Home > Makan, Tag dan award > Menu apa? dan Tag dari Ahmoi, Award dari Cendawanintim serta hadiah dari CintaMiloAis

Menu apa? dan Tag dari Ahmoi, Award dari Cendawanintim serta hadiah dari CintaMiloAis

September 12, 2008 Leave a comment Go to comments


Ini lauk ayam masak kicap , resepi tie ambil dari mak…he he…senang aje…tumis bawang,halia dan lada kering sikit, tambah sos black pepper(dulu tumbuk lada hitam tapi sekarang dah senang ada sos lak), sos tomato, kicap(jangan lupa lak)….disedapkan lagi dengan hirisan tomato, daun sup dan hirisan kentang goreng…Tie tak pandai nak sukat2 ni…main campak2 je…konon2 dah tererlah tu…hi hi…hubby suka…sampai cicah roti lak…org klate memang gitu…semua nak cicah roti…


Ini pulak kangkong goreng belacan…juga resepi dari mak..(rindu masakan mak..hu hu..)

Ada 2,3 ekor udang dlm freezer tu…campakkan sekali…Jangan lak lupa tumiskan bawang dan sedikit lada. Masakan mudah…hubby kata boleh masak dengan kaki (eh jgnlah buat gitu, yek…kecuali terpaksa..) Kalau ada resdung, tak yah bubuh belacan…ganti ikan bilis…pun sedap…. Tapi tie tak kira…resdung pun resdung laa…janji tekak kata sedap…lepas tu tergaru2 lah muka ni…hu hu….

*********************************************************

TAG DARI AHMOI DAN ZUE

Dibuat oleh : Antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com, juzzyouandme.blogspot.com, a gift from azza, sejenak bersamaku, eiba, ahmoi, Tie
Tie terima tag ni dari Ahmoi, dan Zue .Tie sepatutnya pas kan tag ni pada 5 bloggers …tapi tie malaslah… entah apa kena tie hari ni… nak kata posa pun tak…he he…cuti umum lah…Jangan marah ahmoi , zue ..oii…nanti kamu berdua kena jual..hi hi..

***********************************************

AWARD DARI CENDAWANINTIM


Award ni tie terima dari cendawanintim, dah lama gak tapi terlupa nak ambil…sebenarnya ada banyak award yang dia bagi sekali gus, tapi tie ambil yang satu ni saja kerana tak larat nak pikul banyak2. Rumah blog tie ni pun bukannya besar sangat…kalau dah terlalu banyak takut tak jumpa pintu lak..he he..Terima kasih cendawanintim…comel sangat award ni…

***********************************************************
HADIAH DARI CINTA MILO AIS


Aduh…terima kasih laa…cinta milo ais…rasa terharu lak…napa lak tetiba kak tie terasa glamour gitu…perasan lah tu… Kak tie ni memang asyik menerima je, yek…rasa berkobar2 nak memberi tapi kena ambil masa juga…tak nak buat terburu2…Okeylah…Tak leh membebel panjang2, nanti peminat2 (eh ada peminat ke?) boring lak…Terima kasih sekali lagi cinta milo ais!!!

Categories: Makan, Tag dan award
  1. Tirana
    September 12, 2008 at 1:33 am

    Uishhh..terliur tengok ayam dan sayur tu…hehehe

  2. mama ranggie
    September 12, 2008 at 2:48 am

    n3 yg padat!hiks…sedaplah kak tie ayam tu..

  3. Suzi
    September 12, 2008 at 3:09 am

    sedapnya kangkung tu…kat sini kangkung mahal giler dan payah nak dapat…so teramatlah jarang membelinya…

  4. Tie
    September 12, 2008 at 3:12 am

    Tirana-nampak sedap, rasanya lagi sedap tau…hi hi..mama ranggie- entry nak cepat siap..he he..suzi- tak cuba mintak benih kangkung dari m’sia ke? Atau kena kuarantin lak??

  5. ahmoi
    September 12, 2008 at 3:29 am

    nyumy..nyumy..pandai lah akak ni masak…hehee…klu dok dekat kan best.hahaha

  6. Mak Su
    September 12, 2008 at 4:57 am

    tahniah dpt awards, dan lauk tu nmpk sedap ler, tp mak su suka kangkung goreng ikan masin more.

  7. Akak
    September 12, 2008 at 5:16 am

    Salam Tie…Apa khabar, sihat ke? Dah lama akak tak singgah kesini…Tahniah dapat award2 yg comel tu…

  8. cendawanintim
    September 12, 2008 at 5:51 am

    dah tepek award kita erk..naper tak tepek abis??!!sedapnyer nampak ayam tuhh..

  9. (¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯)
    September 12, 2008 at 5:56 am

    apsal tengok masakan org nampak cam sedap je..kenapa buat sendiri cam tak sedap je..tu yg nak beli je nie hehehe…

  10. Adila
    September 12, 2008 at 7:12 am

    nak ayam masak kicap tu!! hikhiksedap laaaakangkung blacan pun best!!sy bwat ayam masak kicap guna kicap manis yg sgt pekat je hahatakyah boh gula garam dahorg malas la katakan~ hehehekak tie share la lagi apa2 resipi yg senang2

  11. Tie
    September 12, 2008 at 10:43 am

    ahmoi- kalau dok dekat mmg kak tie antar lauk experiment kak tie..hi hi..maksu-kangkung goreng ikan masin? Oooo…toksah cakaplah kalau dgn nasi panas2..tak sedar tangan ni menambah nasi..hi hi..akak-tie sihat mcm biasa..tie pun dah lama gi blog akak..nanti tie gi, yek..cendawanintim-malu laa nak angkut semua…takut jadi tamak lak..hi hi..nrina-mmg masakan org nampak sedap sbb dah tersedia utk dimakan..bila masak sendiri, dgn baunya je dah kenyang,ye..adila-biasalah org single..esok2 kena belajar msk juga utk cik abg tu ooi..nak resepi mudah? nanti kak tie pikir…

  12. bozzobattousai
    September 12, 2008 at 1:47 pm

    menariknya ayam kicap…org perak pun cicah roti gak…

  13. U.Lee
    September 12, 2008 at 3:45 pm

    Hello Tie, tolong masak satu pot nasi lagi, saya datang rumah.Alamak, tengok your ayam kicap dan kangkong belachan…perut saya da la bunyi macham bulldozer nak makan.Tiga pingan nasi chukup, lebeh buat malu jer, ha ha.Wa, Tie…you ni betul gourmet cook….Saya dapat bau tu belanchan di sini pun, ha ha.Okay, tiga pingan siap kan, ha ha, Lee.

  14. manje
    September 12, 2008 at 11:33 pm

    Salam Tie…Tahniah coz dapat award2 yg comel itu… >> kite paling suke ayam masak kicap cam gitu.. kalo pedas lagi suke huhu🙂

  15. Tie
    September 13, 2008 at 1:21 am

    bozzo-Ooo..tak sangka orang Perak pun gitu..U.lee- Wah..kuat makan juga,mcm hubby tie..Ada bau belacan ke? Hi hi..buat lawak je U.lee ni…manje- masak kicap ni mmg glamour..tak kira tua muda jadi favourite kan…hihi…

  16. Tie
    September 13, 2008 at 2:07 am

    Manje-Kak tie tak jumpa pintu rumah manje..kena bukak baru kak tie boleh masuk..please check ok..

  17. zino
    September 13, 2008 at 2:14 am

    sayur tu terliur tengok.. oops.. kurang pahala puasa nanti asyik ingat nak makan je.. hehe

  18. Cat Cat
    September 13, 2008 at 2:39 am

    Kak Tie,Kangkung belacan memang faberet Cath… Siap tambah nasi… Aiyo, kat sini mana nak carik kangkung ya… Pssst, Cath dah beli ticket balik Malaya.. Yahoo!!!

  19. Tie
    September 13, 2008 at 2:43 am

    Zino- ciannya..suri tak ade ke..cat cat- Mmg chinese suka kan..cuba cari benih dlm internet..senang nak tanam..campak je..nanti tak termakan lak..

  20. Adila
    September 13, 2008 at 4:11 am

    err… bler ada cik abg nnt.. suro dia la masakkan hahakena plak dpt cik abg yg mmg keje chefwaahh!! hahaha

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: