Home > Suka suka > Suka suka

Suka suka

Bosan sangat2 lalu godek2 dan jumpa ini……


modernbeds9

Katil buatan German ni ala2 rocking chair … mesti terus tido…keh keh …. Eh, tapi nampak nipis bebenor gelung bawah tu, agak2 patah tak kalau Tie naik ??

modernbeds12

Oh….Tie suka yang ni… bestnya kalau dapat satu.Β  Ada sapa2 nak sponsor tak ??


modernbeds24

Hmmm…..sapa2 minat nak bela burung tu bolehlah beli katil ni. Kalau bubuh ayam jantan kat situ pun bagus gak. Senang nak bangun pagi… Kok kok kok…!!


modernbeds18

Ooooo……..bestnya kalau dapat katil layar ni…. eh…boleh terapung ke ?? Kot2 terus tenggelam pulak !!

bed

Ooiitt ! Sapa pulak yang sanggup tido kat sini ? Sakit pinggang ooii…!!

Categories: Suka suka Tags: , ,
  1. ain
    April 22, 2009 at 5:21 pm

    kak tie…saya kan terus ketawa bila tengok gambar katil ala2 rocking chair tuh. otak saya dah mula kuning dahhhhh….hahahaha…sorrriiiiiiiiiiii!!!!!!

    • Tie
      April 22, 2009 at 5:25 pm

      Amboi……Ain ni………!!

      Kak tie tak terfikir apa2 pon tau !! Waaakakakakaa……..!!

  2. April 22, 2009 at 5:22 pm

    Su suka yang putih tu… nampak nyaman je… letak kat tepi laut lak tu. Mesti best tdo sambil mendengar suara ombak.

    • Tie
      April 22, 2009 at 5:27 pm

      Memang rasa macam tuan puteri pulak kan, kalau tido kat situ…..berangan kejap !

      Psst , Tie delete komen yang satu lagi tau….he he…

  3. Ezan
    April 22, 2009 at 5:26 pm

    k’Tie ade ke katil camtu
    macm boleh sakit badan jerπŸ™‚

    p/s: singgah umah sy, jgn lp sign guestbook kπŸ™‚

    • Tie
      April 22, 2009 at 5:37 pm

      Saja mereka buat katil gitu untuk suka2 kot ! Kih kih ..!!

      Eh, macam mana kak tie nak singgah rumah Ezan tu…. alamat rumah tak de ni. Kak tie tak nampak pulak dalam belanga pak belalang…hu hu… Nanti bagi alamat, ek !

  4. April 22, 2009 at 6:00 pm

    Tie, nekcun pun suka katil yang curve kat tepi taman tu… nampak macam syok jer kalo tido kat situ kan?…

    • Tie
      April 22, 2009 at 8:10 pm

      Memang best, kan ?

      Tapi, Tie dah bayangkan, ramai nanti dok berkerumun atas katil tu…. Hmmm….

  5. April 22, 2009 at 7:38 pm

    kakchik suka katil no.2 juga. bestnya kalau letak kat laman, petang-petang boleh baring2 sambil baca buku, isyh bestnya…

    • Tie
      April 22, 2009 at 8:12 pm

      Ha ha….. agak2 ada ke dijual di malaysia ni. Mungkin boleh tempah kat mana2 kilang rotan… Memang nampak cantik dan selesa. Kalau nak baca buku pun mungkin terus tido….kih kih ….πŸ˜€

  6. April 22, 2009 at 7:52 pm

    isk…teringin nya nak tido sekarang ni..solat maghrib pun belum..huhuhu…kak tie punya pasal la ni..hu

    kak tie, amaran tsunami tu sumber dari mana kak tie?

  7. April 22, 2009 at 8:35 pm

    izzah suka katil yang macam pokok tu…nampak unik la…

    • Tie
      April 22, 2009 at 9:12 pm

      Ooo, ye ke ??

      Nanti boleh bela ayam jantan seekor… Senang nak bangun pagi, ya….kih kih …:P

  8. kutaksempurna
    April 22, 2009 at 9:02 pm

    mak aiihhh…

    macam2 bentuk katil rupanya…

    yg last tu best… muehehehe

    p/s: kak, smjk akak tukar umah ni, sy duk tggu apdet akak… rupanya tak tukar lg link akak yg baru… sorry… nak g tukar ni…

    • Tie
      April 22, 2009 at 9:15 pm

      Laa……takkan nak tido merengkok kot …?

      Kang jadi nenek kebayan pulak !! Huuaaaa………….πŸ˜†

      Psst : Kak tie pulak lupa nak taruk KTS dlm bloglist tu, nanti kak tie bubuh ek… bloglist kak tie tu invisible tau !!

  9. April 22, 2009 at 9:53 pm

    saya pun suka yg no2…rehat ptg2 kat atas tu kat taman yg cantik…syok tu…

    • Tie
      April 22, 2009 at 10:07 pm

      Ho ho….samalah dengan kak tie.

      Tapi, mustahil kita boleh berehat sorang2 kat situ. Tentu anak2 pun nak tumpang sama, he he….

  10. April 22, 2009 at 10:02 pm

    katil layar tu best kak Tie.. naik atas tu.. tidur..
    sekali bangun aje tengok ada jerung tengah sengih kat tepi huhuuu…

    • Tie
      April 22, 2009 at 10:08 pm

      Jerung ??

      Hu hu….kak tie takut !

      Elok letak katil tu bawah pokok je laa…. ha ha….

  11. April 22, 2009 at 10:05 pm

    kreatif nya diorang…saya nak tidor atas tikar mengkuang je..hehe..bleh caya ke

    • Tie
      April 22, 2009 at 10:09 pm

      Ooo…..ye ke ??

      Hmm…macam tak caya je… Orang zaman sekarang mana ada nak tido atas tikar…

      Kurang2 atas kusyen…. kak tie sendiri tak larat ooii…. sakit pinggang laa….hehehe….

      • April 24, 2009 at 12:28 pm

        kak tie….perempuan terakhir eh???betul tak?hehehee

        • Tie
          April 24, 2009 at 1:54 pm

          Tu laa…. kak tie dah ngaku dulu, tapi tak percaya….ekekekeee…..

          Sebenarnya, kak tie buat bloglist kat blogspot tu, senang nak tgk teman2 yang update blog. Tak de maksud nak permainkan sesiapa pun. Tak sangka pulak ada yang perasan…. Memang kelakar betul laa….

        • April 24, 2009 at 3:27 pm

          hahaha…siap private tu yg tak tahan tu…misteri betul hahahhaa

  12. April 22, 2009 at 10:11 pm

    tie…sy nk setiap satu katil tu nk letak kat bilik tido, kat ruang tamu, kat laman and kat dapur jugak…senang nk bangun sahur muahahahahahaahaaaaaaaa

    • Tie
      April 22, 2009 at 10:20 pm

      Amboi……. ni dah lawan tokey !! (sambil cekak pinggang saix XXXL)

      Ambik laaaa….. tapi….yang tilam merengkok pun nak jugak ke ?? Tak ke nanti bangun jadi leper sebelah badan tu ?? Huuuaaaaa…………….:mrgreen:

  13. ima
    April 22, 2009 at 11:01 pm

    kak tie,ima suka semua tapi tolak yang pokok tu je….takut terkena najis burung….hahaha..tak rela tau!!!

    • Tie
      April 23, 2009 at 12:36 pm

      Kih kih …..ye laaa…

      Kalau takut burung b-r-k, bubuh burung pelsu….πŸ™‚

  14. April 23, 2009 at 10:47 am

    salam..wah kak tie,,,saya rasa kak lebih sesuai tidor dalam buayan la….lebih tradisional,sentimental lagi ,lagi2 buayan nie gantung di bawah pokok di tepi pantai ke x pun macam di tempat saya ,selalunya di tepi sawah padi,,,angin sepoi2 language…kak tie…hu3

    • Tie
      April 23, 2009 at 12:42 pm

      Eh….kak tie tak pernah tido buai laa…..

      Tapi suka gak naik buai …..sebab tu hubby belikan buai besi utk kak tie (kalau yang plastik takut tak tahan lama, ekekeke….)

      Rumah kak tie kat kampung juga dekat dgn sawah…. Kalau nak tengok, carilah dlm blog ni… di http://kayteeze.wordpress.com/2008/10/04/kembali-lagi/

      • April 24, 2009 at 11:41 am

        salam…kak tie ada saudara ke di kulim????

        • Tie
          April 24, 2009 at 11:46 am

          Kulim ? Kawan rapat ada sorang.

          Tapi, rumah tu kat klate, bukan kulim…. Klate pun ada sawah tau!! Kih kih ..!!

  15. April 23, 2009 at 12:15 pm

    katil kapallayar tu cantek ek.

    • Tie
      April 23, 2009 at 12:44 pm

      Memang cantik, ramai yang berkenan…hehe…

  16. April 23, 2009 at 12:18 pm

    paling heran katil yg ada sarang burung tu..
    kalo burung ‘membuang’, bukan jatuh kat atas kite ke?..hahaha

    • Tie
      April 23, 2009 at 12:46 pm

      Kih kih …….

      Omputeh, tau aje laa….. mungkin nak duduk dekat dengan alam semulajadi. Bubuh je burung plastik, tak payah nak bimbang, ha ha ……..

  17. April 23, 2009 at 12:52 pm

    Hye Kak..
    Lawak2 ar jenis katil2 nyer..

    numb 3 cam besh tapi ader plak beburungnyer kat atas..
    yg xtahan yang paling last tue..
    payah den nak tdo..
    hoho..

    • Tie
      April 23, 2009 at 1:37 pm

      He he….memang kelakar je…yang last tu untuk orang yang suka tido sebelah kiri je…πŸ˜›

  18. April 23, 2009 at 1:44 pm

    den punyo tilam tikar mengkuang.. bantal kajang berlipat.. berkelabu pelikat…

    huhuhuhu

    zuhud….aummmm aummm.. hehhehe

    • Tie
      April 23, 2009 at 1:53 pm

      Ye laa…….

      Kalau gitu moto besaq tu bok meh sini….. naik basikal je, ek !!

      • April 23, 2009 at 2:21 pm

        motor tu .. mcm burung buraq gak ler. .. alahai macam cerita isra mikraj tu ler.

        hehehhehehe

        maza: aumm aummm…. malu2 tiger winnie yg manja

  19. April 23, 2009 at 2:41 pm

    sapelah yg nak tido gaya melengkung gitu hehehe..lawaklah kak tie nie..

    kak tie..meggie tomyam ada kat sini..hubby ada bawak dr malaysia..tp masalahnye saya tak leh ler makan..rasa nak muntah jugak..

    rasanye mmg ade dah ni cuma tak dapat nak sahkan lagi pasal dah lewat sgt period ni tak datang hehe..

    tak sabar rasanya nak balik malaysia hehe..kalau duduk sini jap je bolehlah hidup tp kalau nak duduk lama kene tinggal rumah sendiri dan leh masak sendiri..kalau tak..saya leh mati kebulur huhuhu…

    • Tie
      April 23, 2009 at 4:36 pm

      Ooo…..memang dah betul2 ‘mabuk’ la tu….

      Kot2 nak makan ayam goreng ke atau black pepper steak agaknya…..

      Belilah buah2an….. , kesian dia……hehehe…..πŸ˜†

  20. April 23, 2009 at 2:57 pm

    rasa nyaman jer bila tenguk tilam katil tu sumer..
    mata pun rasa mcm ada org kipas jer…..

    • Tie
      April 23, 2009 at 4:37 pm

      Ha ha……. kalau orang kipas mata kak tie, memang cepat tertido…. tak sedar dah terbungkang kat mana2, kih kih …

  21. April 23, 2009 at 3:09 pm

    salam kak tie, saya tak kisah la dapat katil yang mana pun.. janji dapat tido.. mmmm…

    • Tie
      April 23, 2009 at 4:39 pm

      Betul tu, tapi kekadang orang dapat tilam enak pun tak boleh tido sebab hutang keliling pinggang…. ceti dan along asyik calling2 je…. kah kah !!

      Eloklah jadi macam kita2 ni….. tilam biasa2 je, tapi bolehlah tido nyenyak….πŸ˜›

  22. April 23, 2009 at 3:31 pm

    k tie,

    zan kat mana pun boleh lelap…. alang kan depan pc ni pun mata buleh tekatup… huhuhu…πŸ™‚

    saya nak juga yang no. 2 tu, kalau lah abe sudi sponsor …..πŸ˜€

    • Tie
      April 23, 2009 at 4:41 pm

      Laa……baik2, kang kalau dah tersengguk depan pc, kot2 patah lak gigi tu terkena keyboard!!πŸ˜†

      No 2 tu ramai peminat. Agaknya berapa la harganya, ek…

  23. April 23, 2009 at 4:04 pm

    tie.. sy tido buas.. nanti tergolek sana sini dgn katil tu..
    tp katil sarang burung tu ok gak la cuma takut tgh lena burung berak atas muka… mabuk lak.

    • Tie
      April 23, 2009 at 4:42 pm

      Waaakakakakaa………

      Tau2 ada benda tertepek atas muka !!:mrgreen:

  24. nahmy
    April 23, 2009 at 4:08 pm

    keseronokkan masa nak tido je…bila dah tido?? org usung letak kat sebelah batu nisan pun tak sedarrr…heheh

    • Tie
      April 23, 2009 at 4:44 pm

      Issh !! Jangan lak gitu……

      Lagipun kita ni tido2 ayam je. Mudah benar terjaga.

      Lainlah kaum bapa tu. Kalau dah letak kepala atas bantal, hujan ribut kat luar tu memang sah2 tak sedar…..kih kih….!!

  25. April 23, 2009 at 7:14 pm

    suke yg no 2 tu..kool je

    • Tie
      April 23, 2009 at 8:26 pm

      memang best kalau dapat lepak2 kat situ….he he..

  26. April 24, 2009 at 1:07 am

    musim2 panas ni,tak dpt katil,dapat tido atas simen sejuk pun dah best sgt dah..nyamann..~
    heheh..πŸ˜€

    anyway,semua katil2 ni menarik tp ade jugak yek yg boleh buat orang sakit pinggang..hehe.. nadine suke yg 2nd tu..sweet sgt :p

    • Tie
      April 24, 2009 at 11:54 am

      Tu laa…..sekarang ni panas betul.

      Kak tie dah batuk2 sampai serak suara ni…. bunyi ala2 rock gitu….kih kih..!!

  27. April 24, 2009 at 1:22 am

    salam,katil yg first tue menarik la..

    • Tie
      April 24, 2009 at 11:55 am

      Ni mesti masa kecik2 dulu suka main jongkang jongkit !

  28. April 24, 2009 at 2:58 am

    salam,tompang sekaki nak komen kat sini..kalau kat kampung dulu tidur beralas tikar mengkung pon sedap..bangun pagi badan segar saja…karang ni macam-macam katil dan tilam dicipta..tapi belum tentunya boleh tidur dengan selesa..sebab sendiri mau ingat laaaaaa

    • Tie
      April 24, 2009 at 11:57 am

      Adoi papa-itam………

      Tie tak boleh nak komen kat blog papa tu…..

      Bila klik je dia kata done !! Nak buat macam mana ek ??

      Tie asal bandar, jadi memang tak biasa tido atas tikar. Rasa keras lak badan nanti…hihi…(ngada2 pulak !)

  29. April 24, 2009 at 8:26 am

    ada ke cam tu ek?…ke katil dlm imaginasi je…heheh….
    klu sy..katil goyang2 camtu…mau saya muntah semangkuk..
    fenin..hehe

    • Tie
      April 24, 2009 at 11:58 am

      Laaa……….

      Pening pulak daa……. Macam ni tak boleh nak kapal la …… rugi..rugi.. kih kih !!

  30. me
    April 24, 2009 at 10:07 am

    cntik katil2. yg last tu mmg sesuai utk perbetul postur bdn. kah3

    • Tie
      April 24, 2009 at 11:59 am

      Hmm………

      Kalau nak jadi nenek sibongkok 3 tu memang sesuai sekali, ekekekee………πŸ˜›

  31. April 24, 2009 at 3:58 pm

    Saya terlalu busy smpaikan baru tahu kak tie dah ke wordpress. apapun saya suka katil no 2 tu. unik.

    • Tie
      April 24, 2009 at 4:46 pm

      Laa……kak tie pulak ter-miss blog fazemy masa godek2 nak buat bloglist tu……Maap laa….. kih kih!!

  32. April 24, 2009 at 5:42 pm

    sinie rupenye die..patut la mencarik xjumpe2

    • Tie
      April 24, 2009 at 5:45 pm

      Huaaaa………….!!

      Kak tie besar gini pun dapat gak nyorok lama2 !!

  33. April 24, 2009 at 6:10 pm

    he…23x men nyorok2 ek… sy pun nk nyorok2 gak la..tp cam kasihan pulak kat pembaca setia sy nnt

    out sikit–> kak pun takut.. nie kan pulak kite yg mmg terlalu mesra dgn semua orang.. takut org len pulak terfeeling kat kite he…23x pe2 pun kne berhati2kan

    • Tie
      April 24, 2009 at 6:22 pm

      Haa……jangan terlalu mesra ! Elakkan berdua duan. Bahaya tu. Kang naik tandok dan tumbuh ekor….kih kih …!!

  34. April 24, 2009 at 6:12 pm

    sah ….tidur mesti lama ni, macam baby dalam buai.

    • Tie
      April 24, 2009 at 6:23 pm

      Ha ha…… shais suka berbuai, ek ? Kak tie pun suka. Masa kecik2 dulu tak pernah naik buai….. hi hi….

  35. April 24, 2009 at 6:58 pm

    Minggu lepas saya pergi satu pusat pameran pinggan mangkuk dan perabot di Damansara Perdana. Mereka ada katil yg mcm bot ada layar tu. Ada juga barang2 lain yg pelik.

    Saya dibawa oleh MD mereka yg siap belanja kami lunch. Dia kata laku barang2 ni kerana org2 kaya bukan kisah harganya – janji praktikal dan unik. Pergh

    • Tie
      April 24, 2009 at 8:34 pm

      Wah…… ada ke ??

      Mesti sapa yang ada duit tu bolehlah eksyen sket ! He he….. Kita ni berangan je…kih kih …!!

  36. April 24, 2009 at 7:20 pm

    yg last tu… HAHAHAAH ade ke org beli? hehe
    last2 sure tido kat lantai je hihihih

    • Tie
      April 24, 2009 at 8:36 pm

      Hu hu…… yang last tu saja je omputeh tu buat demo…. mungkin utk promosi katil2 buatannya… Tapi memang kelakor la. Kalau tido sure bangun jadi nenek kebayan…itupun kalau tak tergolek jatuh ke bawah!!

  37. kin
    April 24, 2009 at 11:38 pm

    ada2 aje idea org yg pelik2 nih!

    • Tie
      April 25, 2009 at 3:00 pm

      He he…. omputeh memang tak pernah kering idea….πŸ˜›

  38. April 26, 2009 at 6:43 am

    kak tie yg last tu sesuai utk yg tido statik jer.. kalo org lasak kompom tidor bwk katil he he he

    • Tie
      April 26, 2009 at 7:10 am

      Ha ha….

      Kalau nak tido kat situ kena pakai talipinggang , ikat kat tilam sekali…. Kalau tak memang terus bergolek ke bawah……kih kih …!!

  39. April 26, 2009 at 12:58 pm

    hehe. memang terpikir nk beli katil gak nih..

    • Tie
      April 26, 2009 at 2:16 pm

      Ooo…. ye ke ??

      Haa….. pilih la yang mana berkenan di hati…πŸ˜›

  40. OD
    April 28, 2009 at 2:37 am

    Tie… yang nombor satu tu mesti patah kalau opah dan atuk anney tidur kat atas katil tu. Yang nombor dua dan tiga tu romantik sekali. Yang keempat, macam baju orang-orang roman lak bentuknya… ha ha ha… karang, tengah tidur melayang ditiup angin. Tak ka naya. Yang lengkuk-lengkuk macam ulau tu bagi kat anney ajelah. Dia yang mimpi nak kena patuk ulau hari tu, kan? he he he…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: