Home > Tag dan award > Tag dari Suzi

Tag dari Suzi

September 3, 2008 Leave a comment Go to comments

1) What is the most important thing in your life?

Agama dan family

2) What is the last thing that you bought with your own money?

Eh..tak ingatlah masa kerja dulu…sekarang ni hubby bagi elaun..

3) Where do you wish to get married?

Majlis diadakan di Dewan Mawar JB..jemput beberapa ratus orang je..

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?

Kahwin unur 26 tahun…lewat sikit tunggu hubby dpt kerja tetap.

5) Are you in love?

Mestilah…love my hubby and my kids

6) Where was the last restaurant you had dinner?

Pizza Hut kot..he he.. (lochoe….bila nak belanja kak tie??)

7) Name the latest book that you bought?

Tak ingat lah…lama tak beli, majalah pun tak…baca akhbar je dan dlm
internet ni…Budget dah kurang sebab anak2 sek menengah kuat guna RM laa..
Bukannya murah nak dapatkan buku2 berkualiti mak ooiii…

8)What is your full name?

He he…tang ni malu lah nak cakap…bukannya sombong tapi tie masih belum
bersedia nak jadi famous…(takut tak terbalas email nanti…he he..perasan lak..) bagi clue lah yek….Nor___

9) Do you prefer your mother or father?

Mak dan ayah sama pentinglah…tak boleh nak buat keputusan..hu hu..

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.

Pierce Brosnan (Cinta pandangan pertama….hero dlm cerita remington steele ….dulu selalu berangan nak jumpa dia….tapi dia yang jual mahal….tapi kalau dia nak jumpa pun tie malulah .. kena pakai purdah dulu, kot!)

11) Christina or Britney?

Tak minatlah

12) Do you do your own laundry?

Eh …mestilah…siapa lak nak jadi tukang cuci tu..

13) The most exciting place you want to go?

Disneyland kot..entahlah…

14) Hugs or kisses?

Kalau dgn baby atau anak2 kecil sukalah tapi kalau dgn yang dewasa tu…eh …..
geli laa…tak selesa sungguh…tu sebab tie lebih suka salam je dari peluk
cium….

15) Point out 5 things about the person who tagged you.(suzi)

– Pandai memasak
– Mesra
– Rajin
– Pemurah
– Penyayang terhadap keluarga

16)8 things I am passionate about:
Hubby
– Anak-anak
– Kesihatan
– Duit
– Rumah kat kampung tu
– Pokok Bunga
– Barang2 dapur tu
– Internet

17)8 things I say too often:
– He he.. (bila suka laa)
– Oooo
(bila excited)
– Yek (bila nak tarik perhatian)
– Ooi
(bila panggil budak2 tu yang buat2 tak dengar..)
– Boleh jugak
(kalau ditanya nak gi jenjalan tak??)
– Siap!!
(bila disuruh buat milo atau bila abg kata boleh gi shopping)
– Abang…..(bila nakkan sesuatu …bunyi manja sikit!)

– Cepat!! (bila arahan terhadap anak2 tak diendah)

18)4 books I’ve read recently

– Buku fardu ain (kena ingat …dah tua pun ni….)
– Majalah yang lama2 tu (recycle laa)
– Buku cerita misteri anak2 dr library sek..(buku doraemon pun baca gak) …he he..
tu je laa..

19)8 songs I could listen to over and over again:
– Memory (winter sonata)
– Jauh di sudut hati (sudirman)
– Atas nama cinta (rossa)
– Doa taubat (raihan)
– One day in your life (michael jackson)
– Smile (charlie chaplin)
– Warisan (sudirman)
– Selimut Putih

20)8 things I learned last year:
– Alaa dah tak ingatlah..macam2 agaknya.. jgn marah ye suzi hi hi..

****************************************************

Hadiah dari Neeza

Terima kasih Neeza…bagi bunga istimewa ni…rumah kak tie tak banyak bunga..dalam blog pun jadilah…

**************************************************

Hadiah dari Shais

Hadiah di bawah ini pula dari Shais…teman blogger baru juga…terima kasih shais…Kak tie akan kenang pemberian ini..insyaalah bila kak tie senang nanti adalah sesuatu buat neeza dan shais …

*****************************************************
AWARD DARI KAMAR

Oooo…alhamdulillah…pagi2 ni dah dapat award dari Kamar…tak sempat nak pakai baju blink2 dan kasut tumit 4 inci tu… Berat nampak award ni… Terima kasih daun keladi laa kamar….Macam mana pulak jadi best blogger ni… mulalah perasan lagi… Kak tie simpan award ni baik2…sebagai kenangan abadi…thank you sekali lagi kamar…..

Categories: Tag dan award
  1. bozzobattousai
    September 3, 2008 at 4:22 pm

    banyak jugak soalan si suzi nih…cam moment of truth plak…

  2. cHeRyNa PiReS
    September 3, 2008 at 8:22 pm

    waaaa….kak tie nieh slalu dpt adiah kiut2! jeles sha:D

  3. Suzi
    September 3, 2008 at 9:36 pm

    salam kak tie…dah siap h/w. Tahniah! posa2 pun rajin gak hehehe.Tengak gak gambar…majlis kahwin aka mesti besar tu…kat dewan lg…

  4. U.Lee
    September 3, 2008 at 11:06 pm

    Hello Tie, saya ketawa bacha your this humorous posting, ha ha.I always appreciate people with a sense of humour.You keep well and stay happy, Lee.

  5. manje
    September 4, 2008 at 12:22 am

    salam k.tieemmm meriah ar bunge kat blog nih nati… hehek.tie ‘ooi dan cepat’ tu utk sape??

  6. Tie
    September 4, 2008 at 1:02 am

    Bozzo-tu laa..suzi nanti nak kena dgn kak tie..he he..cheryna-kak tie jarang sekali dpt hadiah betul2… dlm blog je berlambak..rezeki kat situ kot..hi hi..suzi- haa…nak siapkan tag ni separuh semput tau..he he..U.lee- Lucu tengok ejaan ‘bacha’…betul-betul dari orang zaman dulu…he he..jangan marah…manje- ‘ooi’ untuk memeriahkan suasana, ‘cepat’ tu untuk anak2 yg selalu lambat siapkan kerja…he he..

  7. Akak
    September 4, 2008 at 4:17 am

    Salam Tie…Seronokkan buat collection award pemberian kawan2 nie…

  8. Neeza
    September 4, 2008 at 6:50 am

    terima kasih sudi terima bunga tak hidup tu hehehe..akak nak gi Disneyland ye.. pergilah kak.. best.. neeza pernah pergi kat kat hollywood je. ORang kata yang kat Florida lagi best.. tak tau lah bila nak jejak tu…😉

  9. Mak Su
    September 4, 2008 at 9:08 am

    saya pun tak sedia nak habaq nama kat dalam blog, tak nak cari glamer, lagipun takut nanti ada orang komen, poyo giler…huhuhu (hati org tak leh nak dibaca, ek)

  10. Shais
    September 5, 2008 at 12:10 am

    salam KakTie,buku cerita sekarang ni harga tak hingat. kadang-kadang tu pi MPH baca sinopsis je…lepas gian…hahaha.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: