Home > Tag dan award > Tag lagi

Tag lagi

December 15, 2008 Leave a comment Go to comments
He he…………sebelum Tie nak cerita kisah cuti2 malaysia tu, Tie nak selesaikan utang tag ni…dah lama betul!!

Takut ada yang kecik ati jadi Tie publish yang ni dulu, ekk.
>
>
>
>

Ni hadiah dari Azlin…. Memang dengan susah payahnya dia mengedit foto comel Tie nih!! Hi hi….

Terima kasih lah Lin. Tie amat terharu. Ada gak orang yang ingat kat makcik emo ni…


[Tie tak bubuh dlm slide tu…sibuk laa..nanti ada masa Tie tepek, ok??]

Dia belum antar surat jemputan pun Tie dengan muka selambanya pergi ambik……he he…(kebetulan lalu kat rumah dia…) Memang suka sangat lompat dari blog ke blog! Toing! Toing! Toing!
>
>
>
>
>
>
>

Ooiitt…………..!!! Kena tag lagi…………dari Nrina . Memang budak ni…eh! Mak budak laa…suka sangat tag Tie. So dengan malunya (memang kita ni pemalu laa…) Tie pun tepeklah gambar masa innocent dulu..(sekarang pun innocent lagik! )

[Masa ni umur 22 tahun laa……tapi mcm sweet 17 kan?? Ha ha….perasan!]

Haa……..jangan nak bising2! Tu mata Tie silau kena cahaya matahari! Sebab tu nampak kecik je……hi hi…(tak nak ngaku mata sepet!) Eh! Nampak ke hidung Tie tu?? Tak pe laa…janji ada lubang nak napas!! Hu hu………

Dengan tudung sexy tu, dan beg kulit entah mana datangnya….hi hi….lucu pulak bila dikenang kembali. Kah! Kah! Entah macam mana hubby boleh suka kat Tie ni…(suka ke?? Nanti nak gi tanya….)

Mungkin ada orang yang kecewa bila tengok rupa Tie nih! Hi hi…ye laa…ada yang dok puji2 konon2 Tie ni lawa……..tapi memang hampa, kan…kah kah!! (eh! ke Tie yang perasan lagi nih??)

Macam ni laa rupa Tie dulu . So…lepas ni tentu tak de nak komen betapa comelnya Tie…hu hu…(tak dapat nak berangan lagik! Bunga citra lestari konon!! kah kah!!)

Gambar ni masa nak gi shopping laa…….dengan adik lelaki., jangan dok pikir yang bukan2! Hubby entah kat mana, ekk. Tak ingat lak! Mungkin dia kerja kat stesen minyak di Pahang. Masa tu Tie dan hubby main calling2 je……….tunang pun belum .

Hmm….memang zaman tu susah nak cari kerja. Tie pun mujur dapat kerja di Larkin………jadi assistant chemist…(selepas berjaya menarik perhatian chemist tuh! Hi hi…) Seronok betul dok kerja kat lab , walaupun harapan utk buat mini bomb tak menjadi!

Ha ha………nasib baik chemist tu chinese. Kalau tak tentu hubby kena tinggal! He he ………….memang teruk betul makcik nih! (Adek gurau aje laa, abang….hu hu….abang….jangan merajuk laa….)

Harap2 tak kena tag bergambar lagik! Tie dah tak de gambar ni…… Sekarang ni pipi dah montel dan mata pun sikit besar (kes selalu terbeliak dek perangai budak2 tuh!) Foto terbaru tak boleh tepek kat sini. Kot2 ada yang mengigau atau pengsan nanti… tak boleh nak tolong la mak oooiii!!

P/s: Tie ni biasa2 je……tapi kalau orang kata luarbiasa pun Tie terima……….hihi……………
Apa yang ada pada Tie , itulah terbaik buat Tie. Mungkin kalau Tie ni lawa tentu dah besar kepala………tak larat nak pikul kot!! Hu hu…..walaupun ramai yang lawa2 dan cun kat luar sana jauh lebih murni hatinya.

Itu yang buat Tie tabik! Bukan mudah nak kawal emosi dan elakkan dari rasa bangga tentang kecantikan yang tuhan anugerahkan buat kita. Syukur alhamdulilah….. Tie masih boleh melihat dan mendengar, berjalan dan menikmati keindahan dunia dan tak lupa boleh mengerjakan ibadah seharian…. syukur sangat2!!!

Categories: Tag dan award
  1. lochoe
    December 15, 2008 at 10:16 am

    wah gambar tuh edit guna adobe photoshop ka kak tie… cool.. cam gambar zaman2 dulu… superb ah kak tie….. har har har har….. joking2 ja…

  2. Tie
    December 15, 2008 at 10:22 am

    Lochoe ooiii!! Tu gambar ori tau!! Tak main edit mengedit nih!! Hu hu….

  3. Mak Su
    December 15, 2008 at 10:30 am

    syukran, semuanya pun elok elok belaka, ya Tienanti guna blog yg ini aje ker? maksu kena hapdet kat following2 tu ler. sila kasik tahu🙂

  4. Tie
    December 15, 2008 at 10:36 am

    Maksu..mintak maaf laa…menyusahkan je…Selagi Tie tak tingtong, tie ingat nak guna blog ni je..malas nak guna yang satu lagi…

  5. lochoe
    December 15, 2008 at 11:00 am

    mungkin gambar ni nampak muda sikit kot… hak hak.. amik ni…http://img177.imageshack.us/img177/6632/kaytiezebaru2pp5.jpg

  6. nono
    December 15, 2008 at 11:06 am

    Macam Chinese la Kak Tie. Putih.. And lembut je kita tengok.. Mmg ada ciri-ciri orang pemalu la. Serious.😉

  7. Tie
    December 15, 2008 at 11:06 am

    Hi hi…nakal betul lochoe ni!! Malu laa…Napa pulak susah2 ni… Hu hu…malunya… (sorok muka dlm bantal!!)

  8. nono
    December 15, 2008 at 11:07 am

    Lagi satu Kak Tie umur 22 nampak matang je.. Kita nie, Ya Allah. Tak nampak matang langsung Kak Tie. Hmm..

  9. Tie
    December 15, 2008 at 11:08 am

    Nono…memang macam chinese……..Kat sekolah dulu orang panggil ahmoi laa… Selalu untie canteen cakap cina dengan kak tie.. Dia betul2 ingat kak tie ni chinese laa…

  10. Tie
    December 15, 2008 at 11:09 am

    Nono….nampak matang ke?? Macam kartun je..kah! kah!! Bagi kak tie , nono lebih nampak matang dari kak tie dulu. Hi hi……

  11. ei_da..
    December 15, 2008 at 11:16 am

    kak tie!!!! akhirnya nampak gak gambo kak tie takpela walopun beberapa tahun dulu…. hehehe tp teringin gak tgk wajah kak tie sekarang.. ehheheh

  12. Tie
    December 15, 2008 at 11:47 am

    ei_da – Ha ha….ni dah bagi tgk gambor ni pun dah bagus tau!! kak tie mula berkira2 nak letak atau tidak… Malu betul!!Tapi kerana taknak hampakan teman2, Kak tie tepek juga (sambil tutup sebelah mata!!)Gambor terbaru ada byk…tapi belum sampai seru lagi nak bubuh sini…hi hi…

  13. naz ilyn
    December 15, 2008 at 11:54 am

    salam…alamak kak tie cun ler betul ni… tak sangka cun rupanye makcik ni… hihihi jangan mare ahhh nanti kene jual.cemburu beb tengok potongan badan kak tie macam supermodel ler…

  14. Tie
    December 15, 2008 at 11:56 am

    Ilyn – Kah! kah! Rasa nak tergolek ketawa bila baca komen ilyn ni… Potongan badan tu sekeping je!! Kalau angin tiup sure melayang punya!…

  15. Zareda Norman
    December 15, 2008 at 1:11 pm

    alalala.. comelnya masa zaman tu.. manalah cik abang tu tak sambar cepat cepat.. ehheheh

  16. maza
    December 15, 2008 at 1:14 pm

    aderk 9)&*$#8783iru[ewur &^&^P()))_&^%%IIYH8y640324&&({*(&&%^($GOHLJP((*_)*&RTREUT)(_&*^&^%#98432%^$^(^&^*&)*(&*😦 :)komputer den ko yg keno virus atau eden dah keno virus ni?! Ting tongg…####Aderk! kalau lah ekau nie Tie maso nie anak daro laie mcm si milah tu ha! sekarang jugak den poie meminang walaupun kat Kota Tinggi tu banjir sampai tenggelam tenkorak biawak, dan dalam eh separas dada itik lah!.. Sanggup den beronang2 anak ikan gitu…hehehehSumpah den tak cari lain derr!hehehheheh$$$$erk! Silap lak… minta maap omak mertuo! Den tershasul… ingatkan anak aeh… rupanya omak aeh!…hahhhaha…Thanks for the brave exposure! Really appreciate it…. psstt.. mampukah maza tidur lena malam ini?! hmmm

  17. nekcun
    December 15, 2008 at 2:48 pm

    Wah… comel sungguh Tie… masa tu tengah angau ke?…hehehee…jangan marah, nanti kena jual!… nekcun masa umur-umur gitu dah dokong anak dua orang, nak buat camna, atok tak kasi chance langsung!tapi masih cun lagi… hehehe…(perasan lak nekcun ni yer!)

  18. Muhammad Sayyid bin A Rahman
    December 15, 2008 at 2:51 pm

    salam kak tie…huhoho..setuju ngan orang2 di atas..comel..cam ahmoi..haha..ingat cam hindustan…alih-alih cam cina lak..hehehe

  19. Tie
    December 16, 2008 at 12:34 am

    Zareda – Laa…comel ke?? Hi hi..macam amoi je… Kalau Tie tak pakai tudung memang sah2 kaum cina pun cakap cina dengan Tie.. Dah byk kali kena ooii!!************************************************Maza – Tu laa…kan jadi tingtong bila tgk rupa tie ni…kah! kah! Dah terjangkit la tu…hi hi..Lucu betullah reaksi maza ni…sakit perut dibuatnya… Tak dapat bayangkan rupa maza ketika berenang2 kuak itek ketika banjir di kota tu..Memang Tie malu betul ni…dengan tepek gambor ni.. tapi kalau tak buat tie rasa tak adil lak pada blogger2 lain. Dah byk kali ngelat laaa..Mungkin dengan ada gambar ni boleh mengagak rupa tie sekarang…sekarang kan ada photoshop tu.. Sapa rajin boleh cuba laa…hihi..***********************************************Nekcun – Rindu betul komen dari nekcun ni..hi hi.. Tie rasa masa umur gini semua orang comel2 belaka…maklumlah masih innocent lagik. Wah..nekcun kahwin awal , ekk. Mesti cun tu sampai atok tak sabar2 menunggu..keh keh…**********************************************Sayyid – Ha ha…ye laa….nak bodek la tu…hi hi…Sayyid punya taste macam mana?? Suka yg rupa cam kak tie ke, cam hidustan ke , kemelayuan atau kacukan omputeh?? Hi hi…saja nak sakat budak ni…

  20. KAKTINY
    December 16, 2008 at 1:20 am

    wah kak tie.. comel gilers beb.. ada ala2 cikgu skolah nak pi pekan gaya rupanya.. hehehhe..mmg muka innocent tahap ustazah betui tgk muka kak tie ni.. sejuk jantung limpa pankreas sumer.. hihihihi

  21. Tie
    December 16, 2008 at 1:43 am

    Kah! Kah!… Ni lagi sorang buat Tie sakit perut! Kalau setakat muka innocent tu boleh terima tapi sampai tahap ustazah tu ..adoi!! mujur tak tergolek dari krusi ni!!Tapi…baru Tie teringat. Masa tu..bila kak tie marah pun kengkawan ketawakan…apa?? Lucu sangat ke rupa gitu?? Hu hu…

  22. Intan Rosnitta
    December 16, 2008 at 1:53 am

    Lor… tadi intan dah taip tapi x muncul pulak. Blog ni merajuk dgn intan kot.Saja nak ckp yg Kak Tie mmg cute, nampak pemalu & chinese-look, lebih kurang yg intan gambarkan….Take care, Kak Tie @ Kak Amoi!!!:D

  23. Kujie
    December 16, 2008 at 2:29 am

    tomeinya Tie…masa tgh manis..sunti lagi

  24. Tie
    December 16, 2008 at 2:34 am

    Intan – Hi hi..zaman dulu tu…sekarang dah double in size…. Hi hi..lama orang tak panggil amoi…************************************************Kujie – Hah! Masa sunti, ekk!! Masa ni penakut sungguh!! Nak ke mana mesti adik temankan..hi hi..

  25. Ismail N
    December 16, 2008 at 2:47 am

    Aiseh, sweat la Kak Tie masa muda? he he. Kalau kita jumpa dulu, silap ber couple kita. he he. Ada darah jepun ke? Sbb lebih mirip jepun dari cina. Tapi, kalu org johor, most probably jawa kan? he he, jgn mare.

  26. Tie
    December 16, 2008 at 3:11 am

    Shh!! Kalau hubby tau mesti jeles punya!!Ha ha…orang jepun pun ya, korean pun ye…entahlah…cuba selidik kat mak, tapi mak kata ayah dia mcm cina…Bab jawa tu, memang terpaksa ngaku, Tie bukan keturunan Jawa walaupun pada hakikatnya orang Jawa ni rajin2 belaka. Memang kalau boleh nak ngaku jugak!!

  27. maza
    December 16, 2008 at 5:17 am

    Tie – apa?! Tie suka org Jawa… hmm.. mcm sama lak rentak kita yea!A’rek ikei biso ngomong jawa? Aku biso sitik-sitik! Banyok yo parit jawo ikei dek paritsuharjo’heheheh…a’rek ikei mengerti, mboh?!hhahahahah…..maza : eden jawo tahap cipan jo… belum jawa totok laie! heheheh(psst: ahaks! macam pelik jer org minang ngobrol jawa!) hahahaha😀

  28. Hijrah1429
    December 16, 2008 at 7:12 am

    kak tie…camana mata sepet leh jadik besar…??? hahahahaaa…kelakar lah kak tie ni…apapun comei lote kak tie ni yer…

  29. kakchik
    December 16, 2008 at 8:16 am

    lawa lah kak tie zaman muda… manis … je

  30. Tie
    December 16, 2008 at 8:22 am

    Maza – Orang Jawa memang Tie respect! Biasanya mereka ni rajin…rupa tak penting sebenarnya..hi hi… Tapi Hubby tie bukan orang Jawa cuma dari Bukit Jawa, Selising…kah! Kah!!************************************************Hijrah1429 – Hi hi…mcm mana tak jadi besar bila asyik terkejut tgk perangai budak2 tu!! Yang lelaki tu selalu buat surprise bawak katak atau mengkarung tunjuk kat mama dia!!**********************************************Kakchik – Lawa sebab body tu masih lagi sekeping! Hi hi…Sekarang dah berlapis2 lak…he he…

  31. Tirana
    December 16, 2008 at 10:29 am

    Lawa Tie masa muda-muda. Tentu sekarang pun lawa juga..Kecantikan pada pandangan mata hati sebenarnya kekal..yang tak kekal kecantikan pada mata kasar aje..hehehe..

  32. Tie
    December 16, 2008 at 10:51 am

    Tirana – lawa sebab kulit tegang lagi, kot…hi hi..Tapi kecantikan pada hati lebih penting, kan…Itulah diharapkan…

  33. fAtrinA
    December 16, 2008 at 12:14 pm

    hamoih kak tie…cantik la tuh…sapa kate xcantik tuh mata dia lagi sepet..huhuu..

  34. izzah
    December 16, 2008 at 12:43 pm

    wah ramainye org dah komen kat kak tie..memang chinese look la..n..memang nampak malu2..hehehe..pe2 pun chomel..tu la hubby kakt tie sayang..

  35. Tie
    December 16, 2008 at 1:00 pm

    fAtrinA – Cantik ke?? Hu hu…ada orang panggil kak tie Oshin laa…terus tgk cerita oshin lalu konfirm!! Memang sepet tul!!Sepet pun sepet laa…janji boleh melihat…

  36. Tie
    December 16, 2008 at 1:02 pm

    Izzah – Memang pemalu tau izzah… Tu pun adik yang snap gambar. Tapi sekarang lagi malu sebab body size dah double laa…hi hi…

  37. nrina
    December 16, 2008 at 7:29 pm

    ngeh ngeh ngeh…cun arrr…lambat lak komen dah jadi org yg berpuluh2 dah hehehe…wah..dapat dah bygkan kak tie skrg dgn gambar tu..hmm tambah sikit lemak sana sini sinun..dah jadi kak tie skrg heheheh…betul tak?

  38. nrina
    December 16, 2008 at 7:30 pm

    tq ye jawab tag…tag lain tak nak jawab ke ada 3 dan jawab 1 tinggal 2 hehehe…tak paksalah saje gurau…kuikuikui…yg pasti kak tie mmg cun si sepet…

  39. Tie
    December 17, 2008 at 12:35 am

    Nrina – Kah! Kah!…Tu laaa..dah kata, kak tie ni memang amoi…nrina jauh lebih comel…he he…..Memang dah byk lemak pun , kalau boleh nak kikis sikit, he he…Buat masa ni, tak sanggup nak tunjuk gambar2 lain tu… yang ni pun entah berapa kali terfikir nak delete je..hu hu…

  40. INTAN
    December 17, 2008 at 5:27 am

    comeinya kak tie ni…

  41. Tie
    December 17, 2008 at 8:27 am

    Intan – Kak tie selalu keliru intan ni dgn yang sorang lagi..hi hi..nama sama laa…Comei ke?? Mcam amoi je…hu hu….

  42. Adila
    December 17, 2008 at 10:25 pm

    hihihihi comel la kak tieamoi la comel😛

  43. Tie
    December 17, 2008 at 11:55 pm

    Adila – he he…ini amoi emo laa…ha ha…

  44. JM
    December 18, 2008 at 6:14 am

    alalalalalalalkiutnye akakkkkkkkkk

  45. Tie
    December 18, 2008 at 9:13 am

    JM- Makcik ni nampak kiut sebab masa tu masih innocent lagik!! Hi hi…

  46. fazemy
    December 22, 2008 at 11:40 am

    Kak Tie mcm muka anak dara Anuar Ibrahim la..mcm ustazah zaman skolah ku dulu pun ada..haha..sungguh inesen

  47. Tie
    December 22, 2008 at 12:04 pm

    fazemy – kah! kah!…lagi sorang komen mcm ustazah pulak!… Kelakar nya…hihi…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: