Home > Tag dan award > Tag dari Nrina (dahsyat tul!!)

Tag dari Nrina (dahsyat tul!!)


Nrina, ini jawapan tag tu..Adoi sengal betul bahu ni . Siapa laa nak urut ni!

[01] Real name:
Nor_____ (masih lagi rahsia!)

[02] Nickname:
Tik- oleh mak dan ayah
Tie – masa di ITM (kes nama sama dgn classmate)
Adek- hubby panggil (anak2 hubby panggil nama je..hi hi..)
Nor- Masa di tempat kerja …

[03] Status:
Berkahwin (dah 16 tahun laa)

[04] Zodiac Sign:
Libra….

[05] Gender:
Makcik

[06] Age:
24 tahun……eh!….rasa2nya ada yang dah tahu…so tak leh nak tipu…..42 tahun !

[07] High School:
Sekolah Menengah IJ Convent Johor Baru.

[08] College
ITM Shah Alam (jan 85-july87)

[09]Height:
152 cm

[10] Weight:
44 kg (20 tahun lepas!) Sekarang ni tak tahu laa….tak pernah gi timbang. Takut nak tengok!!

[11] Do you like yourself:
Hmmm …..mungkin hubby lebih suka pada tie.

[12] Piercings:
Telinga je lah! Kat tempat lain tu memang tak patut!

[13] Right or left:
Kedua2 belah lah…takkan sebelah je…

[14] Are you a freak :
Mungkin gak!…Kena tanya hubby dulu…hi hi….

[15] Hair:
Hitam agaknya. Tapi tak lama lagi jadi silver kot.

[16] Skin:
Bila bersama dengan mak atau adik2, tie kelihatan sedikit gelap, tapi bila dgn hubby, tie lebih cerah…hihi…

[17] Allergic:

Ada sedikit allergic tapi buat2 tak tahu je……Malas nak layan…semua yang sedap tie makan, pastu baru tergaru2…gatal! Juga tak boleh kena habuk…asyik bersin dan boleh dpt selsema. Kalau nak menyapu sawang2 kena pakai macam ninja!

[18] What are you doing now:
Jadi house manager laaa..

[19] What will you doing 1 hour later:
Oh! Belum fikir lagi…

THE FAMILY
[21] Live with mother/father/parents/family:
Hubby dan 3 orang anak

[22] Siblings(included you):
5 orang, 2 lelaki dan 3 perempuan

[23] Eldest:
Tie yang sulong, sebab itu tak leh nak manja2….

[24] Youngest:
Adik perempuan.

THE LOVE
[26] You found your another half:
Hubby laa…

[27] If yes, who is he/she:
Tuan ……..bin Tuan………. (rahsia utk keselamatan dia…mcm james bond gak!)

[28]Who you want he/she to be:
Tie terima dia seadanya sebagaimana dia menerima diri tie…

[29] Time(s) you in relationship:
He he ….tak kira laa…

[30] Ever woo boy/girl:
Tak pernah laa…kita ni sapa, ekk!

[31] Anyone woo you before:
Ada laa….tak leh cerita byk, kot2 orang kata bragging lak!

[32] Did anything wrong to your other half:
Rasa2nya tak.

[33] What was/were the wrong you had done:
Tak taulah.

[34] Ever argue with your other half:
Hmmm…kalau tak puas hati…bagi silent treatment je…hi hi…

[35] You with your other half since:
1992(tunang 6 bulan je..)

[36] Are you straight/lesbo:
laaa….merepek betul soalan nih!

[37] Reasons you love your other half:
Hubby hero tie, kalau tak mungkin terpaksa kahwin dgn monster tu!

[38] You and your other half in which stage:
Kami dah masuk senja…tapi semakin hangat laa….kah! kah!!

[39] You woo he/she or he/she woo you:
Mestilah hubby. Tie kan pemalu….

[40] Ever think of marry he/she:
Dah kahwin laa

THE FRIENDS
[41] Your first best friend:

Irene Wong, sejak darjah 3. Dia selalu temankan tie makan masa recess. Dia setia dengan tie walaupun dia ramai kawan sebangsanya. Ingin lak nak jumpa dia…

[42] Your first enemy:
Tie rasa tie tak de musuh, sebab tie ni bukannya popular. Org tak kenal pun.

[43] The friends you love the most:
Aisyah (jiran di gong badak) dan Azacun(studymate di ITM)

[44] The enemy you hate the most(1only):
Tie tak ada musuh laa…

[45] Your most beautiful girl friend:
Azacun, wajahnya ala ala hidustan…hi hi..

[46] Your most handsome boy friend:
Boyfriend?? he he ….kawan lelaki tu ramai gak…termasuk classmates, kan? So yang handsome pun ramai laa…he he..

[47] The kind of girl you hate the most:
Tie tak tahulah…tie sendiri yang teruk agaknya…

[48] The kind of boy you hate the most:
Sama macam jawapan kat atas.

[49] You fall in love with your close friend before:
Tak lah…tie sentiasa sedar akan diri tie.

[50] Your best friend is your ex-lover:
Best friend tie girl laaa…

[51] If your friend backstabbing you:
Pernah kena…tapi tie diam je…menyendiri dan sedih lah.

[52] If your friend betray you:
Pun pernah kena dan sedih juga.

[53] If your friend woo your lover:
Lover?? He he …kelakar bunyinya…

[54] If your friends fall in love with you:
Tang ni memang selalu kena…kenapa gak?? Classmates sendiri pun buat gitu…rasa macam tak percaya, mungkin mereka ni
gurau kot!

[55] If you fall in love with your best friend:
Best friend tie kan perempuan!

THE STUDIES
[56] Are you a good student:

Masa kat sekolah memang pemalas. Tapi bila masuk ITM terus jadi ulat buku.

[57] You always done your homeworks/assignments:
Semestinya.

[58] The teacher/tutor you love the most:
Adalah beberapa orang.

[59] Always late to school/college:
Tak pernah. Tie memang suka tepati masa

[60] Your class:

Napa pulak dgn class??

[61] You love your seniors:
Tak de lah


[62] Senior who you love the most:
Pun tak ade lah

[63] Your classmates good/bad:
Classmates (itm) memang best…kecuali yang jiwang tu…rimas laa

[64] Excellent result classmate:
Cuba teka?? Tapi tak ada faedahnya…tak dapat sambung study!! Hu hu…

[65] Laziest classmate:
Adalah 3,4 orang boys, suka sangat nak xerox notes tie!

THE PEOPLE
[66] Smart people:
[67] Stupid people:

[68] Good looking people:
[69] Ugly people:
[70] Funny people:
[71] Cute people:

[72] Bad people:
[73] Honest people:

[74] Acting people:
Tie rasa tak layak nak jawab soalan2 kat atas tu…tie sendiri teruk laa…

[75] You are what kind of people:
Ada unsur2 melankolik (etomyam yang kata!) Kah! Kah! Mungkin sedikit emo pada satu2 masa…

THE PREFER
[76] Lip or eyes:

Tak minat renung muka orang laa…gerun lak!

[77] Hugs or kisses:
Juga tak minat nih! Kecuali pada baby.


[78] Shorter or taller:
hubby lebih tinggi.

[79] Hesitant or spontaneous:
Tak tahu lah

[80] Nice stomach or nice arms:
Eh! ni soalan pasal apa lak, main perut2 nih!

[81] Listener or talker:
Kalau hubby, dia tu listener. Tie pulak disuruh cakap banyak2!!

[82] Romantic or rich:
Hubby romantic gak, tgklah masa2 tertentu..he he..

[83] Good husband or Good Father:
Hubby lebih kepada good husband

THE FUTURE
[84] Age to get marry:
Kahwin umur 26

[85] Numbers of kid(s):
Anak 3 orang

[86] Career:
Kena jadi house manager sebab ikut hubby berpindah randah (macam org nomad lak!)


[87] Salary:
Tak kerja, mana ada gaji…elaun tu memang ada…rahsia.

[88] Retirement age:
Bila dah tutup mata kot!

[89] Properties value:
Harta ke?? Rumah ada 2 buah, motor ada 3, kereta 1, lori dan heli belum ada lagi….

[90] Wishes: Agar hubby panjang umor, sihat , sama2 meniti hari tua, anak2 dan keturunan sentiasa dilindungiNya dan segala yang baik2 laa….

Ok! Dah siap!! Yang lain2 tu tie tak larat nak buat. Mungkin kalau rajin nanti, ekk! (nak jadi org johor gak!) Tie takkan tag sesiapa…masih baik lagi…hihi… Ni lah tag yang paling panjang tie siapkan. Napa laa…asyik kena tag je bulan ni..



Categories: Tag dan award
  1. Suzi
    October 27, 2008 at 4:45 am

    salam kak tie…saya pun kena tag ni…huhuhu…tak tahu bila blh buat…tangkas je kak tie jawab…hihihi…

  2. kakchik
    October 27, 2008 at 6:56 am

    panjangnya… tentu sakit tangan kak tie menaip…

  3. miss cloudy
    October 27, 2008 at 7:19 am

    salam kak tie…tumpang singgah….best la blog ni…

  4. (¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯)
    October 27, 2008 at 7:36 am

    hehe….oklah lulus..tp ada soalan skip haa…tolak 10 markah hehe…apepun tq kak tie jawab tag..saje je nak kenal kak tie dgn lebih mendalam…

  5. Tie
    October 27, 2008 at 8:28 am

    Suzi- kak tie jawab cepat2 takut kena yg lain lak. Lagipun mood tgh baik nih! He he…*************************************************kakchik- memang panjang tag ni..kakchik nak cuba buat ke? Kalau rajin dipersilakan..hihi..*************************************************miss cloudy- selamat berkenalan. blog ni hanya sekadar untuk meluahkan perasaan,je..*************************************************nrina- Hah!! Datang pun! Dah kenal kak tie betul2 ke?? Kak tie ni ada sedikit tingtong. Masih nak berkawan ke?? Kot2 terjangkit kat nrina je…hi hi..

  6. Adila
    October 27, 2008 at 10:14 am

    uish!! panjang betul hehehe

  7. Muhammad Sayyid bin A Rahman
    October 27, 2008 at 10:38 am

    haish..gilos…panjang siot…yang membaca pun tak larat..syd baca smp no 53…lepas tuh terus g komen…hohuhoho…

  8. cHeRyNa PiReS
    October 27, 2008 at 11:05 am

    [90] Wishes: Agar hubby panjang umor, sihat , sama2 meniti hari tua, anak2 dan keturunan sentiasa dilindungiNya dan segala yang baik2 laa…. –> insyaAllah kak tie…sha pon doakan jugak:D

  9. smaelz
    October 27, 2008 at 12:54 pm

    hui hui.. byk soklan tu pon makcik jawab ke? eh.. silap2 x leh panggil makcik sbb kita kan sebaya.. hahaha

  10. Tie
    October 27, 2008 at 1:26 pm

    ADILA- Tu laa..panjang betul sampai kurus jari2 kak tie..hihi.*************************************************MUHAMMAD SAYYID- Ni dah ngelat!! Baca pun dah tak larat, apa lagi nak jawab tag tu!! Kang pulas telinga baru tau!!*************************************************CHERYNA PIRES- Mekasih..kerana doa tu…kak tie turut doa sha dpt hubby yg menyayangi dan byk pitih!! Hi hi…*************************************************SMAELZ- Ye laa..kitakan sebaya…panggil adek aje lah…adek tie..hi hi..

  11. PENDEKAR
    October 27, 2008 at 2:47 pm

    macam nak apply kerje pulak…. he he he

  12. nono
    October 27, 2008 at 2:59 pm

    hahahahaha.. gender makcik. creative benar.. nasib baik kak tie tak tag sapa2.. panjang gila tag ni.. tak sanggup nak buat kak tie.. huhu

  13. fAtrinA
    October 27, 2008 at 3:02 pm

    wah! raji tol akak ni yer…hehehehee

  14. maza
    October 27, 2008 at 5:07 pm

    errkk…….profile maza…Bujang 3….hehehehhe

  15. ctnik
    October 27, 2008 at 8:54 pm

    mak oii..panjangnya..pening jap nk baca tp terkesima baca age tiee….hebat benor tuh,age 43 leh main tenet.sonoknya if my mum like this…my mum 47.i wish mcm kak tie bila saya age 40an nanti.tak buta it.

  16. kin hashim
    October 28, 2008 at 12:13 am

    wa..bersemanagt kak tie jawab tag nih…dlm masa sari 2 je dah bole siap!!

  17. Tie
    October 28, 2008 at 1:42 am

    PENDEKAR- Tu laa…memang rasa macam nak apply kerja lak..hi hi*************************************************NONO – Hah! Makcik ni hebat kan??(naik lift kejap)Boleh siap tag tu dlm sehari je…(ngelat gak!)hi hi….Tapi jgn tag makcik ni pulak!! Dah tak larat nak jawab tag lagi..Nak isi borang kahwin pun tak mcm nih!!*************************************************FATRINA- Oh! Lama tak gi jenguk blog adik ni…nanti kak tie dtg lawat laa…sibuk sangat jawab tag (ramai peminats agaknya..he he….)*************************************************MAZA – Kang tie bagi tag baru tau!! Ngaku bujang konon!! Nanti kena pulas telinga dek wife tu …kah kah!!*************************************************CTNIK- He he…tiba2 rasa tua lak bila baca komen ct ni…malu lah!(selalu berebut dgn anak2 nak guna pc nih! hi hi..biasa mama mereka menang lah!) Kak tie bukannya pandai sgt dgn IT ni..main raba2 je..kalau jumpa, mujur..hi hi..*************************************************KIN HASHIM- Kak tie tak suka tangguh2 kerja kecuali terpaksa…(kira tag tu satu kerja laa..hihi)

  18. kakchik
    October 28, 2008 at 2:20 am

    kak tie – tak sure lak nak cuba jwb ke tak tag ni. tgk lah nanti bila assignment dah siap hantar. soalan pjg sgt… kn bagi ms lbh sikit.

  19. ~ochie~ (^_^)v
    October 31, 2008 at 5:46 am

    salam.. hahah patutla.. mcm pena jwb tagged ni.. uapanya kak tie dah kena.. huhuhu…

  20. Azita
    December 14, 2008 at 4:48 am

    salam perkenalan dari saya…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: