Home > Makan > Masakan ringkas

Masakan ringkas

February 25, 2009 Leave a comment Go to comments

Tie dah ketandusan idea utk memasak, jadinya seperti biasa Tie main bakar2 je…he he….Sapa2 yang tengah dok menung memikirkan menu hari ini tu bolehlah cuba, yek !

Senang je nak masak tandoori ni. Gaul rata ayam yang dikelar2 dengan garam, serbuk paprika, rempah kari @ rempah tandoori , susu dan perahan limau (boleh guna tairu). Nak bubuh gula sikit pun ok. Sepatutnya warnanya lebih merah. Tie kurangkan paprika tu sebab ada orang tak makan pedas.

Bila dah perap sejam, bolehlah bakar dlm oven. Tapi Tie suka bakar atas bara api… guna dapur arang. Lagi menggoda baunya, he he..

Kesimpulannya, tak semestinya masakan ringkas tu tak sedap ! Memang dah jadi habit nih!(Hubby juga yang ajar!) Bila datang angin malas, tak kira ikan, ayam atau daging…….. Tie panggang je …… Tapi eloklah buat side dishes berkuah seperti sup cendawan….. Takut tercekik pulak! He he…..

Categories: Makan
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: