Home > Santai, Tag dan award > Cuba Teka

Cuba Teka

Masa tie kecil, ayah selalu suruh cabut uban dia setiap kali lepas lunch…gatal katanya…Sambil buat ‘kerja’ tu , ayah akan bagi teka-teki untuk menghilangkan rasa bosan.
Antaranya yang tie masih ingat ialah:-

1. Mak terbaring, anak tergolek..

2. Kakinya satu, jalannya laju, tapi dok situ je..tak ke mana pun…

3. Maknya diam aje, manakala anak2nya main api…

Jawapannya masih ada kat rumah mak tie.. kalau bijak mesti tahu jawabnya..cubalah teka yek !….(nie betul2 habis idea… he he…)

*************************************************************************

TAG DARI KAMAR

1. When you buy greeting cards, are the words or the picture more important to you?
Hmm dua2 sama penting tu…

2. What’s your favorite kind of cake?
Chocolate and cheese cake..yum yum…

3. Do you ever make gifts for people, if so what, or do you buy them?
Hmm …tengok keadaan lah…

4. What’s your favorite holiday?
I never did have any holiday with the kids around..

5.Are you going on holiday this year? If so, where?
Rasa2nya tidak..mungkin balik kota tinggi..gi shopping je kat jb tu..

6. What was the best party you’ve ever been to?
Eh!..masa kecik2 ada birthday party cousin..tapi tak best pun…tak dapat hadiah..hu..hu..

7. If you are married, describe your wedding. If not, what would your ideal
wedding be like?
Weddingnya sederhana je..buat kat dewan Mawar JB..

8. What’s the most romantic thing that’s ever happened to you?
Shhh….tak leh cakap… he he..

9. What’s your favorite girl’s name?
Entahlah…

10. What’s your favorite boy’s name?
Tak de kot…

11. Which celebrity would you like a dream date with?
Tak leh cakap…malu…hi hi….

12. Which female celebrity do you find beautiful?
Ramai gak…

13. Which male celebrity do you think is attractive?
Pierce Bronsnan….suka kat dia sejak sek men lagi..senyuman dan matanya..hu hu..

14. What is your best character trait?
Tak tahulah..

15. What is your worst habit
Rahsia.. he he..

So, Kamar…dah langsai hutang ni…he he…

______________________________________________________

Bear ni tie terima dari Siti Khuzaimah…terima kasih byk2….kalau ada apa2 lagi jangan segan hulurkan ke sini…He he..jenis muka tak malu..(sorok muka dlm bantal)

*****************************************************************************

Tie baru terima award ni dari Diyana.. Terima kasih yek…Wah ..sibuk betul tie minggu ni..baju blink2 tu entah berapa kali tie pakai tika terima award2 ni..Kasut tumit 4 inci ni pun dah haus dibuatnya.. he he..

Categories: Santai, Tag dan award
  1. Neeza Shahril
    August 14, 2008 at 7:37 pm

    #1 – batu giling#2 – pen#3 – tak tahu…hehehe.. betul ke Kak Tie?

  2. Tie
    August 14, 2008 at 10:21 pm

    Neeza-1 je yg betul.. he he..

  3. Suzi
    August 14, 2008 at 11:09 pm

    salam kak tie…ada teka teki lak….1-batu giling2-mmm..?3-mancis

  4. kamar hati
    August 15, 2008 at 1:42 am

    uiksss…dah jawab tag eek…ok la…hihihi…teka teki??? bestnye…1. batu giling2. lesung batu3. mancis betui dak??? apa hadiahnyer ni…hhihiihih…

  5. Cat Cat
    August 15, 2008 at 1:55 am

    tie,Wah, ada teka-teki pulak ya.. Bab ni yang Cath lembab cikit… Nak teka apa ya…??? Hmmm, let me try…1. batu giling2. tak tahu3. mancisHehe. **ceh kai punya amoi**

  6. Akak
    August 15, 2008 at 3:54 am

    Salam tie…Akak ni otak cam dah beku..Apa jawapan yg sebenar Tie, betoi ka jawapan yg diberikan oleh adik2 tu??

  7. suara
    August 15, 2008 at 4:24 am

    Salam tie…Su nak cuba jawab gak la… 1. batu giling2. lesung batu3. mancisbetui tak?

  8. Tie
    August 15, 2008 at 4:56 am

    Suzi- kira pandailah tu..tapi tak cukup markah..Kamar-ko tiru suzi ke? batu lesung tu salah..potong markah… he he..catcat- ni pun sorang lagi,..tiru jugak..langsung tak de markah, he he..mesti kena punish..kena giling cili sampai lumat..akak-laa…cubalah..mungkin ada kat rumah akak tu.. Budak2 tu 2 soalan aje yg betul..suara-jawapan 1&3 je betul… he he…

  9. Mak Su
    August 15, 2008 at 5:36 am

    jawapan, mancis api.tag – amvoiii, pierce brosnan, remington steele… amvoiiiii

  10. Tie
    August 15, 2008 at 6:08 am

    Maksu-mancis api utk jawapan no.3 je..Alaa malunya..mmg suka benar kat brosnan tu..cinta pandang pertama..gitu..he he..

  11. ahmoi
    August 15, 2008 at 7:13 am

    meh moi teka…ermmm…1) batu giling2) yang ni..tak tau3) ni mancis…moi bg teka teki kat akak lak…buah apa bulat2 warna hitam (soalan dari ank buah moi umor 3 thn)hehehhee…

  12. Adila
    August 15, 2008 at 2:03 pm

    ish teka teki ni yg lemah ni hehememandangkan soalan 1 ngan 3 dah ade jawapan.. sy try yg no 2 yeuhhh.. traffic light ke?

  13. Ibnurashidi
    August 15, 2008 at 10:10 pm

    no dua tu jawapannya anak jarum jam kah?

  14. ratna
    August 16, 2008 at 12:37 am

    ala awak..kita malas nak teka la.. nanti update jawapan ekkk.. hik hik..

  15. en_me
    August 21, 2008 at 1:43 am

    no 2 – gasing ker?

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: