Home > Tag dan award > Tag dan kad dari Tera dan Ei_da serta kad dari Suzi

Tag dan kad dari Tera dan Ei_da serta kad dari Suzi

Oklah….taknak monyok lagi. Nanti kengkawan boring lak. So ni nak bayar utang tag.

Tag dari ….dari TERA dan EI_DA. Mujurlah tak panjang berjela, ekk.


Berikut ini adalah 10 fakta tentang makcik nih! Tapi……rasa2nya ramai dah tahu mengenai Tie ni… Dah byk kali kena tag laa…hihi.. Tapi untuk tidak menghampakan Tera dan Ei_da, Tie akan buat juga laa…..

  1. Seorang makcik, yang hidupnya dah 42 tahun dan telah mengalami banyak peristiwa suka duka (macam lah orang lain tak pernah, ekk.)
  2. Dulu masa muda (baru2 dpt anak) agak garang, selalu guna hanger tu nak train mereka…tapi sekarang dah insaf, hu hu…. tak nak jadi ibu pendera….nak jadi ibu baik ati….
  3. Masa kecik pernah rasa nak runaway from home…sebab kecik ati kat mak…(dimarah tanpa usul periksa…) tapi balik rumah semula bila fikir takut jalan sorang2…hu hu…
  4. Pernah buat sorang guy jadi sakit(demam…seminggu tak ke kuliah) sebab antar ‘surat sedarkan diri’ bila dia asyik stalking je….pastu rasa nyesal….(memang teruk betul makcik nih….so jgn ingat makcik baik sangat tau!)
  5. Pernah menangis byk kali…. sampai bengkak2 mata kerana terlalu duka tapi lepas tu boleh happy semula sebab rasa lega…..(kesian pulak kat hubby dapat wife camni, ekk!)
  6. Pernah jadi orang gaji utk sebuah keluarga Ceylon….boleh baca dlm entry yang lepas…(dapat belajar buat capati, tau!)
  7. Dari kecik sampai tua ni….selalu ditegur samada keturunan cina atau jepun…last sekali minggu lepas….memang boring betul…budak2 tu pulak ketawakan mama dia..hu hu..
  8. Suka memasak tapi tak suka mengemas….hi hi…(tapi kena buat jugak laa…kalau tak tentu rumah ni jadi pasar pulak!)
  9. Tak tahu menahu pasal IT atau computer ni….belajar sendiri je (nasib baik tahu english sikit2) . Masa minta kerja dulu tipu boss tu konon2 tau komputer, pastu masa lunch terkial2 belajar sendiri…hi hi….(dulu guna wordstar je….kacang!)
  10. Dulu sorang yang pendiam, pemalu dan kurang yakin. Tapi sekarang dah ok sikit. Masih malu2 tapi bila dah kenal rapat mudah mesra (harap2 gitu laa…)

Hmmm….seperti biasa, Tie sanggup jawab mana2 tag (asalkan tak melampau…..) tapi Tie tak sanggup nak tag kat sesiapa… Takut ada yang tak suka laa… Maaf lah Tera, tak pe kan??

Oh ye… Tera ada bagi kad tapi entah kenapa tak boleh nak tepek kat entry ni…pc dah mereng. Terima kasih la Tera……harap2 tak kecik ati, ekk.
ooooooooooOOOoooooooooo

Kad dari Suzi


Tie dah lama terima kad ni……maaflah SUZI. Terima kasih Tie ucapkan. Salam Maal Hijra buat Suzi dan semua teman2.

Categories: Tag dan award
  1. cendawanintim
    January 6, 2009 at 1:56 pm

    bila la dapat jumpa ngan K. Tie ni..

  2. Tie
    January 6, 2009 at 2:04 pm

    Cendawanintim- Kak tie dok ulu ni…dkt tasik kenyir…kalau nak gi resort kat situ singgahlah rumah.

  3. izan
    January 6, 2009 at 2:21 pm

    tie,SENYUM…SENYUM….jangan berduka lara…uuucaakkk…. cakkk…haaaa..senyum pun.zan nak ke kuantan bulan ni….kompem… ada chance tak…

  4. Adila
    January 6, 2009 at 2:43 pm

    kak tie suka masaksy suka makan kuikuikkui

  5. Uncle Lee
    January 6, 2009 at 3:52 pm

    Hello Tie, even though Bahasa saya jurassic, saya faham your sense of humuar sampai ketawa. Ha ha. Good tag.By the way, saya suka your this new Blog page, chantek betul.Can see tie orang sentimental. Have a great week Tie and keep well, Lee.

  6. (¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯)
    January 6, 2009 at 4:31 pm

    wah wah…bukan main lagi ye hehee

  7. (¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯)
    January 6, 2009 at 4:32 pm

    eh lum lagi lah..lagi sekali try test hehehehe

  8. (¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯)
    January 6, 2009 at 4:34 pm

    garang jugak kak tie ek..pakai hanger..dulu2 punye hanger lagi kuat..mantap..skrg ni pukul tak patah2 hanger dibuatnye..kene pukul pakai rotan terus hehehehe…lagi garang…

  9. ei_da..
    January 6, 2009 at 6:56 pm

    huhu.. mcm2 gak yg baru tau pasal kak tie ni.. setiap orang ada kelebihannya masing-masing kan… tahniah siap gak akhirnya.. tq kak tie…

  10. Abang Long
    January 6, 2009 at 9:06 pm

    Tak suka mengemas, rumah boleh jadi pasar. Kira ok lah tu. Harga barang di pasar pun dah mahal… hahaha

  11. TERA
    January 6, 2009 at 11:03 pm

    salam tie, thx le sudi jugak nak jawab… siap jugak akhirnye ye

  12. Tie
    January 7, 2009 at 12:57 am

    Izan – Boleh senyum sikit daa…Zan ada apa kat kuantan? Ada bisness ke??************************************************Adila – Boleh dok dgn kak tie, tapi kena rajin basuh pinggan! Kalau tak kak tie malas nak masak…he he..************************************************Uncle Lee – Ha ha memang jiwang sikit…tapi tak pernah tunjuk kat orang…jiwang dlm hati je…(tahu ke maksud tu??)

  13. Tie
    January 7, 2009 at 1:02 am

    Nrina – Amboi…bukan main lagi bersungguh…nak jadi top commentators of the month?? Mungkin kak tie boleh buat entry pasal tu tiap bulan…sebagai penghargaan pada tetamu yang sudi datang…hi hi..Memang kak tie garang dulu. Mungkin darah muda..he he.. Tapi sekarang dah slow..mudah sejuk ati..**************************************************Ei_da – Kak Tie lebih byk kekurangan dari kelebihan…. Ada lagi tag yang nak publish…harap2 tak terkejut lak!

  14. Tie
    January 7, 2009 at 1:05 am

    Abang Long – He he….kekadang cepat letih laa…tu yang cuba nak kuruskan sikit, supaya lebih rajin..Memang barang pasar mahal. Dok kat ulu ni lebih mahal dari kat bandar ganu..teruk betul!*************************************************Tera – Kak Tie suka jawab tag pendek2 je…lagipun kesian kat orang yang membacanya…mesti berpinar mata kalau berjela2…

  15. fazemy
    January 7, 2009 at 2:32 am

    Tak tahu menahu pasal IT atau computer ni….belajar sendiri je (nasib baik tahu english sikit2) . Masa minta kerja dulu tipu boss tu konon2 tau komputer, pastu masa lunch terkial2 belajar sendiri…hi hi….(dulu guna wordstar je….kacang!)Sekarang dah terer IT. makcik dah ada blog u know. haha

  16. fazemy
    January 7, 2009 at 2:33 am

    Kak Tie camne tag2 ni. Tak reti lg. Diorg bg ikot email ke? PAstu kita nk kena jwb dlm blog. Bg kad la. ish mcm2 ada dlm blog ni rupanya. baru nk bertatih blaja IT ni..heee

  17. Tie
    January 7, 2009 at 3:31 am

    Fazemy – Laa….betul kak tie ni belajar melalui trial dan error je..Kalau orang nak bagi tag kat kita, dia akan dtg kat blog kita dan bagi tau…kita gi pulak kat blog dia, ambik soalan tuh..saja suka2 je..Kak tie tak pernah tag kat orang…bagi apa2 pun tak pernah…malas sebenarnya..takut menyusahkan je..

  18. maza
    January 7, 2009 at 4:28 am

    aha! maza dulu tak der lah garang, tak der ler lembik…..sedang2 aje orgnyatapi selalu gak ler kena buli!terutama budak yg bernama Hishamuddin (kerja BPR skrg, Ustaz Suhaimi, Zambri (memang dia nie kaki buli – tapi bijak budaknya)Penakut dgn perempuan gak!hahahahhaerk! sampai sekarang pun maza takut dgn perempuan taw!auw! auw! auw!… tulen bang…..hahahhahaha1

  19. maza
    January 7, 2009 at 4:31 am

    wah den ado pesaing sekrang nie..sampai atie si nrina nak compete dgn den utk menjadi Johan pengomel di blog terbanyak di sini ya!huh! erk! Tak pe lah, utk bulan ini den bagie kek ekau pulak utk jadi johannya…..hahahahha]

  20. Tie
    January 7, 2009 at 4:33 am

    Maza – Ooiit! Betul ke?? Biasa org yang tak ngaku garang tu, memang garang laa..he he..atau pembuli..kah kah!!Takut pompuan?? Macam tak caya je…nanti nak tanya aida tu…hi hi..selalu kena pulas telinga ke?? Ha ha…

  21. Tie
    January 7, 2009 at 4:35 am

    Maza – Ha ha…maza dah ada ramai pesaing tu..jangan asyik dok ngulor je..hi hi.. Ramai awek2 cun yang hebat berblogging tau!! Kah! kah!

  22. maza
    January 7, 2009 at 4:39 am

    ah ah! selalu kena pulas telinga,kekadang tu kena cakar2 lagi… katanya geram! Tak tahan! hmm entahlah… selalunya dia buat masa tak der org, anak2 dah tido, tengah malam!… kata org, pulas2 telinga manja, hebus2 nafas kat cuping buat geli2 geleman sikit2, cakar2 suka dan kahayal….hahahahahahatapi maza suka, auw auw auw! saya lelaki tulen bang!erk! apa mcm erotik tak….hahahahahah

  23. Mak Su
    January 7, 2009 at 6:33 am

    maksu dulu pun suka babap anak ngan hanger, darah muda kata kan

  24. ku tak sempurna
    January 7, 2009 at 7:18 am

    nmpknya dah ketinggalan n3 org gaji tu…kena baca ni… siap boley buat capati eh??hiks… klakor la baca tag ni… memacam…

  25. Tie
    January 7, 2009 at 8:26 am

    Maza – Huh? Napa pulak jadi seram sejuk baca komen maza tu ooii! Ini blog makcik innocent, mana boleh citer bab2 erotik! Kang tak pasal2 kena flag pulak!!

  26. Tie
    January 7, 2009 at 8:28 am

    MakSu – Hu hu…sampai banyak hanger yang patah tuh…Rasa serik pukul budak2 tu…kesian lak tengok kesannya…Nak jadi ibu mithali laa..hu hu..

  27. Tie
    January 7, 2009 at 8:31 am

    Ku tak sempurna – Hi hi… memang tak sangka jadi orang gaji tu…frust sebab tak leh sambung study laa… Tapi mujur tak terpikat dengan abang hensem kat situ…cepat2 lari..hi hi…Tak nak jadi macam cerita ‘ibu mertuaku’ atau antara ‘dua darjat’..hu hu..

  28. fazemy
    January 7, 2009 at 9:03 am

    ooo mcm tu..heee thanks kak tie for the info.

  29. Zareda Norman
    January 7, 2009 at 9:08 am

    samaler kita ni.. yang tak reti IT.. harap menggodek aje pandai.. ehhehe

  30. Tie
    January 7, 2009 at 9:13 am

    Fazemy – Nanti upah aiskerim , ekk!

  31. Tie
    January 7, 2009 at 9:14 am

    Tie – Zar, give me five!!

  32. maza
    January 7, 2009 at 11:31 am

    wah ni macam tak leh jadi nie, si fazemy sudah mengekori rapat den ni ha!huh!… keno komen banyak2 sikit, baru boleh menang….ya kan!?hahahahhamaza: mampukah mengekalkan mahkota manusia paling banyak komen di blog ini?! hmmmanyone?!

  33. Tie
    January 7, 2009 at 12:13 pm

    Maza ni…lucu betul … Relax laa…tengok orang lain tu..maintain cool je.. Bagi can kat orang lain pulak lah! Hi hi… Lagi pun ni bukan pertandingan…saja suka2..jangan tension pulak..ha ha..

  34. Nekcun
    January 7, 2009 at 1:32 pm

    Tie, rajin betul Tie jawab tag yer!…nekcun ada gak orang tag, tapi malu nak jawab, jadi simpan jer dlm e-mail…

  35. Shais
    January 7, 2009 at 4:58 pm

    kaktie…ada tak orang cina menegur kaktie dalam bahasa cina:)

  36. nono
    January 7, 2009 at 6:18 pm

    kak tie, tak apa bila orang sangka kak tie chinese ke korean ke.. pasal orang chinese and korean kiut2🙂

  37. Tie
    January 8, 2009 at 3:14 am

    Nekcun – Orang yang dikenali macam nekcun ni memang tak boleh jawab tag sebarangan…bahaya tu… Tie ni tak de orang yang kenal kecuali sahabat karim sorang dan adik dan wife dia…so tak kisah laa..hihi..

  38. Tie
    January 8, 2009 at 3:22 am

    Oops….sahabat karib laa…silap taip lak!***********************************************Shais – Masa belum pakai tudung, dah jadi perkara biasa…chinese cakap bahasanya kat Tie.. Dari kat sekolah lagi.. Masa beli kat kedai runcit pun gitu. Biasa dapat lebih sikit…macam biskut timbang atau kelapa parut.. Agaknya sebagai upah macam muka mereka..kah! kah! Adik Tie pun kena gak! Memang kelakar… Kalau Tie faham…Tie angguk je..hi hi..Ha…nak tau tak? Masa mentua Tie bawak anak sulong tu (umor setahun lebih….) jenjalan sekitar taman di Kluang (masa dok kluang), Ada jiran, nyonya chinese siap tanya lagi, “Berapa harga lu angkat itu anak?” Dia ingat mentua Tie beli kat mana2 Chinese… Mentua Tie kata “Ini cucu saya laa…” Nyonya tu kata,” Wah…banyak hensem lo!!” Kah! Kah!

  39. Tie
    January 8, 2009 at 3:23 am

    Nono – Ini dah terlebih kiut laaaa…. Dah tua gini pun orang tanya lagi…macam tak puas ati je..hu hu…

  40. Ismail N
    January 8, 2009 at 12:28 pm

    Saya masa kecik pun selalu kena pukul dengan hanger. Knp org pompuan suka pakai hanger pukul anak2? Patah kena beli lagi.. he he

  41. maza
    January 9, 2009 at 3:41 am

    Ismail N – soalan yg amat baik!Kalau dah patah hanger karang, susah lak suami nak belikan yang baru…lain kali elok sesah gunakan kayu belutie kurangnya 4 x 6 inci ..hehehheh

  42. Tie
    January 9, 2009 at 9:38 am

    Ismail N – Mesti nakal tu…kalau tak masakan kena penangan hanger…Kita mak budak bukan sengaja nak guna hanger tu…mungkin benda tu senang nak dapat..Lagipun kalau guna rotan lagi sakit rasanya..Hanger mudah patah (yg plastik laa..) Bila patah tandanya kena stop bantai! Kena fikir nak beli lain pulak..he he..***********************************************Maza – Amboi..kayu tu tak larat nak pikul!! Silap2 sendiri yang hempap!! Hu hu…

  43. maza
    January 9, 2009 at 9:53 am

    uiks, melihatkan kat senarai My Blog List kat sebelah tu ha, ramai kengkawan kita menulis pasal Palestine, termasuklah maza…tapi cerito Palestine maza berbeza sikit! hmm apo laie, dapatkan naskah anda di http://mazaaida.blog.friendster.comjgn lupa ulangkaji sekali di tajuk “Siapakah Ibunya? 17 SX”heheheheh

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: