Home > Tingtong > suka suka lagi

suka suka lagi

Opocot…!! Macam mana nak turun ni…?? Tolong….tolong……!!

Hati2 ya sayang2 semua…… Jangan rebut2 tau ! Ikut cara abang jalan ni……….krik krok krik..!

Adoi mak ! Tak nampak ke achik ni ? Asyik bagi kat along je, hu hu……….

Kau nampak tak, nampak tak.. ??
Macam mana aku nak nampak….mata ni naik kelabu sebab kau cekik leher aku lah !

Hmm……handsome tak ? Cepat angguk, kalau tak aku patuk !! Hi hi…………
Pokcik sakit kat mana…? Adik tak nampak apa2 pun….!
(agak2 buaya betul ke ni…?)

Categories: Tingtong
  1. CintaCukulet
    April 5, 2009 at 4:40 pm

    huhu suka gambar kuda belang dgn zirafah tu..teringat citer madagascar

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:51 pm

      Ooo…..ye laa…..best gak citer tu….

  2. Ain
    April 5, 2009 at 4:40 pm

    kelako..kelako!!

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:52 pm

      Harap2 dapat menghiburkan…🙂

  3. Suzi
    April 5, 2009 at 4:41 pm

    hahahaha…lawakx2

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:52 pm

      Kak tie suka tengok donkey tu…..tapi kesian gak..

  4. Shais
    April 5, 2009 at 4:41 pm

    pandai betul kak tie …..susunan kata2 tu buatkan sampai sekarang saya boleh tersenyum.

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:52 pm

      Kak tie tengah tingtong…..he he….

  5. Kenari
    April 5, 2009 at 4:41 pm

    sy tersenyum kambing sorg2 tgk foto nie sampai mak pun tanya naper asyik senyum sorg2 tu, apa yg lucu sgt tu? So tunjuk la kat mak gambar2 ni smua…mak pun ketawa😉
    Tq tie for sharing this light moment with us

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:53 pm

      Ooo……teringin gak nak tengok mak kenari ketawa…..kih kih ….!!

  6. Manje
    April 5, 2009 at 4:42 pm

    besar benar mata burung unta tu… huhu

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:53 pm

      Eeee………memang menakutkan…..!!

  7. Calister
    April 5, 2009 at 4:42 pm

    haha…yang paling lawak adalah zebra kat kepala zirafah 2….
    xpatah ke leher dia 2?

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:53 pm

      Kah kah..!! Kesiah kat zirafah……….Sabor je laaaa……….

  8. MamaAdwan
    April 5, 2009 at 4:42 pm

    hmmm kalau buaya betul…agaknya selepas gambo ni diambil, budak tu dah ada lam perut buaya tuh laa…

    zirafah n zebra tuh cute… ekekeke

    i like to move it move it..

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:54 pm

      Ha ha…….anak2 kak tie (termasuk hubby) suka lagu tu…..

  9. Kak Sherry
    April 5, 2009 at 4:43 pm

    Tie…

    Released tension akak pagi2 ni reading ur posting. Kelakor sungguh.
    Btw, bila nak mai Kuantan ni…boleh jumpa..

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:54 pm

      Ooo……napa tension ni….? Relax laa…..

      Tie dah lama tak ke kuantan. Biasa singgah sana bila nak balik Kota tinggi….Hmm…tak tahu bila nak balik kota tu….hubby sibuk, anak2 sekolah…hu hu… Tapi kalau Kak Sherry nak mai ganu, atau Tasik Kenyir, bolehlah calling2.

  10. Iza
    April 5, 2009 at 4:43 pm

    Hahaa..comelnya burung tu.. dia duk practice … mirror morror on the wall…hensem kah aku…😀

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:55 pm

      Huh..? Comel..?

      Oo….kak tie takut…..takut kena patuk…!! Nampak macam ganas je….he he…

  11. Maksu
    April 5, 2009 at 4:43 pm

    uuuiii makk aiii, ganaznyer gambar-gambar.

    betul ker tu Tie, budak tu tengah check gigi buaya tu, seriau den.

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:55 pm

      Hu hu…..mula2 fikir buaya tu betul, tapi…..rasa2nya mesti replika je….walaupun omputeh ni bukannya boleh dipercayai sangat…he he…

  12. Maza
    April 5, 2009 at 4:44 pm

    wah…

    welcome to animal world. Madagascar!

    den suko tengok burung Kawasari tu.

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:56 pm

      Hmm….kasawari laa……..ke nak tulis kawasaki ??

      Burung tu mengingatkan Tie kepada seseorang……..hmm……sapa, ek?

  13. Maza
    April 5, 2009 at 4:44 pm

    sorry ler…tersalah type ler….heheh

    erk! Siapa ek? Adakah orang itu bernama Ismail_N

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:56 pm

      Bukan Mr Romantik tu………ada sorang lagi…..tak ingat nama lak, kih kih ….!!

  14. Maza
    April 5, 2009 at 4:44 pm

    hmm… mungkinkah en_me tak pun, Pok Li…
    Kalau en_me, lebih relevan rasanya. sbb dia suka tangakp gambo!

    hehehe

    macam main teka teki kat blog sebelah sana pulak.. blog nekcun!

  15. Ima
    April 5, 2009 at 4:45 pm

    seronok tengok gambar2 ni berserta dgn dialog yang mengcuit hati….

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:56 pm

      Haha….saja nak suka2…….

  16. Izzah
    April 5, 2009 at 4:45 pm

    sumer nampak comel..
    tapi bila sampai tang buaya tu..seram lah pulok..
    buaya betul ke?
    tak kot..

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:57 pm

      Kak tie rasa buaya olok2…..tengok mata tu macam kelabu je…he he… Lagipun tak logik laa budak tu nampak begitu selesa dlm mulut buaya, kih kih ……..

  17. KakYong
    April 5, 2009 at 4:45 pm

    gelihati sungguh.. kelakar la kakti foto2nyer… yg burung bg makan anaknyer tu, sian anak yg sekor kena pijak.. huhuuu..

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:57 pm

      Tu laa…..mak burung cuma bagi makan pada anak yang sihat dan kuat je…. Yang lembik2 dibiarkan mati. Nasib baik manusia tak gitu, ekk…..he he…..

  18. Adila
    April 5, 2009 at 4:45 pm

    WAKAKAKAKAK best2!!! yg first tu yg tak tahan tgk!!
    boleh guling2 gelak

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:58 pm

      Ha ha…….kak tie pun suka tengok donkey tu…………..tapi kesian gak!!

  19. Nazilyn
    April 5, 2009 at 4:46 pm

    tadi dah masuk komen… tapi tah ke mane pulak gi komen tadi hilang pulak ni yang komen lagi ni…

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:58 pm

      Hu hu……kak tie sendiri susah nak komen….napalah streamyx ni macam semput je….. Nak komen yang blogspot punya pun seksa…..entah berapa kali nak reload……grrrr……

  20. Ku tak sempurna
    April 5, 2009 at 4:46 pm

    ya.. ya.. kamu memang hensem incik ostrich…

    jgn patuk saya…

    muehehehehehehe.. lawak

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:58 pm

      Hmm……..agak2 ada ke orang yang hensem macam tu…?? Hi hi….

  21. Izan
    April 5, 2009 at 4:49 pm

    k tie,

    hua ha ha ha…….. saya dah tegolek-golek kat sini tengok lawak k tie. encem… encem… sikit dekat lagi… ilang encem…. hihi..

    yang adik tu relax je dlam mulut pokcik…. kang jadi batu belah batu betangkup… tinggal baju aje haha…. ketawa .. ketawa saya… lawak tul..

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:59 pm

      He he……baguslah suka tu…….kak tie pun suka dapat hiburkan teman2…………..

  22. Uncle Lee
    April 5, 2009 at 4:49 pm

    Hi Tie, always love your sense of humour. Really hilarious pictures.
    That buaya pic is scary too.
    You keep well, best regards, Lee.

    • Tie
      April 5, 2009 at 4:59 pm

      Hello Uncle………..he he…..

      Itu buaya cuma replika je………….. tapi memang scary laa….

      Have a nice day…!!

  23. Maza
    April 5, 2009 at 4:50 pm

    Tie,

    tau tak ke mana menghilangnya abg Ismail N.

    Dah lama benar dia tak update blog dia tu…
    Dan dah lama juga Tokma tak datang menjengah……

    hmmm

    • Tie
      April 5, 2009 at 5:00 pm

      Ooo……..abang hensem dan romantik tu, ekk? Tie tak tau laa…… Dulu dia senyap sunyi sebab sakit….. tapi harap2 dia dan familynya ok dan sihat2 je…. Mungkin terlalu busy kot…!!

      Tokma tu Tie pun tak tahu gak…. Tak jumpa la belanga pak belalang tu……….entah mana pulak perginya……he he….

  24. Nono
    April 5, 2009 at 4:50 pm

    muhahahahahhahahaha =)))) nape tiba2 ting tong nie kak tie..🙂

    • Tie
      April 5, 2009 at 5:00 pm

      Adoi………..nak tau napa kak tie tintong ??

      Sebabnya sakit ati ni…. nak komen susah…. internet macam ciput..!!

  25. Nekcun
    April 5, 2009 at 4:50 pm

    Tie… syok plak tengok gambar-gambar tuh… yang best tu… cerita yang di tulis kek bawah tuh!… ada copy right ke tuh?…
    Eh… nekcun cam terdengar-dengar ada orang gosip pasal blog nekcun ler…. dia frust ke pasal kalah ngan Tie?…. hehehe…

    • Tie
      April 5, 2009 at 5:00 pm

      Ha ha…….gambar2 tu Tie rembat dari mana entah…..Tie tulis kat bawah tu saja untuk suka2……he he….

      Pasal kemenangan Tie tu, tentulah ada orang yang frust.!! Kih kih ….cuma dia saja taknak ngaku….. Kita makcik2 ni dah sememangnya cerdik….kah kah kah ……pokcik tu dah tak senang duduk……waaakakakakaah………….

  26. Dyg
    April 5, 2009 at 4:51 pm

    kak, paling x tahan caption kat gambar ayam kedek2 tu..hahaha siap ade background sound lagi..hihihi krek krok krek krok…hahaha

  27. Tie
    April 5, 2009 at 5:00 pm

    Waakakakaa……

    Kak tie suka tengok ayam2 betina tu berderet2 ikut belakang…….hi hi ………

  28. April 6, 2009 at 2:35 pm

    w’salam..
    yup.. petua2 tu sy pun baru je nk blaja.. sblum ni, selawat, Al-Fatihah n salam..

    hehe. klakar gambar2 tu.. cute saje especially burung unta…. yg ayam seberang ikut jambatan tu mengingatkan sy kat itik mak.. nnt sy upload pict..🙂

    • kayteeze
      April 6, 2009 at 2:46 pm

      Adoi…..comel betul avatar cidimidi ni……

      Oo….mak ada itik, ek. Kak tie pun ada itik, kat kampung…..mentua tolong bela kan…he he….

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: