Home > Tag dan award > Tag dari Ei_da dan Award dari Tirana

Tag dari Ei_da dan Award dari Tirana

December 21, 2008 Leave a comment Go to comments
TAG DARI EI_DA

1. 7 Ciri Wanita/Lelaki Idaman Anda :

  1. Hmm…seorang yang Tie percayai, tanpa rasa ragu2 atau curiga. (Dia pun gitu jugak laa….)
  2. Ada sense of humour…macam Tie… (sama2 tingtong….hihi…)
  3. Murah hati…..(selalu bagi Tie bonus…dan elaun, kah! kah!!) Tie tak payah susah2 nak mintak …
  4. Bertanggungjawab terhadap Tie, anak2 dan orang tuanya (esok2 jadi tua jugak….)
  5. Buat Tie rasa dihargai dan disayangi.
  6. Berupaya menjadi pemimpin sebuah keluarga (dan Tie jadi timbalannya…ha ha..)
  7. Sentiasa setia dan sedia menjadi personal driver Tie…(Tie memang tak leh drive!)
    (semua yang diatas adalah sifat hubby Tie…..so , jangan jeles tau ! )

2. 7 lelaki/wanita yang tak pernah anda minati sepanjang hidup.

  1. Sombong dan berlagak bagus
  2. Kedekut (macam haji bakhil dlm citer P.Ramlee tu….)
  3. Terlalu handsome…(susah hati pulak…takut kena kebas..hu hu…)
  4. Pengotor dan busuk. (Eee…geli laa….)
  5. Pentingkan diri sendiri ..(elok dok sorang2 je….)
  6. Yang miang (takut tangan spidernya….pernah jumpa nih!!)
  7. Yang bodoh…(dan tak sedar diri…kesian dia…)

3. 7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang diminati

  1. Suka laa…
  2. Rasa nak terbang pun ada
  3. Kekadang macam ada butterfly dlm tummy
  4. Sekali sekala rasa berdebar ……
  5. Hmm….ada masa buat2 jual mahal…he he…taklah boring nanti…
  6. Sentiasa kontrol emosi tu…haha…
  7. Dan yang penting maintain innocent, gitu!!

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

  1. Ingin nak ke disneyland…tapi entah boleh ke??
  2. Satu hari nanti bila tiba masanya akan ke Mekah, insyaallah…..

(sorry ei_da…2 tempat ni aje yang kak tie boleh fikirkan…….)


5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia

  • Hmm…susah laaa . Hubby tak kisah pun…

  • yang kak tie tahu, satu je yang dia suka dari Kak Tie ni…hihi… iaitu kasih sayang dan perhatian yang tak berbelah bagi. (Faham2 je laa….hi hi….)

6. Tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.

Hubby suka lagu gurindam jiwa dan wonderpets!!


7. Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 perihal ini…

Yang ni memang Tie tak suka buat…sorry sekali lagi ei_da. Terpulanglah pada sesiapa yang rajin nak buat ekk!


P/s: Maaf…font jadi tingtong semula..hu hu….

Apa yang Tie tulis ni bukan nak menunjuk2 atau bangga diri. Sekadar hiburan je… Setiap orang ada kelemahan diri. Jadi Tie hanya tulis yang baik2 . Yang tak elok Tie simpan utk diri sendiri, ekk.

oooooooooooooooooooooooooOOOoooooooooooooooooooooooooo

AWARD DARI TIRANA

Terima kasih diucapkan kepada Tirana. Entah berapa kali Tie terima award darinya…hihi.. malu pun ada……. Award Blogger Paling Harmoni…..tak pasti sesuai ke dgn Tie ni? Terima aje laa…Nanti senang Tie akan tepek pada slide tu, ekk. Terima kasih sekali lagi..

Categories: Tag dan award
  1. chekdenoor
    December 21, 2008 at 11:52 am

    Tahniah di atas anugerah Award Bloggers Paling Harmoni…… Kekalkan keharmonian kita……

  2. ei_da..
    December 21, 2008 at 12:07 pm

    kak tie.. tima kasih banyak-banyak ek siap gak tag ieda ni… bukan dera kak tie tau.. ni la tanda cayang kat kak tie.. haha gila tak ieda ni… kak tie samala hubby ida suka sgt lagu wonderpets tu.. “apa yg penting .. kerjasama” katanya… hihihi

  3. Tie
    December 21, 2008 at 12:26 pm

    Chekdenoor – Thanks!! Sama2lah kita berharmoni, ekk..he he..*************************************************Ei_da – Ye laa…..kak tie tahu ei_da cayang kak tie jiwang nih!! Hi hi…

  4. naz ilyn
    December 21, 2008 at 11:32 pm

    Salam…hai kak tie tahniah ler dapat award blooger paling harmoni… jeles tau…p/s: moga terus harmoni…

  5. izman
    December 22, 2008 at 2:05 am

    byknya anugerah. blog yg menarik.

  6. Mak Su
    December 22, 2008 at 3:46 am

    nak ikuttttt, gi disneyland!!!!

  7. kuIna Jentayutiara
    December 22, 2008 at 4:00 am

    mari kita sambut org balik mekah, balik haji moga dpt berkat.eeehhh tie nk kenal ker… nie adik pemilik Blog Hidup Biar Sedap a.k.a tukang cuci teratak santai. hehehe…

  8. Tie
    December 22, 2008 at 4:01 am

    naz ilyn – Mekasih ilyn. Moga2 kita terus berharmoni.************************************************izman – Salam kenal…mekasih..*************************************************Maksu – Jom maksu… kita kutip duit dulu..hu hu….

  9. Tie
    December 22, 2008 at 4:04 am

    kuIna jentayutiara – Oh…adik Kujie rupanya..hihi..Mentua akan pulang hujung bulan ni..mungkin Tie akan balik jengok dia..he he..

  10. Ismail N
    December 22, 2008 at 4:08 am

    Biar betul Kak Tie ni … 7 ciri lelaki impian tu ada pada saya jugak rupanya. Aiseh.. jeles abg hubby tu bila baca.. ha ha .

  11. Tie
    December 22, 2008 at 4:12 am

    Ismail N – Ooiitt!! Ye ke?? Wah!! Ada ciri2 hubby mithali gitu!! Kah! Kah! Rupa2nya taklah susah nak cari lelaki impian ni, ekk. Hi hi…

  12. Hashim
    December 22, 2008 at 9:11 am

    Dah balik rumah lama balik ke ?? nape rumah baru berhantu ke ??

  13. Tie
    December 22, 2008 at 9:12 am

    Hashim – Ramai komplen, susah nak komen…mungkin berhantu, gak…hu hu…

  14. Nek Cun
    December 22, 2008 at 9:43 am

    Hai rajin sungguh Tie jawab tag… nekcun ada gak dapat tag dari kekawan tapi malu nak publish sbb ada yang personal plak…hehehe…

  15. Tie
    December 22, 2008 at 10:13 am

    Nekcun – Hi hi…Sebab tu Tie cuba misterikan diri… Jadi kurang rasa malu gak…he he..

  16. fazemy
    December 22, 2008 at 11:30 am

    Isteri solehah kak tie nih..smoga rumahtangga harmoni slalu:-)

  17. Tie
    December 22, 2008 at 12:10 pm

    fazemy – Solehah?? Aduh…. kak tie biasa je… tapi memang tak pernah lawan hubby. Bagi kak tie dialah tempat kak tie bergantung…tempat bermanja….hi hi…

  18. maza
    December 22, 2008 at 12:25 pm

    isteriku tempat den lawan gaduh, tu yg sodap tu….ada melawan…tak lah boring sorg2 mengembara…..hahahahha…..glup! salah ruang ker nie…..maza: sekali nyamuk masuk dlm kepala da.. tu yg angau….hahahah

  19. Tie
    December 22, 2008 at 12:34 pm

    Maza – Ho ho…kira maza suka yang ganas2, ekk… hi hi…kelakar betul laa…Ye laa…takkan nak kata yes je…kekadang kena kata no laa…hihi..Tu nyamuk masuk kepala dah tahap bahaya!!Kena sembur ridset cepat…zzzzzzzzzzzssssssssss!!

  20. Ibnurashidi
    December 22, 2008 at 3:06 pm

    salam..Oh macam tu ya rupanya…ke ada tambahan lagi?

  21. izan
    December 22, 2008 at 3:37 pm

    tie,izan di kategori mana…huhuhu… tie, zan baikkan….

  22. AL-BIMA SAKTI
    December 22, 2008 at 4:16 pm

    salam tie;org yg kita sayang, dialah insan yg kita percayai.semoga berbahagia selalu…

  23. Tie
    December 22, 2008 at 11:32 pm

    Ibnurashidi – Gitulah….Tie bukannya cerewet sangat..ha ha..Izan – He he…kalau pandai urus rumahtangga termasuk hubby tu , Izan dlm kategori extinct laa…hi hi..Al-Bima Sakti – Salam…..Betul tu…tentulah kita percaya pada orang yang kita sayang. Tak boleh cemburu buta atau curiga, kann… Moga2 kita semuanya bahagia…

  24. lochoe
    December 23, 2008 at 8:03 am

    saya membantah keras sikap lelaki miang tersebut.,.. at least kak tie letak umur untuk jejaka (35 tahun keatas shj)

  25. Tie
    December 23, 2008 at 8:48 am

    Lochoe – Aduh!! Pergi mana gak??Lama tak dengar khabar…rindu pulak, hi hi..Makcik ni dah bengong agaknya…hu hu…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: