Home > Tingtong > Any idea??

Any idea??

Sebenarnya Tie sudah ketandusan idea. Setelah menyiapkan tag angau tu, rasa letih, dan tak nak emo lagi… Teruk lah bila feeling ni. Memang memenatkan. (tie juga yang mulakan dulu……memang padan muka sendiri….)

I really need something to think about, (dah jadi habit laa)…kena buat sesuatu dan berfikir…kalau tidak terpaksa lah Tie selongkar bilik stor tu lagi…….dan reflect barang2 dlm tu..(kesian hubby dapat wife psycho ni) memang dari kecik tie suka selongkar bilik stor..mak pun marah2 sebab bilik tu akan berselerak semula. Tapi sekarang bilik stor ni tie yang punya….kalau dah berselerak, suruh budak2 tu kemas!! he he ….teruk kan mama mereka ni…

Hm….tie dah mula merapu laa….ok laa….buat sementara ni tie nak pergi lompat blog ke blog…nak komen apa2 yang patut, nak kepoh2 sikit…sebab kalau realitinya tie tak mungkin buat begitu…walaupun anak dah pun besar, 3 orang pun kira ramai tuh!, Tie masih lagi macam kera sumbang bila berdepan dengan orang ramai…Nasib baik lah ada blog ni…boleh lah tie kecoh2 sikit.

Moga-moga ceria selalu………………

Categories: Tingtong
  1. Tirana
    October 17, 2008 at 9:47 pm

    Ala merapu sikit-sikit kira ok la tu.. Ada jugak benda yang nak di tulis..Tie perasan tak, biasanya orang yang pendiam ni..berisi tau.. Sekali dia keluarkan idea..terbeliak bijik mata orang..heheheSaya pun pendiam sebenarnya..introvert..susah sangat to make a move untuk tegur orang.. Kalau orang datang tegur, ok la.. Orang yang tak banyak bercakap biasanya pendengar yang baik. It’s true with me. Kawan-kawan (di alam nyata) suka datang pada saya untuk bercerita..kadang-kadang untuk lepaskan tension and so on. Saya jadi tukang dengar aje..hehehe..

  2. Adila
    October 17, 2008 at 10:06 pm

    emo itu sgt mendepresskan hehesy pun agak pendiam haha (kepoh giler time online je pun) psl.. ntah la. cam susah nak ngan dengan org kot. tak tau la apsalpemalu kot hahahakak tie tulis la resipi kuih ke yg senang2boleh sy nak try hehe

  3. U.Lee
    October 17, 2008 at 10:44 pm

    Hello Tie, you selalu buat saya ketawa your comment di blog saya, as well disini, ha ha.I love your sense of humour as well saya dapat free tuition improve saya punya jurassic 1950 bahasa read yours and few other blogs.Kesian panggil budak2 kemas stor tu, ha ha. Agak2 banyak spiders tu? Ha ha.Tie, you stay easy and have a great weekend, Lee.

  4. Tie
    October 18, 2008 at 12:01 am

    Tirana- Eh! Ye ke? Tak sangka tirana macam tie ni..selama ini tie ni segan betul nak komen kat blog tirana sebab semua entry2 tirana berunsur ilmuan…bukan macam blog memori ni..entah apa2 laa……..thanks kerana buat tie rasa bangga sikit :)adila- Wah! Pendiam dan pemalu?? Ha ha ….(sorry,ketawa nih!)susah nak percaya laa…adila nampak confident je..dan ramai kawan…tapi orang pendiam dan pemalu ni istimewa kan?(puji diri sendiri..hihi..)Pasal kuih tu…susah sikit sebab kak tie ni kurang dlm buat kuih2 tapi kalau masakan , boleh kak tie ikhtiarkan. Nanti kak tie gali2 dlm laci, cari resepi mudah2 utk adila…dan bagi tips sekali…u.lee- He he…memang stor tu byk spiders. Bagi peluang utk mereka bermesra dengannya.

  5. Tirana
    October 18, 2008 at 12:51 am

    Tie,Jom kita buat group untuk orang2 yang pendiam dan pemalu…hehehe..Tie jadik ketua..sama-sama malu ok la kalau jadi ketua pun…

  6. Intan Rosnitta
    October 18, 2008 at 1:45 am

    Kelakarlah Kak Tie ni. Sesekali layan blues apalah salahnya… Apa yg nak dicari dlm store tu???:D

  7. Tie
    October 18, 2008 at 3:04 am

    Tirana- He he….kalau nak buat group pendiam dan pemalu tu boleh tapi mesti senyap je sebab semua orang pendiam dan pemalu…kah kah!! Tak dapat bayangkan masing2dok sorok balik langsir!!Intan Rosnitta- Memang kak tie kadang2 kelakar..(jangkit dari hubby)dan perasan lak tuh! Dalam stor ada macam2 tau…macam harta karun…kadang2 kak tie tak perasan dok lama kat situ sampai lah hubby tercari2! He he…

  8. bozzobattousai
    October 18, 2008 at 4:14 am

    skali skala takpe emo2 nih kak tie. semoga ceria slalu…

  9. fAtrinA
    October 18, 2008 at 4:17 am

    kak tie~aah kak…sy pun seorg yg pendiam…nk tegur org tu susah sket…tp bila dh kenal…ermmm…mmg xleh nk control la…nk kena warmup dulu..hehheheee..emo tu biasa la…hehehee

  10. razifembi
    October 18, 2008 at 4:57 am

    No idea ? time for you to relax.I liked the Ikan puyu, ikan haruan post previous.Might be you need to restart yourself again. ha ha Pulau redang dah calling2 tu … ajak hubby g jalan n snorkeling . . . and jgn lupa post gambar n update .

  11. Suzi
    October 18, 2008 at 5:26 am

    saya ingat kak tie jenis peramah dan kecoh…kalau kak tie nak tahu bila baca komen atau n3 kak tie selalu bayangkan kak tie mcm seorg akak yg saya kenal tu…peramah dan kecoh orgnya…kalau kak tie dan tirana buat group org2 pendiam saya kira boleh join sekalilah kot hehehe…

  12. Tie
    October 18, 2008 at 5:39 am

    Bozzo- Oh! Kalau gitu bozzo sokonglah kak tie yang emo ni! Tapi jaga2 takut terjangkit lak!!Fatrina- Macam nak start kereta la tuh! Kena warm-up dulu baru boleh jalan..hihhi….Boleh visualize ni!razifembi- Minat ikan2 tu? Sekarang dah bertambah..abang ipar sibuk bubuh ikan2 sepat lagi..(dengar cerita dia tu..) Nanti balik kampung boleh cerita dan snap foto lagi. Pulau redang tu dah lama calling2. Tapi hubby sibuk sangat..Tunggu dia reda sikit.suzi-He he..pandai lak kak tie tukar profile dlm blog ni,yek..sampai suzi sangka kak tie ni jenis gitu..kelakarnya…Kalau suzi jumpa kak tie mesti suzi boring….tapi bila dah lama kenal mungkin kecoh sikit…dan kelakar..tie suka buat orang ketawa..sebab nampak cute laa…Suzi boleh gak masuk kelab pendiam ni..tapi tak tahu nak buat apa…masing2 diam je…hi hi….

  13. PENDEKAR
    October 18, 2008 at 11:54 am

    proses biase tu biler takde idea, Allah nak pandaikan ler tue, mungkin boleh fikirkan benda yang diluar kotak pemikiran pulak, he he he….;-)

  14. lochoe
    October 18, 2008 at 8:05 pm

    kak tie.. kak tie teruskan menulis entry2 daily kak tie.. teruskan menulis apa yang kak tie temui hari tu.. huraikan dengan cara kak tie.. (walaupun satu hari tu, kak tie belek muka kak tie kat cermin je —> mybe nak cari port, kat mana nak bagi attract hubby)..itu menarik.. at least pembaca yang muda dan digilai ramai (mcm saya), boleh faham, boleh tahu.. apa sebenarnya didalam kepala "desperate hosuwife" macam kak tie.. hehe.. i support u… skali skala penulis popular cam kak tie.. ni.. akan tandus jugak idea… normal la (penyakit ini cuma berlaku kepada penulis profesional shj)… so baguslah.. nampaknya.. dah dekat dah tuh nak jadi profesional… hehehehehehauaauhaua

  15. Tie
    October 19, 2008 at 12:10 am

    Pendekar- Pandai? Itu perkataan sensitive. Napa yek? Sebab tie ni lah satu2nya anak mak dan ayah yang ketinggalan kat sekolah tu. Berbanding dengan adik2 Tie(mereka semua straight As student laa…tie aje yang straight Cs..hu hu..)Sebabnya malas study dan kuat tgk tv..(dulu suka tgk Remington steele-cinta pdg pertama)Lochoe-Wah…smlm gi dating , ye…kak tie telek dlm belanga nih!Desperate Housewife tu mmg best…mula berangan nak jadi macam mereka…tapi pasal penulis pro tu.. macam menyindir je…yelaa..kita ni tulis lintang pukang…ikut gaya sendiri dan kadang2 buat ejaan dan reka perkataan baru….nanti ramai yg kecik ati…Kak tie mungkin akan disaman sebab merosakkan bahasa lak..hu hu..(dah ada 2,3 org masuk court nih!)…takutnya…Hmm…nak kena start godek2 dapur tu..mula masak2 mcm dulu dan kemudian tayangkan kat sini…biar org bujang yg tak tahu masak mcam romeo ni terliur…kah kah kah !!

  16. nono
    October 22, 2008 at 11:26 am

    Alah emo emo pun best apa.. seronok baca blog orang sentimental nie.. pasal dia buat kita sentimental gak.. :Pkak tie, cerita la pasal hubby kak tie.😛

  17. Tie
    October 22, 2008 at 1:06 pm

    nono- emo ni sesuai utk org muda2 mcm nono ni…kalau kak tie emo org akan kata “dah buang tebiat!!”

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: