Home > Tingtong > Hanya tuhan saja yang tahu

Hanya tuhan saja yang tahu

Categories: Tingtong
  1. Suzi
    January 5, 2009 at 5:57 am

    salam kak tie…alahai kak tie apsal ni…awan mendung…duk orang2…kesepian ke…susah hati ke?…suspen ni…harap2 kak tie ok je…

  2. ku tak sempurna
    January 5, 2009 at 6:39 am

    memang betul… hanya tuhan saja yang tahu…aku memang tak tahu😛

  3. ei_da..
    January 5, 2009 at 6:48 am

    salam.. harap kak tie banyak bersabar yerrrr.. setiap yg berlaku dugaan dariNya.. harap kak tie tabah mengharungi semua cubaan itu.. hidup kita mmg tak lekang dr suka dan duka…. berdoa dan terus berdoa ya…

  4. bozzobattousai
    January 5, 2009 at 6:59 am

    nape nih kak? apsal monyok bawah pokok tua tuh masa angin kuat, bahaya…ditimpa de pokok tuh kang kan naya je…

  5. kakchik
    January 5, 2009 at 7:02 am

    Assalamualaikum Kak Tie.Apakah gundah yang melanda Kak Tie, tidak dapat KakChik nak menekanya.Hanya Kak Tie & Allah sahaja yang tahu. Tapi sebagai kawan, ingin sekali KakChik menolong menceriakan kembali diri Kak Tie. Kalau ada musibah yang melanda, mohon agar Kak Tie berjaya melaluinya dengan sabar dan sentiasa dekat dengan Allah SWT.

  6. nurdaniella
    January 5, 2009 at 7:05 am

    kak tie.. rasa macam nak jugak dok termenung kat tepi pantai.. ketenangan dah hilang dari hati ni..

  7. fazemy
    January 5, 2009 at 7:46 am

    aii cam sedih je bunyiknya..

  8. Tie
    January 5, 2009 at 8:00 am

    Suzi – Awan bukan saja mendung, dah ada ribut taufan…dlm hati je..

  9. Tie
    January 5, 2009 at 8:01 am

    Ku tak sempurna – Hmmm memang tak siapa yang tahu melainkanNya……

  10. Tie
    January 5, 2009 at 8:02 am

    ei_da – Mulanya berat nak blogging. Tapi takut jadi sasau pulak..terpaksa luahkan sedikit…

  11. Tie
    January 5, 2009 at 8:04 am

    Bozzo – Memang kak tie tengah monyok. Tengah cari mana2 pokok besar nak tenangkan hati.

  12. Tie
    January 5, 2009 at 8:06 am

    Kakchik – Matanya dah jadi macam mata froggy, bengkak semacam. Selain dari Nya, hanya blog aje dapat tenteramkan jiwa…

  13. Tie
    January 5, 2009 at 8:07 am

    Nurdaniella – Jom sama2 kita gi pantai…pi packing cepat!

  14. Tie
    January 5, 2009 at 8:09 am

    Fazemy – Lebih dari itu. Memang sesuai dengan gelaran makcik tingtong ni..hu hu…

  15. Ezza Aziz
    January 5, 2009 at 8:31 am

    nape ko ni…alaa cian nya..merajuk kat bawah pokok pulak tu..Perjalanan kita ni tak semesti lurus jer,pasti ada jan yang berlubang dan bengkang bengkok. Kecekapan kita saja dapat menghalang dari terus jatuh dan terbabas. Elok juga terjatuh nidan merasa sakit supaya kita dapat lebih berhati hati di lain kali…So jangan lepak bawak pokok kering tu…takut di hempap kang!!!

  16. Tie
    January 5, 2009 at 8:46 am

    Ezza – Aduh kak! Macam tu la perjalanan hidup Tie ni….selalu je tersekat. Dah macam2 halangan telah Tie lalui, tapi yang ni susah laa…Tie dah puas kena hempap pokok tu… dah kebas nih!

  17. Zareda Norman
    January 5, 2009 at 11:06 am

    sabar itu separuh dari iman…

  18. Kak Teh
    January 5, 2009 at 12:04 pm

    Tie, hanya Tuhan yang tahu dan hanya Tuhan yang dapat beri penyelesaian.Kita doa dan jangan putus asa. Insyaallah., Tie juga doa untuk kak teh.

  19. Tie
    January 5, 2009 at 12:08 pm

    Zareda – Sabar itu dah jadi sebahagian dari hidup Tie, Zar……..

  20. Tie
    January 5, 2009 at 12:09 pm

    Kak Teh – Tie tak boleh putus asa. Hanya doa dan harapan je yang tinggal. Kita sama2 berdoa, ye.

  21. kakchik
    January 5, 2009 at 12:40 pm

    Kak Tie, jangan kau biarkan matamu seperti froggy, sapulah air mata itu, ambillah wudhuk, solatlah sunat 2 rakaat, luahkan isi hatimu kepada-Nya. Dia pasti mendengar… dan semoga selepas itu damai menjelma.

  22. Tie
    January 5, 2009 at 12:50 pm

    Kakchik – Terima kasih atas nasihat tu. Tie selalu buat tu walaupun kesejukan…suhu kat sini dah turun ke 26 C…

  23. Shais
    January 5, 2009 at 4:29 pm

    jangan bersedih kaktie….sabar banyak-banyak, ada masanya Allah menduga kita…banyakkan doa,zikir dan solat mudah-mudahan dipermudah segalanya.

  24. naz ilyn
    January 5, 2009 at 4:39 pm

    salam…nape ni kak tie… macam ada sesuatu jer cuba story sikit… marah ker pasal makcik tingtong tu… (ampun)p/s: jangan lar sedih lagi… risau ler pulak.

  25. Adila
    January 5, 2009 at 9:37 pm

    kenapa ni kak tie?jangan sedih2nanti kitorang pun sedih jugak😦

  26. Tie
    January 6, 2009 at 12:02 am

    Shais – Kak Tie cuba taknak sedih, sekarang dah ok sikit. Rasa lega bila ada yang ambil berat. Terima kasih shais.

  27. Tie
    January 6, 2009 at 12:07 am

    Naz ilyn – Kak Tie bahagia bila ada orang perihatin. Mekasih Ilyn. Susah sikit, bukan masalah rumahtangga tapi berkenaan dengan salah sorang yang penting dlm hidup Kak Tie.

  28. Tie
    January 6, 2009 at 12:09 am

    Adila – Kadangkala apa yang kita rancang tidak menjadi, itulah yang buat Kak Tie rasa sungguh kecewa.

  29. nekcun
    January 6, 2009 at 1:05 am

    Tie, cantik gambar tuh!… to me it’s full with thousands of secrets / meanings… Harap2 dia bukan keadaan Tie sekarang nih!… nekcun do’akan Tie akan sentiasa riang dan bahgia…

  30. Tie
    January 6, 2009 at 1:36 am

    Nekcun – Tie akan cuba ceria, nek. Mekasih…..

  31. maza
    January 6, 2009 at 6:16 am

    Erk! Ekau sodeh sebab den lamo bonar tinggalkan ko ker Tie..Ha! den dah balik nie ha!.. bukan apo, den uruskan sekolah anak den tu ha… baru tadika 5 tahun…hmmkalau ekau sedih laie.. mari la menjonggah blog den…insyallah ekau akan cerio balik!hehehehhe…maza: kenang daku dlam doamu…:D

  32. Mak Su
    January 6, 2009 at 6:17 am

    laaaa. naper gi duduk bawah pokok rendang tak berdaun tu sowang-sowang?

  33. maza
    January 6, 2009 at 6:19 am

    Mak su – tie merajuk dengan den nie ha…uhuk.. sabor lah tie yea..nanti den makankan aiskrim moo satu ekor!uhuk!

  34. Tie
    January 6, 2009 at 7:51 am

    Maza- Tak de laa…Tie tahu maza sibuk urus anak sekolah. Tak kisah pun…(jgn kecik ati pulak!)Susah nak cerita. Macam bisul tersorok dlm perut…… Ada masa ia reda, ada masa sakitnya bukan kepalang……Beginalah hidup Tie. Kerana itu Tie cuba nak ceriakan diri walau dalam hati tuhan saja yang tahu.

  35. Tie
    January 6, 2009 at 7:52 am

    MakSu – Jomlah temankan Tie….bawak aiskerim sekali….

  36. maza
    January 6, 2009 at 10:10 am

    aik den yg bawak aiskrim moo, mak su lak dapek ajaknya..tak aci, tak aci… derk ada ker aci kat sini!hmmmhahaha glup!

  37. ad3ck
    January 6, 2009 at 12:32 pm

    salam kenal kak tie. thannx sudi melawat blog saya hohe.

  38. ain
    January 6, 2009 at 12:52 pm

    salam kak tie…semoga tabah dan sabar dlm menghadapi dugaan hidup.

  39. Tie
    January 6, 2009 at 1:15 pm

    Maza – maza tak leh makan aiskerim, nanti dpt sakit! Kita orang pompuan tak ape! Toksah jeles laa….

  40. Tie
    January 6, 2009 at 1:16 pm

    Ad3ck – Selamat datang…sorry tuan rumah tgh moody pulak. Esok2 ceria la semula…

  41. Tie
    January 6, 2009 at 1:18 pm

    Ain – Terima kasih ain….hidup ni tak lari dari dugaan. Cuma kekadang rasa tak larat betul laa…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: