Home > Uncategorized > Blogspot Berdakwah?

Blogspot Berdakwah?

Tie dapat info ni dari blog INFO TO YOU oleh rahman bashri……

Sesiapa yang punya blog dari blogspot, cubalah taip alamat sendiri, tetapi dengan tukar ejaan blogspot kepada blogpsot (konon2 tersilap taip ) contohnya   http://namablog.blogpsot.com (Tie dah cuba tadi)

Tengok….ke mana kah ianya akan membawa anda . Ke laman web kristian laa…. Inilah caranya mereka berdakwah… terhadap orang2 bukan kristian termasuk muslim.

Bagi kita yang sudah tentu teguh iman (insyaallah) tentu tak kan menjadi masalah. Tetapi pada yang hanyut dan terawang2 tu…..entahlah…


Tidak kira apa Nama Blog Anda, jika anda tersilap taip Blogspot ia akan menuju ke website Bible ini. Cuba lihat gambar dibawah.

Tujuan Tie tulis ni bukan nak hasut teman2 pindah blog pulak, tetapi saja nak bagi info ni…. sekurang2nya semua orang tahu….

679756vtql6ozj6a.gif Blue Floral image by cateyberry

  1. April 20, 2009 at 8:06 am

    yeke kak T…skrg gak sy try…..zasssss!!!

    • Tie
      April 20, 2009 at 8:20 am

      Haa….cepat2 gi terbang….he he..

  2. April 20, 2009 at 8:07 am

    salam kak t.. me dh tahu lama sbb selalu terkena..

    *kak t, wordpress rocks kan kannns

    • Tie
      April 20, 2009 at 8:21 am

      Betul tu betul…!!

      WordPress rocks gitew !! Kih kih ….!!

  3. April 20, 2009 at 8:17 am

    Sama-sama…

    saya teringin nak tahu apa kelebihan wordpress nie?
    sebab saya tengok ramai sangat yang memuji WordPress..
    kalau tak keberatan boleh cerita sedikit tak kelebihan WordPress yang tidak ada pada Blogspot…Thankz…

    • Tie
      April 20, 2009 at 8:28 am

      Sebenarnya Tie baru je pindah ke sini. Tak pandai sangat.

      WordPress.com ni ibarat dok kat kondo. Tak boleh tanam2 pokok, bela ayam dll…….he he.. Tapi ada security guard, ada swimming pool….ekekeke…….

      Widget yang ada agak terhad. Theme pun kena guna yang disediakan. Tak boleh nak godek2 codenya. Susah gak, kalau dah terbiasa bebas dlm blogspot.

      Tapi kelebihannya, kita boleh tahu sapa yang datang ke blog ni, boleh tahu berapa ramai yang view (ada statistik tersendiri), sekarang ada komen jenis threading…..boleh reply komen dari tetamu dengan senang, ada askimet (anti spam), dan macam2 lagi.

      Cubalah bukak satu blog. Buat experiment dulu. Kalau dah pandai, boleh import semua isiperut blog lama tu terus ke dlm wordpress (dgn comment2nya sekali)

      Tie mula2 buat gitu juga. Bila dah confirm baru buat announcement pindah tu…he he… Selamat Mencuba !!

      • April 20, 2009 at 10:32 am

        bagus gak tue…tapi aku masih suka men ngan coding2 nie..mungkin nak buat satu blog english di wordpress.hehehe.nak berlatih english..

        • Tie
          April 20, 2009 at 4:45 pm

          Eloklah tu. Kak tie dulu cuba buat blog dlm english, tapi tak de masa nak update, ilmu pun tak cukup, hi hi..

  4. ain
    April 20, 2009 at 9:26 am

    mcm2 kan cara dia org nak sebarkan ajaran mereka. jgn mudah terpengaruh sudah le.

    p/s..nanti klu senang2 nak try xperiment wordpress gak le.

    • Tie
      April 20, 2009 at 9:32 am

      Ha ha…….ye ke ?? Sebenarnya tak perlu pindah blog kerana ini.

      Tak tahu pulak apa agenda wordpress….hu hu…

  5. ima
    April 20, 2009 at 9:28 am

    betulx3..kak tie,dah tahu tak nak tersasar lagi….terima kasih ye diatas info tu….

    • Tie
      April 20, 2009 at 9:33 am

      Ya, ya, ya……kih kih ..!!

      Sama2 kasih….😆

  6. April 20, 2009 at 9:53 am

    macam2 cara dorang nak sesatkan muslimin dan muslimah

    • Tie
      April 20, 2009 at 10:02 am

      Itu laa….Musuh2 Islam ada di mana2…….

  7. April 20, 2009 at 10:03 am

    naz pn dh penah kena ni. adik angkat ada surf blog tp trsilap address, trus masuk web bible +.+

    • Tie
      April 20, 2009 at 10:07 am

      Ooo….ramai dah terkena… nak buat macam mana…. Tapi rasa2nya iman ni semakin kuat lak!!

  8. April 20, 2009 at 10:06 am

    dah tau dah..dulu pelik jugak nape asal tersilap taip jer, dia pi kat blog kristian tu..

    lama-lama dah tau dah..itu depoa punya agenda dan propaganda..

    Kita umat Islam jgn terpedaya okeh!

    • Tie
      April 20, 2009 at 10:09 am

      Betul betul betul !!

      Kita kena sama2 pantau anak2 dan sedara2 kita tu….. Kak tie pernah termasuk ke blog Indonesia, ingat depa dok berdakwah tentang Islam. Rupa2nya dok kutuk pulak… Geram betul…..👿

  9. April 20, 2009 at 10:18 am

    saya dah pernah kena dah…
    ada propaganda rupanya..
    kena berhati2…

    • Tie
      April 20, 2009 at 10:29 am

      Ooo….tak sangka Suzi terkena…

      Kak tie ni first time tau. Kak tie jarang taip alamat url, biasa copy paste je, sebab malas….kih kih ..!!

  10. April 20, 2009 at 10:28 am

    terima kasih sangat2 atas info yg berguna nie.

    tukar platfor ke wordpress @ len2 bukan satu penyelesaian.kerana mereka xkan penah berpuas hati dengan orang islam selagi kita tidak mengikut mereka…

    kita sebagai orang islam perlu mengambil langkah untuk memantapkan iman demi menghadapai pelbagai lagi cubaan untuk membawa islam ke arah kesesatan.

    wasalam.

    • Tie
      April 20, 2009 at 10:30 am

      Memang tak perlu nak pindah blog pun. Cuma nak beritahu je. Entah2 wordpress tu ada agenda tersendiri gak…. hmm….

      • April 20, 2009 at 10:35 am

        setuju…teruskan blogging ya..

  11. April 20, 2009 at 10:29 am

    mina kebenaran nak sebarkan pada blogger lain kat blog aku dan juga dekat TEAM BLOGGER ye.

    http://teamblogger.ning.com

    • Tie
      April 20, 2009 at 10:31 am

      Sila kan…… Tie pun cedok dari blog teman gak !!

      Apa2 yang baik ambil je laa…buat pedoman dan infomasi…..

  12. April 20, 2009 at 10:35 am

    salam..saya dah sebarkan…tapi untuk info,saya linkkan ke post nie…sebagai tanda menghormati tuan punya blog.hehehe.

    • Tie
      April 20, 2009 at 10:36 am

      Oh ye ke……? Eh, malu pulak….(sambil nyorok dlm tudung saji)😳

      • April 20, 2009 at 10:57 am

        (sambil nyorok dlm tudung saji)

        uiks…. muat ko? bukan ko macam pakai kain senteng, tutup muko nampak peho, tutup kaki nampak leher…

        wakaakakka

        • Tie
          April 20, 2009 at 11:15 am

          Oooiitt !

          Kita ni kecik molek je tau !!

          Toksah dengki laa…………kih kih …😆

  13. April 20, 2009 at 11:25 am

    kalau nak usik itu ini..guna self hosting Tie

    beli domain dgn hosting.

    minggu lepas ku ina hntr sms tanya pasal ni gak

    sethn lepas dah check link tu…betul lah apa yg tie tulis tu

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:33 pm

      Ooo….tak apa la Jie.

      Tie blog ni ikut suka2 je. Lagipun entah kekal atau tidak. Kalau pindah dok kampung tak tahu boleh ke blogging semula. Ni bayar bulan2 pun dah lebih RM100.

      Tu laa….memang tak sangka blogspot buat gitu… banyak sangat perkara tersembunyi dlm dunia ni yang kita tak tahu…

  14. April 20, 2009 at 11:56 am

    kak tie: uish ade pulak agenda diorang buat camni. sungguh tak sangka. tapi rilek jap, sebab nga sibuk ngan final exam ni..pas exam ni baru nak pike..huhu

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:34 pm

      Aaiik ?? Dyg nak pindah ke wordpress ke ??

      Jangan terburu2 gak. WordPress.com ni kedekut sikit. Macam kena kurung dlm sangkar emas, ekekekeke………

  15. April 20, 2009 at 12:27 pm

    Salam,,,,itu baru kt alam maya kak tie,,kt luar maya pun lagi hebat,dulu saya ada pergi sabah slepas cuti Semester,kami jemaah student pergi sana,,satu hari tu kami tengok mubaligh2 kristian datang jumpa orang sabah nie jumpa pintu rumah ke pintu rumah,like bangla jual karpet gitu…dahsyat diorang punya usaha kak tie…sape2 yang ikut mereka akan di bayar RM100…kita kene risau akan perkara nie….Doa pada saya,belajo ilmu kedunian je…saya akan pergi lagi sabah selepas saya tmat praktikal …kesian tengok diorang,dah le susah kt dunia, akhirat lg2 la susah…

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:38 pm

      Ahah !!

      Dulu pernah dengar pasal kat Sabah tu. Mereka siap bagi makanan, dan segala kemudahan .

      Ye laa…..mereka hidup susah, tentu mudah dipujuk. Macam kat ganu ni dulu, heboh pasal ibu2 tunggal diberi duit utk beli makanan dan persekolahan anak2 oleh golongan ‘pendakwah’ ni…. siap bagi handphone lagi supaya mudah utk mereka berhubung. Kebanyakan orang Islam hidup susah. Itulah cara mereka mendekati golongan sebegini. Ish….citer ni memang takkan abis !! Kena selalu ingatkan pada anak2.

      • April 20, 2009 at 3:24 pm

        itula pasai,ulama suruh kita p jumpa org miskin nie…sebb diorg nie dalm bhya…org kaya pun dlm bahaya gak…..org kaya bahaya dalam sombong….belagak …dunia2 …

  16. April 20, 2009 at 12:36 pm

    alamak,sungguh tak sangka. Sangat halus cubaan mereka nih ye? Harus dipikirkan jln….

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:39 pm

      Cuma nak bagi info je… Kena selalu beringat2. Tak perlu pindah blog pulak, kih kih …!!

  17. April 20, 2009 at 12:50 pm

    betul..betul..saya pun pernah tersilap macam tu, tetiba masuk laman web tu rasa cam ntah hapa-hapa jek

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:40 pm

      Oooo….ramai juga yang kena, ya…… Hmm….agaknya dah bertahun2 kerja mereka ni… Harap2 tak de orang Islam yang terpengaru oleh dakyah ni…

  18. April 20, 2009 at 1:16 pm

    Golongan ini terpaksa buat apa saja demi untuk menarik perhatian, kerana mereka sudah tidak popular lagi… Islam yang semakin popular kerana perbuatan mereka sendiri…itulah hikmah bagi orang yang sabar kerana terinaya…Allahuakbar!….

    p/s terima kasih kerana melawat saya yang baru belajar blogger…

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:41 pm

      Itulah…….macam2 cara nak pesongkan aqidah kita.

      Kena selalu sedar dan beringat2.

  19. April 20, 2009 at 1:26 pm

    ishk2…teruknye…
    sangat jahat itu kristian~~~

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:41 pm

      Haa……….hati2 la………

  20. April 20, 2009 at 1:48 pm

    salam…
    thanks for sharing a very good info🙂

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:42 pm

      Salam,

      Kak tie akan cuba berkongsi mana2 yang baik…😛

  21. April 20, 2009 at 1:59 pm

    ingatkan blog dah kena hacks dulu tp bile check salah taip..

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:47 pm

      Oooo….pernah kena juga, ya……

  22. jentayutiara
    April 20, 2009 at 2:28 pm

    minggu lepas ada bloggr silap taip gak.. melompt saya.. puas mencari dimana kesilpn.. caling kakjie minta tlong….. last2 baru terbongkar taktik yg kotor tu…

    utk semua taip betul2… BLOGSPOT…

    mgkin mereka dh tahu blogspot dah ramai pengikut kot..

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:51 pm

      Hahaha…….memang mereka dah kantoi !!

      Ingat kita ni bodoh kot !! Kita pun pandai jugak (termasuk makcik tingtong ni )

  23. April 20, 2009 at 2:44 pm

    uih.teruklah diorg ni..
    tak penah lak terkonon2 tersalah taip ngeh ngeh ngeh…

    • Tie
      April 20, 2009 at 2:52 pm

      Tu laa……..Kak tie baru tahu tadi….. Kak tie pun tak pernah tersilap taip.

      Tapi tadi buat2 tersilap, lalu jumpalah blog laknat ni…hu hu…

  24. April 20, 2009 at 4:31 pm

    ops kak tie dah tukar ke wordpress ek?? bestnye..nnt nk tukar jugak la

    out of topic–> gambar bersanding he…23x nikah gantung je he..23x if kak nk percaya la kan..sy kan jenis jrg show my own picture.. sabar ek kak..nnt2 ade la keluar tue

    • Tie
      April 20, 2009 at 4:50 pm

      He he……Kak tie lagilah malu nak tunjuk rupa…

      Terlalu comel….waaakakakakah…..!!

      P/s: tak payahlah tukar ke wordpress tu…..takot blogspot ban kak tie pulak…..he he…

  25. kin
    April 20, 2009 at 4:47 pm

    tu la, biasa sgt kalau taipkan link kat dlm komen ke…chatbox ke… kadang2 tak terperasan sbb taip cpt sgt. Bila diklik, terus dibawa ke sana.

    • Tie
      April 20, 2009 at 4:51 pm

      Ooo…..kin pun kena ?

      Kak tie tak tau pulak! Eeerrk ! Tak pe…..kita kuatkan lagi ilmu didada……😛

  26. April 20, 2009 at 5:31 pm

    Tie, teringin gak nak pindah ke wordpress ni, tapi tak reti dan tak ada masa plak nak godek-godek… Ada masa seminit dua pun cukup untuk nak ziarah kekawan jer… Kalau nekcun ‘out-source’ pada Tie untuk buat blog nekcun dalam wordpress leh tak?… hehehe…

    • Tie
      April 20, 2009 at 5:40 pm

      Laa……..tak payah pindah laa….. ok apa kat blogspot tu… Adakah kerana info ni, nekcun nak pindah ?

      Tapi kalau kerana Nekcun nak pindah kerana suka2, tak pe laa…. Cuma tie tak berani nak tolong. Tie bukannya pandai sangat.

      Hmm……Nanti Tie pikir dulu. Tengok blog Nekcun tu tak banyak widget, jadi senanglah nak tolong hias2 tu, tapi ruang chat tu Tie tak boleh buat, leceh laa……he he…

      Kalau Nekcun betul2 nak masuk wordpress, emailkan kat Tie benda2 rahsia tu…. Nanti Tie cuba tubuh blog baru utk Nekcun, dan bila siap, Nekcun boleh tengok. Kalau rasa selesa baru boleh buat announcement. Kalau tak, godek2 je dulu sampai terbiasa.😆

  27. nahmy
    April 20, 2009 at 6:44 pm

    thanks for the info….mcm2 cara nampaknya geng2 ni nak memerangkap kita. kena berwaspada selalu nampaknya…disamping berpesan-pesan kpd saudara seislam.

    • Tie
      April 21, 2009 at 8:55 am

      Betul tu….kena selalu berpesan-pesan….biar semua orang tahu dan sedar…..

  28. aie
    April 20, 2009 at 7:51 pm

    aah, betol la

    ces.!!

    • Tie
      April 21, 2009 at 8:56 am

      Grrrr…… memang sakit hati !

  29. Kak Long
    April 20, 2009 at 9:26 pm

    macam-macam taktik kotor dia org buat ya! semoga kita selalu pesan-memesan dalam kebenaran…

    • Tie
      April 21, 2009 at 8:57 am

      Haa…..kalau kak long tau apa2 lagi, eloklah buat announcement kat blog…. semoga kita terus terpelihara.

  30. April 20, 2009 at 9:35 pm

    uish, dah try dah… takutnya, sangat takut… knape laaa dorang wat camtu, menunjukkan macam satu paksaan tuk tgk pe yg dorang nak sampaikan… org g pn tak rasa rela nak baca, sbb kne tipu.. huhu tak baek camtu…

    tak rela nye rasa bila wizda.blogpsot.com disalah pandukan ke laman web tue… buruk nama wizda wex.. huhu

    • Tie
      April 21, 2009 at 8:58 am

      Itulah………geram betul. Nama yang comel2 jadi laman web kristian lak…..sakit ati betul !!

  31. April 20, 2009 at 9:51 pm

    pandainya diorang ni kan..
    tak baik betul buat gitu.. tactic kotor..

    • Tie
      April 21, 2009 at 8:59 am

      Diaorang tu memang pengotor… makan benda kotor, perangai pun pengotor…eeee…

  32. nekPP
    April 20, 2009 at 11:55 pm

    salam tie..hissss nauzubillahh…mekasih yaa …mmm promo ler lagii wordpresss…ahaks..

    • Tie
      April 21, 2009 at 9:00 am

      Salam nekPP,

      Ekekekekee…………bunyinya macam promo wordpress ? Tie pun perasan gak !!

  33. April 21, 2009 at 12:27 am

    macam2 cara musuh Islam nak pesongkan akidah kita. Kita kenalah lebih pandai dari mereka kerana kita di pihak yg benar.

    • Tie
      April 21, 2009 at 9:01 am

      Oh ya….. memang kita kena lebih pandai…. ramai muslim dah pandai ni…he he…

  34. April 21, 2009 at 6:52 am

    errkkkk!! ade jugak yg buat gini ek~
    isk~

    • Tie
      April 21, 2009 at 9:02 am

      Hah !! Dalam diam mereka ni hidangkan racun…!

  35. April 21, 2009 at 8:55 am

    salam kak tie

    tq utk info tu…🙂

    • Tie
      April 21, 2009 at 9:03 am

      Salam Manje,

      Ooo….you’re welcome😆

  36. April 21, 2009 at 10:25 am

    k tie,

    pernah juga saya tersilap tekan dan memang keluar blog sedemikian…. tapi masa tu saya tak terfikir perkara2 macam ni. ingatkan kebetulan….. sepatutnya saya kena lebih peka.

    • Tie
      April 21, 2009 at 10:39 am

      Hah….memang ramai dah terkena.

      Tapi, iman kita semua masih kuat lagi. Tak terliur pun nak baca, kan …kan…??

  37. OD
    April 22, 2009 at 12:56 am

    Memang dah kena dulu, Tie. Terkejut teman bila bukak blog kawan, tetiba tengok laman dia penuh dengan dakwah (ke dakyah) kristian ni. Dahsyat sungguh cara dia orang tu. Berhati-hatilah. Jangan baca tapi terus tutup sebab kalau baca, memang ada yang make sense.

    • Tie
      April 22, 2009 at 6:34 am

      Ooo…..mereka ni memang pandai buat ayat. Tie ada baca tang abortion tu…..pastu terus tutup ….hu hu…naik seram pulak !!

  38. April 23, 2009 at 9:51 am

    thankz for this info..
    tak sangka,diorang sanggup wat smpai cam ni..

    • Tie
      April 23, 2009 at 12:02 pm

      Kita pun tak sangka…..

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: