Home > Suka suka > Smile utk Kin Hashim

Smile utk Kin Hashim

Lagu ni memang salah satu lagu kegemaran Tie. Tie suka nyanyikannya (perlahan2 laa…) bila Tie dlm kesedihan ….Tie ingin tujukannya khas buat Kin Hashim dan semua yang sedang berjiwa sentimental….hihi…. Hayatilah lyrics nya …ok.

Smile…… though your heart is aching
Smile…… even though it’s breaking
When there are clouds in the sky, you’ll get by
If you smile…… through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You’ll see the sun come shining through….. for you

Light up your face with gladness
Hide….. every trace of sadness
Although a tear may be ever so near
That’s the time… you must keep on trying
Smile, what’s the use of crying?
You’ll find that life is still worthwhile
If you just smile…….

That’s the time you must keep on trying
Smile, what’s the use of crying?
You’ll find that life is still worthwhile
If you just smile…..

Okaylah….senyum2 lah selalu…dan kepada teman2 yang sudi datang dan meninggalkan komen tu..terima kasih berbanyak. Tie baru balik ni..nanti boleh cerita lagi, ye…

P/s: Sorry laa, suara dia kemek sikit!! At least lebih merdu dari suara Tie!…Hi hi….Ada yang tak sama senikata asalnya…mungkin dia main bantai je….Lagu ni di compose oleh Charlie Chaplin….
Categories: Suka suka
  1. Amiene Rev
    October 26, 2008 at 5:11 am

    Smile and smile…

  2. Neeza Shahril
    October 26, 2008 at 7:19 am

    kadang-kadang kan Kak Tie, bila nangis, kita dapat buang semua air mata sedih.. yang tinggal adalah kegembiraan… jadi, mungkin perlu menangis dulu untuk happy ke? hehee..

  3. Tie
    October 26, 2008 at 7:57 am

    Amiene rev- Smile sampai ke telinga….hi hi..*************************************************Neeza Sharil- Memang kena nangis puas2 baru senyum sebab tgk mata bengkak di cermin tu!

  4. Honey Bee
    October 26, 2008 at 10:04 am

    Salam kenal..lagu nie x pernah dgr..versi punya ada le..Senyum seindah suria..Yang membawa cahaya..Kau tersenyum..Ku tersenyum..Kemesraan menguntum..

  5. maza
    October 26, 2008 at 10:56 am

    wow hari tie membawa sekuntum keindahan.. bagaikan pelangi mendarat di riba lah….terima kasih di atas lagu seumpama ini… ia benar2 mengingatkan maza! Dan tentunya tidak lari dari hadis Nabi SAW, “Senyum itu juga adalah Sedekah”…heheheheh

  6. zino
    October 26, 2008 at 11:21 am

    senyum ke nangis ke asal bahagia hehe

  7. Tie
    October 26, 2008 at 12:16 pm

    Honey Bee- salam kenal…:-)*************************************************Maza- Wah!..sukanya…tak sangka hari ni buat masa suka. Patutlah gambar dlm profile tu senyum je… :-)*************************************************Zino- Senyum laa…kan dah sembuh tu…he he…

  8. Zareda Norman
    October 26, 2008 at 12:54 pm

    senyum duka atau tangis sedih??

  9. smaelz
    October 26, 2008 at 2:19 pm

    hoho.. guna form comment yg baru tuh.. hehe.. Lagu smile yg ni agak straight forward.. cuba akak dengar lagu smile dr Lily Allen.. sure akak rasa kelakar, sbb smile dlm tuh gaak menyindir sebenarnya..

  10. Tie
    October 26, 2008 at 2:38 pm

    Zareda Norman- boleh gak senyum duka tuh! hi hi..**************************************************Smaelz- Dah pernah dengar…memeningkan je…he he.. Comment box ni memang teruk ..ingin nak tukar cara smaelz tu tapi tak tahu..memang blur laa…

  11. PENDEKAR
    October 26, 2008 at 6:59 pm

    memang best lagu nie…… mendalam plak maksudnyer

  12. U.Lee
    October 26, 2008 at 10:32 pm

    Hello Tie, hey…saya suka suara dia, very romantic voice. She sounds like Julie London.This kind of suara, mesti relax, angkat kaki atas settee, tangan pegang ice kopi, lampu table lamp buka satu jer, ha ha, then dapat the mood. Saya at first fikir Tie singing? I love this song too….You have a great week and keep well, Lee.

  13. Tie
    October 26, 2008 at 11:13 pm

    pendekar- oklah kalau pendekar suka dgn lagu ni. tie pun suka gak.***************************************************u.lee- uncle ni teruk laa….ini suara lelaki, michael jackson…takkan tak kenal?? Ha ha….Memang betul, nak dengar kena relax dlm dim light dan berangan sikit. Kalau tie nyanyi mesti orang sakit telinga je. Ceria selalu!!

  14. Shais
    October 26, 2008 at 11:53 pm

    tengah dengar lagu kaktie nie sambil tersenyum-senyum hah….

  15. Ismail N
    October 27, 2008 at 5:41 am

    Alahai lentuknya lagu ni. Tak tahu lak ni lagu MJ. Dulu2 masa budak minat MJ. Bila dah berumur ni..kurang sikit…

  16. Tie
    October 27, 2008 at 5:49 am

    Shais- baguslah senyum2 tu…awet muda!*************************************************Ismail N – Lagu lama laa…penyanyi orinya tie tak pasti..mungkin rod steward kot.

  17. kin hashim
    October 27, 2008 at 11:21 pm

    salam kak tie..sori la lambat dtg jengah kak tie nih… alamak! terharunya ada entry khas untk saya… time kasih byk2 kak tie… tak tau nak cakap camane..sgt2 teraru dan sgt2 mengargainya!!🙂.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: