan apa, takut lak tercicir gigi pelsu kat sana….jenuh mencari pulak !!๐Ÿ˜›

  4. ima
    April 22, 2009 at 8:55 am

    ima pun belum buat lagi tag ni….kak tie kena gi honeymoon tu nanti rugiiii……hahaha
    17 tahun usia kahwin….lebih kuranglah kita ni…..anak sulung dah berapa ttahun ekk…

    • Tie
      April 22, 2009 at 9:11 am

      Eh….ima pun kira mokcik juga ke ?? Ingat muda lagi, kih kih …!!

      Anak sulong masuk 16 tahun laaa….. kira bunting pelamin kot !!:mrgreen:

  5. April 22, 2009 at 10:15 am

    uiks.. bukan ker den org pertamo yg dok komen pagi tadi? hmmm

    musykil ni?! huhuhuhu

    TAG DARI MAZA UTK TIE DAN SEKUTU-SEKUTUNYA, TERMASUKLAH KATEGORI PARA JUAK SEKALI

    1. Bila korang nak jumpa abg encem ini?

    2. Bila korang nak datang dan belanja abg encem ini?

    wakakakaka.

    • Tie
      April 22, 2009 at 10:23 am

      Waakakakaaa…….

      Tadi maza dok komen kat bawah tu….tag dari Pu3…………hi hi..

      Jawab tag tu, ek…
      1. Rasa2nya tak sanggup ! Takut pitam pulak !! (kes terlebih encem !!)
      2. Kita tak bergaji….. harap orang tu la yang datang belanja….hu hu…

  6. elle
    April 22, 2009 at 10:17 am

    akak….best nye buat mcm ni…..heheh…

    • Tie
      April 22, 2009 at 10:24 am

      Laaa…………kak tie ni kalau boleh tak nak jawab tag… Memeningkan je..

      Kalau elle nak cuba, silakan…. nanti siap kak tie datang tengok๐Ÿ˜›

  7. April 22, 2009 at 11:31 am

    seronoknya kak tie tinggal kat quarters.

    • Tie
      April 22, 2009 at 12:27 pm

      Adoi……!!

      Tak seronok laaa shais…. ๐Ÿ˜ฆ

  8. April 22, 2009 at 11:52 am

    k tie,

    wakakaka….. buleh teka tak nape zan ketawa. hihihi..๐Ÿ˜€

    1 -2 serupa. janji tuk honeymoon plak…. tak tau bila nak pegi bedua…. sebab skrg selalu pegi berempat. agak2 ada can tak k tie kita orang nak pegi bedua.

    • Tie
      April 22, 2009 at 12:29 pm

      Hahaha………. kelakar tul !!

      Zan…. elok pergi cepat2..!!

      Takut nanti keluar lagi sorang….. lagi la leceh….hi hi…..

  9. April 22, 2009 at 12:20 pm

    hulu ganu tu org panggil bandar bwh tasik eh..hehe baru tahu

    • Tie
      April 22, 2009 at 12:30 pm

      Eh….bukan …

      Hanya satu bandar dekat dengan tasik kenyir je yang digelar bandar bawah tasik…teka laa…..

  10. April 22, 2009 at 12:25 pm

    baru 17 tahun kak, nnti dia bawak la tu..๐Ÿ™‚

    • Tie
      April 22, 2009 at 12:31 pm

      Hmmmm……….

      Ye laa….kak tie tunggulah ni…….banyak sabor daa………..

      Takut tak larat lak nak berjalan nanti, tulang dah repot !

  11. ima
    April 22, 2009 at 1:00 pm

    kak tie…kira mokciklah juga hehehe….dh hampir empat puluh dh….tp orgnya brjiwa muda haha…..ima dulu pn bunting pelamin gak tp keguguran….sedih sgt masa tu…

    • Tie
      April 22, 2009 at 4:55 pm

      Hmmm…….muda dari kak tie tu……

      Kak tie dah nak masuk 43, oopps tercakap pulak๐Ÿ˜ณ

  12. April 22, 2009 at 6:40 pm

    Saya suka kati layar tu….sbb, sambil berkatil bolehlah berlayar…hehehe…

    • Tie
      April 22, 2009 at 8:08 pm

      Tu laa………dah mula nak berangan…….he he…..๐Ÿ˜›

  13. izzah
    April 22, 2009 at 8:32 pm

    kak tie..bila nye bertukar ke wordpress nih???isk..isk..sik..baru tau tau..nasib baik masih boleh di jejaki…

    • Tie
      April 22, 2009 at 9:10 pm

      Wooo…….pandai sungguh izzah jejak makcik misteri ni ek !!

      Nanti kak tie bagi kopok satu… bukak mulut besar2 , ya…. aaaaaa….aaaummm… (oops, kak tie ter makan pulak !)

  14. April 23, 2009 at 12:04 pm

    kih kih kih, dah 17tahun kawin, kena tuntut itu honeymoon program๐Ÿ™‚

    • Tie
      April 23, 2009 at 12:11 pm

      Hu hu…..kecian kat kita…๐Ÿ˜ฆ

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: